• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KOTENCE: Nemůže to spíš být tvrdou vodou?
    MORPED
    MORPED --- ---
    KOTENCE: pere to dobre,pouzivam rok a pul a v poho. Drsnejsi jsou,pouzivam misto avivaze ocet,kdosi doporucoval permon,nebo prohnat jednou za cas plenky susickou,tu nemam.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MORPED: A pere dobre? Kamaradka mi dala pleny prany ve slizu a jsou tak hruby, ze je asi nikdy nepouziju...
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Díky za tipy, ženy:)
    JOLA
    JOLA --- ---
    WRNQ: Já peru dětský oblečení ve slizu jako MORPED, ale na pleny si vyrábím trochu jiný prášek a jsem maximálně spokojená - http://delamesitosami.cz/2013/07/08/domaci-ekologicky-prasek-na-prani-bile-pradlo/ - když je něco náhodou posranýho, tak to ještě před namočením přejedu žlučovým mýdlem.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    WRNQ: Frosch. V ničem jiném už prádlo neperu. Taky jsem prala dlouhý čas v Ecoveru, ale oproti Froschi smrdí.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DUFFKA: Taky tak. A nějak postupně, nepozorovaně v tom začínám prát skoro všechno prádlo. Místo abych postupně začala dětské prát v "normálním", peru skoro všechno v dětském :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    WRNQ: Z Německa dovezený Persil.
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    WRNQ: ja pouzivam batole od qaltu a jsem spokojena...
    MORPED
    MORPED --- ---
    WRNQ: ja si delam mydlovy sliz. hezky to pere,je to levne a eko!misto avivaze ocet + kapku nejake vonne silice napr. levandulove. Mydlovy sliz vyrabim bud z mydla jelen 2ks-nastrouhat do kybla+ pulku zlucoveho mydla plus asi 150 g krystalicke soli,vse zalet litrem horke vody a promichat,at se to rozpusti hezky a pak dolet asi 9 litraama horke vody,promichat. Najdes na netu spoustu receptu.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Co se vám osvědčilo na praní? Nedávno jsem měla gel z mýdlových ořechů Blue and Yellow a teda dost na prd, nevím, jestli to může být vodou...A taky jsem si koupila Ecover a smrdí to jak chcíplá ryba, fakt fujtajxlíček:)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ahoj, takyjsem zacla latkovat teda nakoplo me to az u tretiho ditete:D ale alespon ze tak:D
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    diky vsem za tips
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNNA: My už právě to světlý prádlo ani nesíháme špinit :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KOTENCE: Když se mi nesejde obden plná pračka plínek, předeperu to v pračce mácháním, nebo extra krátkým programem bez ždímání, pak přihodím další světlé hadry a pustím plný program. Světlýho prádla se takhle dá pračka obden bez nejmenších problémů a nestíhá to zatouchat...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    YOUNGUNYOUNG: Já teda skladuju v kýblu s vodou (a s víkem). Mám v něm vloženou prací síťku, před praním ji celou vytáhnu, nechám okapat přebytečnou vodu a celou i s plínama uvnitř strčím do pračky. Přijde mi, že to nesmrdí zdaleka tolik jako na sucho. A používám teda rozložitelné separačky, pokaděnou vyhazuju do záchoda, počůrané peru, dokud se nezačnou rozpadat.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PETRUSKA: Tak to dělám taky, ale čím míň máme plín, tím mám větší problém se smradem. Někdy tam musej čekat třeba tři čtyři dny a to už je pěknej kekel. Snažim se je moc nehňácat na sebe, ale ta moč už prostě neni vodička jako u miminka. Asi to taky zkusím nejdřív sušit jako DALEEN:
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    DALEEN: , PETRUSKA: diky vam
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    YOUNGUNYOUNG: Ja plinu rozbalim, pokud je jen pocurana, leti do kyblu rovnou, pokadenou zlehka preperu zlucovym mydlem a hodim ji tam taky...peru obden a ok.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DALEEN: Jo....separačky jsem prala, pokud byly jen počůrané.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam