• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    WRNQ: větší svalové napětí a záklon
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    HANEKA: OT: Kvůli čemu jste museli začít cvičit tu Vojtovku?

Vždycky jsem si myslela, že látkovky jsou pro děti z ortopedického hlediska lepší kvůli kyčlím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak, je tu někdo, kdo musel přestat látkovat kvůli tomu, že dítě moc čůralo?

Holkám je 19 měsíců, čůrají od začátku fakt hodně, na nočník to zatím nevypadá ani omylem, a mě už nebaví je v jednom kuse převlíkat, protože jsou zavlhlé/mokré. A častější přebalování nevyřeší to, že na odpolední spaní přebaluje před a po, mají PL noční pleny s dlouhou a krátkou vkládačkou (ve kterých mají prdel, že nedají kolena k sobě) a stejně jsou mokré... jen s dlouhou vkládačkou mají zavlhlé lemy body klidně po hodině, hodině a půl :-(

Nechce se mi látkovky úplně vzdávat, ale momentálně to přidělává fakt hodně práce navíc, když furt jen převlíkám :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    neuroložka teda na látkovky neříkala nic, a to přestože obě holky se potácely na dolní hranici normy.
    Ale je pravda, že samostatná chůze (zvlášť ze začátku) jim šla v papírovkách líp, než v látkovkách.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Mě nepřijde, že by se látkovkama děti nějak zpožďovaly. Syn byl v látkovkách od čtvrtého týdne života, do půl roku měl opravdu široké balení kvůli kyčlím na spaní. Přes den byl v klasických čtvercích (dva na osminy a přes to svrchňáky PL), od půl roku v Pastelkách HD.
    Ve čtyřech měsících se začínal otáčet, v sedmi lezl, v osmi si stoupl. Chodit kolem nábytku začal v devíti měsících, samostatně v 15m. Sedl si v roce.
    A musím říct, že mi pediatra na každé prohlídce říkala, jak je šikovný (a látkovky chválila).
    Určitě je to dítě od dítěte. A řekla bych i způsobem balení, třebas pokud jsou látkovky moc utažené přes kyčle tak pohyb rozhodně omezují, ale to už budezpůsobem usazení pleny, ne plenou samotnou.
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    Já jsem zase ráda, že trošku zpomalují, protože by mi tu dcera (10m) určitě už chodila :o) otáčet a plazit se začla ve 4. měsíci, teďka začla lézt a sedat si a mě tohle tempo vyhovuje. Se synem to bylo naopak. Nejdřív jsem látkovala, pak jsem od 3m cvičila vojtovku a začla jsem kvůli tomu používat papírovky.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIKEYLA: Bylo fakt drsný vidět to oběma směry (zlepšení v papíru, zhoršení v látce), takže tomu "začala by se otáčet i v látce" úplně nevěřím. Resp. jo, začala - ale skoro určitě později. V 5 měsících o nic nejde, ale chápu, že fyzioterapeutky látkovky nedoporučí...

Říkám si, že holt budu trochu víc střídat, zvlášť asi když se bude schylovat k milníkům ve vývoji, a vůbec přes den preferovat užší střih... Ono když si představím, že bych se měla s proporčně větší látkovkou přetáčet já sama.. ;)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ANNNA: bohužel musím konstatovat, že máme podobnou zkušenost. Náš malej se prakticky do konce sedmého měsíce neotáčel (ze zad na břicho), až nás z toho pediatrička poslala na rehabilitaci. Tam nám fyzioterapeutka řekla, že vůbec nemá aktivní pánev, že leží jak žabička s rozpláclýma nožkama (příliš silná abdukce), že je vůbec nedá nahoru, jako aby si je chytit do ručiček, natož třeba do pusy....

Aktuálně je měsíc na papírovkách (byť s těžkým srdcem samozřejmě), na druhou str. vidím obrovské pokroky.., začal se přetáčet, chytat si nožičky, hezky pilotovat (na břiše se točit dokola). Vypadá to, že za chvíli půjde na kolínka..., možná je to věkem, že už mu přeci jen bylo 8 m. a je načase, aby se trošku rozhýbal..., možná by začal i v látce, těžko říct.., každopádně už jsem měla strach a rady typu, že se rozleze sám, ať to neřeším mě zrovna dvakrát neuspokojovaly. Možná jen není ten rychlík, co by v půl roce lozil..., možná to bylo látkou, kdo ví...

ANNNA
    ANNNA --- ---
    Čas od času se objevujou úvahy, nakolik omezujou pleny ve vývoji... měla jsem teďka krásnou příležitost to sledovat.

Pětiměsíční dcera (krom noci prakticky plně v látce), zlehka se otáčející na bok, dostala průjem. A protože prát podělaný plíny není moje hobby, po dobu průjmu (asi týden) byla v jednorázovkách. Za tu dobu to párkrát dotočila na břicho. Po zaléčení průjmu zpátky do látky. První den mě docela vyděsil. Skoro vůbec se neotáčela ani na bok, natož aby to dotočila na břicho. Přešla jsem na menší látkovky (Itti Bitti) a do večera se to srovnalo. Druhý den už se dotočí i s větší látkovkou (PetitLulu) až na břicho.

Takže si určitě umím představit, že látkovky způsobí mírné zpomalení třeba v řádu dní, což je v pohodě... ale třeba dítěti s předpokladem opožďování vývoje bych asi osobně látkovky necpala...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Chtela bych pochvalit pytliky na plenky HaipaDaipa, jeden jsem ztratila na zahrade a po dvou dnech v desti a blate je plenka stale pripravena k pouziti :-)
    HC_
    HC_ --- ---

malý spam,)
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Nevymenil by ste niekto základny (SIO basic) Petit Lulu staršej verzie (sú kratšie, než tie novšie) za novšie (poptávám)? Kúpila som nové z druhej ruky, ovšem bez tušenia, že existujú rozne verzie a teraz mi nesedia do svrchňákov. Sú vo výbornom stave. Díky za nabídky.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Já mám taky plíny jak rašple a peru ve Froschi. U mě je to asi odstřeďováním na 1400, takže vyžmolkovaly. Vodu máme docela měkkou.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KOTENCE: Nemůže to spíš být tvrdou vodou?
    MORPED
    MORPED --- ---
    KOTENCE: pere to dobre,pouzivam rok a pul a v poho. Drsnejsi jsou,pouzivam misto avivaze ocet,kdosi doporucoval permon,nebo prohnat jednou za cas plenky susickou,tu nemam.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MORPED: A pere dobre? Kamaradka mi dala pleny prany ve slizu a jsou tak hruby, ze je asi nikdy nepouziju...
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Díky za tipy, ženy:)
    JOLA
    JOLA --- ---
    WRNQ: Já peru dětský oblečení ve slizu jako MORPED, ale na pleny si vyrábím trochu jiný prášek a jsem maximálně spokojená - http://delamesitosami.cz/2013/07/08/domaci-ekologicky-prasek-na-prani-bile-pradlo/ - když je něco náhodou posranýho, tak to ještě před namočením přejedu žlučovým mýdlem.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    WRNQ: Frosch. V ničem jiném už prádlo neperu. Taky jsem prala dlouhý čas v Ecoveru, ale oproti Froschi smrdí.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DUFFKA: Taky tak. A nějak postupně, nepozorovaně v tom začínám prát skoro všechno prádlo. Místo abych postupně začala dětské prát v "normálním", peru skoro všechno v dětském :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    WRNQ: Z Německa dovezený Persil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam