• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s jednorázovejma plenama Kikko nebo jinejma eko? Jedem na týden na hory a asi nebude k dispozici pračka, takže si to s látkovkama moc nedovedu představit.
    JOLA
    JOLA --- ---
    TRISSIE: ok, děkuji! zkusím.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FRENNET: to že se nakrabatí špatně být nemusí, jen je budeš muset žehlit. Já mám třebas zkušenost, že pleny co mám třicet let staré (od mamky a od tchýně) jsou řidší, některé se krabatí (ty od tchýně) některé ne. Nové Libštátské vysokogramážní se nekrabatí a žehlit jsem je nemusela kdybych nechtěla. A co mám nějakou reklamní z Malvíka, zřejm libštátská obyč s potiskem, tak to je hnusný krabatící se tenký a hrubý hadr.
    Hlavně jestli dobře sajou a jsou měkké :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOLA: holky to taky měly, ze začátku ne, ale jak už odrůstaly, tak se to začlo objevovat.
    Zkusila bych (podle velikosti dítěte) buď větší plenu, nebo častěji přebalovat (pro případ, že by šlo o kombinaci toho tření a moči).
    JOLA
    JOLA --- ---
    ahoj, mám dotaz. Používám teď nejvíc choboty haipa dapa - http://haipa-daipa.com/product/haipa-daipa-pastelka/ občas má ale Vincent červený na stehýnkách nebo na bříšku - vždy jako by v místě lemu - je možné, že je to „mechanická oděrka” - pleny se nežehlí a nejsou zrovna 2x jemné... děje se to někomu, nebo to bude spíš něco dráždivýho v moči, co se tím dřením takhle projevuje? snad jsem srozumitelná. Díky
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    FRENNET: Některý materiály navíc potřebujou několik vyprání, než se ta jejich absorpční schopnost vyhajpuje na maximum.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Vazila jsem ty plenky co jsem dostala od mamky, stare po nas se sestrou:
    cca 59g/ks.
    Pak jsem dostala asi 5 novych plen, slovensky vyrobek:
    64g/ks.
    Po vyprani se ty nove nakrabatili-to je spatne?
    Jak poznam, ze budou dobre? Kyz jsem s tou jednou novou skusmo utrela vodu, tak ji hezky vsakla.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    WRNQ: Trochu pomáhá přidávat k prášku sodu na praní. Se žmolkama nevím.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    btw ted, když to čtu, jsem si uvědomila, že jsem do pračky zas zapomněla přidat ocet. Máte někdo tip na něco jiného přírodního, čím by se mohly plíny trochu změkčit?
    A ještě - asi pomůže ždímat na míň otáček, aby se nedělaly žmolky, že?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MALA_MISIA: Rozhodně, po prvním dítěti vypadají takřka netknuté, jsou krásně zaobroubené a fakt vydrží :)
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Uz jsou objednane extra_kvalitni :) stoji to za to.. :) ženy ď!
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    MALA_MISIA: Přesně, obyčejný nebrat, ale já mám ty extra quality natural a to je jiná liga:)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MALA_MISIA: Libštátské s vyšší gramáží. Ty obyčejné jsou prý strašný hadr, ale ty vysokogramážní jsou opravdu perfektní.
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Holky, babicka chce malemu koupit latkovky, klasicke ctverce, 80x80, protoze jich mam malo.. jakou doporucujete znacku? Libštatské?
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    YOUNGUNYOUNG: Odpovim si sam, jedna se o flanel.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Možná jsem objevila ameriku, ale musím se tu svěřit s dalším mým poznatkem, proč jsou látkové pleny super. Jsou nesmírně fotogenické při focení dětí :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNNA: neni jen mokra, ale neni ani upatlana nebo extra smradlava. Ja je teda prevazela, ale v kombinaci s BKM jich moc nebylo, po normalnim jidle uz nic.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    FRENNET: Já teda musím říct, že pro mě separační plína takovej zázrak není. Jako jo, významně usnadňuje život, ale při tekuté stolici plína pod tím opravdu není "jen mokrá".

Na cestování beru jednorázovky...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    FRENNET: jo, presne, takova pratelna jednorazovka. Spatne to schne, protoze ta nepropustna vrstva je nepropustna :-)

Na delsi cestu beru vsechno a peru. Prodavaj se PUL tasky, ve kterejch se daj mokry pliny skladovat a nesmrdi to ven, nebo se da pouzit i igelitka nebo kybl s vikem. Hovinka se vyhazujou s tema separacnima vlozkama, jak pise Daleen.
    Na navstevy kratsi nez je cyklus prani beru jenom potrebny mnozstvi. Chce to rochu planovat, aby jich mel clovek dost cistejch.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FRENNET: V obou případech, SIO i AIO je na vrchu nepropustnlá polyuretanová (PUL) vrstva. A zatím co SIO jsou svrchní PUL kalhotky do kterých se vepne savé jádro (plena), po poutítí vyndáš savé jádro a vypereš, svrchní kalhotky pereš jednou za čas. V AIO je to celé sešité a pereš dohromady savou i nepropustnou vrstvu.

Pokud jsem jela někam na dva dny, jela jsem s látkovýma plenama a ukládala je do pytle. Doporučuju používat separační (celulózové nebo viskózové) vložky, kdy při pokadění dítěte tuhý obsah necháš v té separačce a vyhodíš, plena je pak jen mokrá. Prala jsem jednou za dva dny.
    Na víc dní jsem brala jednorázovky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam