• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: díky! já uvidím taky za měsíc, tak si můžeme pak napsat zkušenosti, co zafungovalo :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: jo a já mám od babyidea, z merino vlny
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: Já zatím nevím taky, ale do začátku jsem je naimpregnovala lanolinem - na té lahvi od lanolinu byl návod - namočilo se to na 6-8 hodin do vody s lanolinem a pak vymáchalo s jednou lžící octa. A tohle se má dělat po každém praní - prej není nutné je prát často, tak jednou za 1-2 měsíce, ale spíš větrat na sluníčku. Ale uvidím, zatím to znám jenom teoreticky, za měsíc se uvidí jestli to funguje i v praxi :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    Prosím vás, můžete mi někdo poradit, jak se staráte o vlněné svrchňáky? Jsem z toho trochu jelen. Zdědila jsem nějaké "wool wrap" od Popolini, pak od Imse Vimse a pak vlňáky s nohavičkou od Disany.
    Jak často perete, případně větráte, a jak často impregnujete lanolinem?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    WRNQ: Btw promnout froté plínky výrazně pomohlo. Není to pruda, jen nejmenší nutnost...když si vezmu, jak dřív ženský praly na valše, mandlovaly a kdesi cosi, my fakt nemusíme hnout prstem:)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    NINGEN: Máme asi stejnou situaci...ale když přes tu forté vkládačku, která je někdy fakt jak šmirgl, dám separačku, tak relativně cajk. Vždycky to jde nějak udělat - někdy dávám vbkládačky dvě - ta imse vimse je mnohem měkční, tak jde blíž k tělu nebo mám nějakých pofidérních britských kapsovek takový plenčičky, co by samy o sobě nezmohly nic, ale navrch jsou super.
    Btw ted si ty látkovky vyloženě užívám, syn je teď přesně v tý velikosti, kdy mu novosklad s vkládačkou sedne úplně nádherně, nikde nic nepřekáží, není jak čmelák, vše super:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NINGEN: ocet na plenky z bambusu ne! Jen na čistě bavlněné - u těch bambusových nějak reaguje s vláknem a postupně ho poškozuje.
    NINGEN
    NINGEN --- ---
    SNELA: Jo, hrubnutí je naprd a kromě sušičky (kterou bohužel nevlastním, ale měla jsem možnost ji zkusit a tam je to zlepšení opravdu markantní) jsem nepřišla na nic, co by významně pomáhalo. Co by mělo pomáhat: prát plíny s panákem octa, nesušit u topení/na prudkém slunci (resp. sbírat klidně i ne 100% dosušené plínky), oboje pomáhá spíš kosmeticky. Před každým nasazením plínky drhnutím v ruce promnu, což je sice pruda, ale jinak jsou fakt jak struhadlo. Jo a vodu máme tvrdou, s tím ale nic nenadělám.
    HC_
    HC_ --- ---
    SNELA: tam závisí dost na tvrdosti vody, někdy pomůže po usušení promnout, někdo doporučuje permon. A nesušit na prudkém horku, topení, to pak prkenatí.
    SNELA
    SNELA --- ---
    HC_: ale tech neni nikdy dost :D

Jj hrubnou
    HC_
    HC_ --- ---
    SNELA
    SNELA --- ---
    HC_: a taky by nebylo spatny udelat vzor s pejskama ;)))

Jinak cim bych prosím zjemnila ty kalhotovky?
    SNELA
    SNELA --- ---
    HC_: jasny.. no to aby si clovek nasel vedlejsak :D vykoupila bych je vsechny :))
    HC_
    HC_ --- ---
    SNELA: přímo na našem webu www.petitlulu.cz - teď máme zrovna akci na webu http://www.petitlulu.cz/...sija-page=1&controller=email&action=view&email_id=9&wysijap=subscriptions
    během léta, co 14 dní je nová akce na vybrané výrobky:)

jinak jsem ráda, že Ti naše plenky vyhovují:)
    SNELA
    SNELA --- ---
    HC_: a kde se da sehnat o dost levnejsi ? ;))

No bojim se experimentovat, protoze mi fakt PL vyhovujou maximálně
    HC_
    HC_ --- ---
    SNELA: často máme slevy na petitlulu.cz jako třeba teď a dá se sehnat o dost levněji:)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    KYO: Mám bamboolik svrchňáky a myslím, že jsou jedny z nejlepších českých (dobře sedí, mají dvojitej rantl nohaviček, nepříliš širokej flísovej lem, takže neprovlhávají), ale od té doby, co jsem si koupila svrchňáky Grovia, na ně trochu dlabu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SNELA: Myslim, že nový plenky o moc levněji neseženeš. Určitě už jsi postřehla bránu k dětem, tak tam koukni na ceny a porovnej. Mně některý plenky a kalhotky šila kamarádka a bylo to taky drahý, protože jsou drahý ty materiály.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Ahoj. Tak opožděne dekuju za rady. Nakonec jsem se rozhodla takhle a nelituju, jen jich je malo a uz jsem v tom zahucela za dost :D Zatim teda pouzivam bez vkladacek, protoze prebaluju casto a neni to baleni tak velky..

Chci se zeptat,jsou nejaky SIO komplet jako od PL který pasujou na svrchnaky PL?

A mate zkusenost s nějakou kalhotkovou plenou,ktera sedi podobne jak PL, ale da se sehnat za lepsi peníze?

A posledni,v cem perete aby byly pleny jemnější?

KYO
    KYO --- ---
    za tyden rodim a zvolila jsem znacku Bamboolik v kombinaci s klasickymi latkovkami ctvercovkami.... na zkousku mam doma nekolik vnejsich kalhotek, separacnich flisovek, nocnich bambusovych plenek a pak ty supr uchytky z plastu...

ma nekdo zkusenosti s touhle znackou? :] nejaky tipy?
    HC_
    HC_ --- ---
    zdravím po delší odmlce, celé léto máme co 14 dní novou akci, tak mrkněte, třeba se to někomu hodí :) www.petitlulu.cz
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DA_NIELA: to ti z hlavy nereknu, ja uz to nepouzivam, ale v Brane k detem na to maj dve police. Ty batoleci jsou takovy lesklejsi, miminci maj vetsi pory - vic sajou tu tekutou stolici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam