• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    LUCHUB
    LUCHUB --- ---
    Ahoj, v listopadu se mi narodí mimčo a rodina ráda bych ještě předtím pořídila základní výbavu pro látkování.
    Zatím se ani v pojmech nějak extra nevyznám, chystám se do Prahy do Brány k dětem, abych se tam porozhlédla.
    Ale rodina chce už teď vědět co by se nám hodilo a ráda bych jim dala nějaké typy, co určitě užijeme..
    Můžete mi doporučit jak by podle vás taková základní výbava měla vypadat?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    taky mám kyblík od primalexu:))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MIKATCHOU: ja je davam nasucho do kbeliku od primalexu a nezaviram, nechavam to v chodbe. Zaviram jen na cestovani a pak pekne zasmradne.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNNA: Ten odstavec o doplňování pračky byl pro PISTULE:
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIKATCHOU: Mám střední variantu tohoto TRISSIE: a vyhovuje. Látkuju odhadem 1,1 dítěte :) (ne zcela plně kojence a prakticky vůbec na přebalováku rebelující batole), takže mám vedle sebe dvě - jednu na látku a druhou na papírovky a ostatní koupelnový odpad. Těch 28 litrů je tak akorát na dva dny s tím, že tam hážu i extra zadělaný oblečení, počůraný plíny z přebalováku (těch je hodně) atd. Zavřené to koupelnu nezasmrdí ani s pokaděným obsahem.

Skladuju nasucho. Pokaděné vymáchám ve vodě, ždímu jen aby voda necrčela a taky to tam mrsknu. Pokud není plen dost na plnou pračku (když hodně cestujeme a děti jsou víc v papíru, například), vezmu plíny napřed samotným mácháním bez ždímání, pak přihodím něco dalšího dětského a pustím normální program.

Na jemné separačky doporučuju sáček, hrozně mrchy lezou do těsnění dvířek :) Mám jeden bokem, cpu to do toho hned po použití, abych nemusela přebírat uleželé plínky.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    MIKATCHOU: já mám takovou tu průhlednou krabici s víkem z IKEA (teď ji nemůžu dohledat, promiň), skladuju na sucho a peru obden. Ke konci už to moc zavřít nejde, ale to je proto, že tam ty čtverce jen tak ledabyle hážu.
    HC_
    HC_ --- ---
    TRISSIE: já mám 15 kg primalex a je tak akorát :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIKATCHOU: spousta lidí si chválí kbelík od primalexu...
    ale to je spíš na klasické čtvercovky - kvůli velikosti (má jen 10 litrů). Ale zase jde fakt dobře a takřka čichuvzdorně zavírat :-)

Já mám největší variantu tohohle: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/40188340/#/20193899 - tedy 42 litrů, a vyjde mi to při kalhotkovkách a dvojčatech tak maximálně na dva dny, aby to šlo zavřít.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    MIKATCHOU: já mám kbelík, skladuju na mokro ve vodě (každej den vodu měním), peru 1x za dva dny :)
    + mám tohle http://www.branakdetem.cz/zlucove-mydlo-ulrich.htm
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    chci se zeptat - jak je nejlepší skladovat před praním špinavé plenky? jaká nádoba a co do ní dávat a kde se to dá sehnat?
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    holky, jak perete pleny, kdyz jich mate malo? dcera uz ma vicemene jen pleny na noc - mam 3 a kvuli schnuti je musim prat ob den. ale k tomu mam ted jen par plen, kdyz utiram neco, co "uteklo", kdyz byla zaujata necim jinym. pracka je teda spis prazdna a ja moc nevim, jak to nakombinovat... diky!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KOTENCE: Tak čůrání vydrží v pohodě a schne celkem rychle, ale koukám, že mám nějakej starej model, kterej neni jako kapsovka, ale jako taková tenká AIO. Asi si ještě nějaký pořídím, protože vracet dítě do novoskladu někde na veřejnym WC je hrozná záležitost. Do šátku mi taková malinká pro jistotu stačí a aspoň v tom nemá tak naducanej zadek.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Ach jo, laktační demence...

Jeden den uklízím poličku s látkovkama. Rovnám hromádku vkladaček a říkám si - ty můžu strčit do skříně, nikdo je zrovna nepotřebuje...

Druhý den přebaluju tříměsíčního kojence a říkám si. To je hrůza, přebaluju každou hodinu a furt je durch mokrá... No aby ne, když jí dávám do základní, novorozenecké plíny :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIMEL: Já mám od Nezbednice http://www.fler.cz/nezbednice, ale teprv se je chystám vyzkoušet, tak dám pak vědět. (Mám taky velikou osmiměsíční holčičku.)
    HC_
    HC_ --- ---
    GIMEL: jj my neděláme, ale zmiňovaný bamboolik ano
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GIMEL: Zrovna bamboolik má docela slušné tréninkové kalhotky. Měla jsem je pro mládě, sice velmi krátce, ale byly fajn. Jsou to PUL (nebo tuším i fleece) kalhotky na patentky, které jdou sundat i jako normální kalhotky, do kterých se připíná vkládačka pro případ nehody.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    HC_: ty vůbec neznám, co to je, na co to je, jak to funguje, jak se s tím zachází... musím si to napřed nastudovat. Mláděti je teprv necelých 8 měsíců a ještě ani nesedí, to je jen tak strašně přerostlá. Nevím, jestli by pro ni tréninkové kalhotky byly vhodné.
    HC_
    HC_ --- ---
    GIMEL: ono je to dost o proporcích, minimálka sedí do 12 kg, někomu i do 13 kg. Co nějaké tréninkové kalhotky?
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    HC_: koukala jsem na minimální plenu a chtěla jsem ji svému mláďátku pořídit, ale má už 11 kg, tak to jí bude za chvilku malé, jestli vůbec by jí byla - svrchňáky bamboolik mají být taky údajně do 15 kg a už zapínám na poslední patentku jinak ji škrtí (má se zapínat na 3). Co dát dítěti na BKM když tohle už nestačí?
    HC_
    HC_ --- ---
    Od dnešní půlnoci Akce na www.petitlulu.cz :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam