• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    FRENNET: Já teda musím říct, že pro mě separační plína takovej zázrak není. Jako jo, významně usnadňuje život, ale při tekuté stolici plína pod tím opravdu není "jen mokrá".

Na cestování beru jednorázovky...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    FRENNET: jo, presne, takova pratelna jednorazovka. Spatne to schne, protoze ta nepropustna vrstva je nepropustna :-)

Na delsi cestu beru vsechno a peru. Prodavaj se PUL tasky, ve kterejch se daj mokry pliny skladovat a nesmrdi to ven, nebo se da pouzit i igelitka nebo kybl s vikem. Hovinka se vyhazujou s tema separacnima vlozkama, jak pise Daleen.
    Na navstevy kratsi nez je cyklus prani beru jenom potrebny mnozstvi. Chce to rochu planovat, aby jich mel clovek dost cistejch.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FRENNET: V obou případech, SIO i AIO je na vrchu nepropustnlá polyuretanová (PUL) vrstva. A zatím co SIO jsou svrchní PUL kalhotky do kterých se vepne savé jádro (plena), po poutítí vyndáš savé jádro a vypereš, svrchní kalhotky pereš jednou za čas. V AIO je to celé sešité a pereš dohromady savou i nepropustnou vrstvu.

Pokud jsem jela někam na dva dny, jela jsem s látkovýma plenama a ukládala je do pytle. Doporučuju používat separační (celulózové nebo viskózové) vložky, kdy při pokadění dítěte tuhý obsah necháš v té separačce a vyhodíš, plena je pak jen mokrá. Prala jsem jednou za dva dny.
    Na víc dní jsem brala jednorázovky.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KOTENCE: Ha! Takze ona je to vlastne takova pratelna jednorazovka. No, ale tak ona je pak procurana durch ne? Nebo je tam nejaka vrstva. ktera chrani obleceni pred protecenim? Vsude pisou stejne informace, ale tohle jsem se moc nedocetla, resp. nenasla. A muze se susit v susicce?
    Jako ty SIO jsou mi sympatyctejsi v tom, ze se tam meni ta plena a ty kalhotky jsou na vice pouziti. Maji teda nejakou tu nepropustnou vrstvu. Tak?
    Vidim, ze mam zasadni mezery!
    A jeste jedna otazka, kdyz jezdite s deckem na nejake delsi cesty tak berete celou vybavu, nebo jenom cast, nebo na to kaslete a berete jednorazovky? My budeme muset nejedno jiste absolvovat vylety k rodicum, coz je takovych 400 a 800 km. No a resit pliny cestou, jako verim ze to jde, ale proprat to treba na benzicne (pokadeny) nebo jak?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    FRENNET: praveze musi, protoze je to vsechno sesity dohromady a pocurany asi dvakrat davat nechces. V tomhle jsou lepsi SIO (snap in one), kde peres a vymenujes jenom to savy jadro, svrchni kalhotky pouzivas dal.
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    tak opet po case zdravim a prosim mistni o radu.

Vi tady nekdo, o jakou plinu si mam v CR rict, kdyz potrebuju to, cemu se v nemecky mluvicich krajich rika "Moltonwindeln"?

Jedeme do republiky na vanoce a nechce se nam s sebou tahat pliny, tak chci zaukolovat maminku.
    Pouzivame tuhle plinu jako vnejsi, resp. je to plina, pres jdou ve finale vlneny gatata. Je to celkem pevnej material. Mezi touhle plinou a miminkem davame jeste ctverec (poskladanej do obdelniku) bavlnenej/bambusovej a jako prvni vrstva je asi neco, cemu tady rikate celulozova separacni plena.

Budu moc vdecnej za tip.

diky
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    jak je to prosim vas s tema AIO plenkama? Ty kalhotky se nemuzou prat jakoby pokazde?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ZABITULKA: Jo jo, začaly asi tak po roce používání. Někde jsem slyšela radu zafénovat horkým vzduchem, že je to tím, že ta izolační vrstva se odloupne od látky. Nevím, nezkoušela jsem. Začaly propouštět v době, kdy syn přecházel na nočník, tak mi to bylo jedno a na druhé dítko holt buď vydrží, nebo koupím nové.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ahoj, mate nekdo zkusenost s tim, ze by vam PUL svrchnaky zacaly propoustet? co s tim?
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    PPŘENECHÁVÁM TENTO KLUB. NECHCETE HO NĚKTERÁ? PLS POŠTA.
    DIK :)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    HC_: diky za info, jdu na to... ;)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIMEL: Je to stravou, jak začnou jíst zeleninu a maso, nezačnou daleko víc smrdět jen bobky... :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GIMEL: Přišlo mi, že v okamžiku kdy dítě přestalo být jen kojené tak pleny začaly podezřele smrdět. A už to tak zůstalo. Tedy po vyprání samozřejmě voněly (sušila jsem venku)
    HC_
    HC_ --- ---
    GIMEL: zkus sanytol
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: nevím, jak je to dobře, ale taky v určitou dobu začaly smrdět výrazně víc...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    poslední dobou mi přijde, že ty počůrané pleny strašně smrdí. Jak moc má smrdět čerstvě čůrnutá plenka? Nemůže mít mrně něco s močovýma cestama? Pije asi dost, protože čůrá hodně, najíždím na tuhou stravu, může to být tím?
    SIKY
    SIKY --- ---
    HC_: Hm hm, takže minule s akcí na dopravu testovací novorozenecká, tak jdu zkoumat, co tentokrát :)
    HC_
    HC_ --- ---
    někdo se tu ptal před časem na slevy na petitlulu.cz
    takže,)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    znate nekdo pleny od koh-i-nor waldes praha?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Zbavuju se některých věcí po dětech, nechcete někdo extendor na bodýčka http://www.branakdetem.cz/manymonths-extendor-ke-kojeneckemu-body-1ks.htm Ideálně za odvoz a třeba pytel jablek/mošt/domácí vejce...
    Ještě nabízím merino snappi šáličku http://bundles.bundles.cz/category/merino/snapi-salicka#articleBasket barva hnědá s proužkem nebo růžová/režná, používané krátce, 150 Kč/kus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam