• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNNA: dá se koupit i v té bráně k dětem a nebo já mám z HM
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MIKATCHOU: :-) 10 cm na stranu.... :-)
    Ale vážně - používala jsem čtvercovky - výhradně... Ty 70 jsem používala, když byla Lenka mimčo uplně maličké... Ty větší byly fakt velké (těch 10 cm bylo znát překvapivě dost). Pak když poporostla, tak jsem používala jen 80 a ty 70 byly slintací, utírací... a pak když porostla ještě o fous, tak jsem ji používala jako vkládačku - dávala jsem dvě plenky jednu 80 a druhou 70 a bylo to tak akorát...
    Těch 70 jsem měla 30.... a přišlo mi to akorát... Těch 80 jsem měla víc, ale nevím přesně kolik...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIKATCHOU: pytlík na praní jemného prádla, ze síťoviny. Jednou za čas mají v Lidlu, low-end verze mívají vietnamci. Případně se dá použít povlak na polštář :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    jakej je prosím vás rozdíl mezi 70 x 70 plenama a těma 80x80? jsou ty větší určený pro větší děti? Může novorozenec používat i ty 80cm? Nebo na střídačku?
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    ANNNA: diky, to zni rozumne. vyzkousim :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LUCHUB: záleží na dítěti - my z nějakýho důvodu přebalujeme 20x denně (princezna je jak průtokáč a nesnese ani kapičku v plíně). Je jí necelý měsíc, takže čekám, že to bude spíš už jen lepší - bohužel jsem ale musela plíny dokoupit a na noc zavést dočasně jednorázovky :) toť naše zkušenost...
    LUCHUB
    LUCHUB --- ---
    KOTENCE,
    TRISSIE:
    Dobře, přepisuju množství čtverců minimálně na 50ks :)
    Chci zkusit různé - Libštátské klasik, Libštátské extra, Kikko lux i Ikea...
    Recenze jsou na netu různé, pokud mi některé z nich nebudou vyhovovat, budu je používat pod hlavičku atd...
    Ty 30x30 jsem myslela z Ikea žínky http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/40054538/ - někde jsem si přečetla doporučení na ně kvůli poměru cena/výkon
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    LUCHUB: ja mam 2 trimesicni holky a zatim pouzivam hlavne ctverce s vkladackama a staci nam to. na noc bud sio od petit lulu nebo 2 ctverce + vkladacka. pouzivam novosklad. Ctverce doporucuju libstatsky extra kvality (to extra kvality je fakt dulezity). Svrchnaku doporucuju vic, hlavne ze zacatku byly casto posrany kolem nozicek a bylo potreba je prat mnohem casteji... vkladacky mam od petit lulu a od anavy, mam jich cca 20 a budu jeste urcite dokupovat, protoze nestihaji uschnout... a pak mam jeste par kalhotkovek od baby lucy a ty pouzivam hlavne na ven a na prebalovani mimo domov.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCHUB: jen když tak nebuď překvapená, když vyfasuješ učúranější miminko, že čtverce nebudou stačit...
    já taky původně chtěla používat ty, ovšem holky už v nějakých 3 měsících, kdy jsem s látkováním začala koketovat, vzaly během tří hodin durch 2 čtverce až na oblečení. No vydrželo jim to do dneška, za odpolední spaní (ty tři hodiny) pročůraj durch noční kalhotkovou plenu s krátkou a dlouhou vkládačkou.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LUCHUB: Já používám čtvercovky. 30 je podle mě málo, ale záleží, jak často budeš přebalovat. Já měla na začátek 60 a prala jsem obden. Něco se vypotřebovalo pod hlavičku a tak. Ty o straně 30cm myslíš vícevrství? (Pak by ti to stačilo)
    Moje zkušenost je taková, že Kikko Lux nejsou nic moc, možná ty Libštátský jsou lepší, ale teď jsem koupila pleny/"osušky" z IKEY a jsem nadšená - jsou obšitý ze všech stran a krásně měkký.
    MIKATCHOU: Asi takovej ten na praní punčoch, prodávaj to v drogerii. Já tahám separačky z těsnění :-)
    LUCHUB
    LUCHUB --- ---
    HC_: díky

KOTENCE: tohle video už jsem viděla, zajímají mne zkušenosti zdejších maminek..

MIKATCHOU: chci začít hlavně se čtvercema, aby mi to v zimě všechno rychleji uschlo.. (nemáme sušičku)

Zatím jsem dala dohromady tento seznam:
    2x svrchní PUL kalhotky
    30ks čtvercových plen 70x70cm
    5x vkládací plena
    30x plena 30x30cm
    2x AIO

MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    jinak děkuji všem za rany k skladování plenek :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    LUCHUB: hlavně si v Bráně k dětem nekupuj látkové plenky - myslim ty kalhotky, je to pekelně drahý, pětikilo nebo kolik je fakt mazec, já to všecko pokoupila od žensých na sbazaru, které dováží nové z ciziny, většinou to prodávaj tak po 160-180 Kč za kus .)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ANNNA: jakože dáš separačky do pytlíku? jakého - látkového? :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LUCHUB: tohle http://www.youtube.com/watch?v=uDAPSHDbJB4 mi docela pomohlo se zorientovat.
    HC_
    HC_ --- ---
    LUCHUB: mrkni sem http://www.petitlulu.cz/doporucena-vybavicka/

dělala jsem i tabulku rozdílů jednotlivých plen, jsou tam i ukázky, jak různé sady vypadají
    LUCHUB
    LUCHUB --- ---
    Ahoj, v listopadu se mi narodí mimčo a rodina ráda bych ještě předtím pořídila základní výbavu pro látkování.
    Zatím se ani v pojmech nějak extra nevyznám, chystám se do Prahy do Brány k dětem, abych se tam porozhlédla.
    Ale rodina chce už teď vědět co by se nám hodilo a ráda bych jim dala nějaké typy, co určitě užijeme..
    Můžete mi doporučit jak by podle vás taková základní výbava měla vypadat?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    taky mám kyblík od primalexu:))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MIKATCHOU: ja je davam nasucho do kbeliku od primalexu a nezaviram, nechavam to v chodbe. Zaviram jen na cestovani a pak pekne zasmradne.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNNA: Ten odstavec o doplňování pračky byl pro PISTULE:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam