• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    SNELA
    SNELA --- ---
    Ještě jsem se chtela zeptat jestli používáte nekdo vlnacky jako svrchni kalhotky? Dost o nich přemýšlím, jen nevím jestli si chci pridelavat praci lanolinovanim.. popr. jaky vam sedej? Nase 11 tydenni ma 6,5kg tak nevím jestli se mi vyplati investovat abych za dva měsíce nemusela kupovat vetsi. Diky
    HC_
    HC_ --- ---
    SNELA: tak to ráda slyším, já jsem na dovolené a měla jsem strach, jak to budou zaměstnanci zvládat a vidím, že dobře:)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Máte někdo zkušenost se svrchňákama Rumparooz?
    SNELA
    SNELA --- ---
    Musim vychvalit petit lulu! Vcera v pul treti objednávka, dneska ve 12 doma! Fakt parada
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    prosim vas, zkousel nekdo z vas plest vlnene svrchnaky?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SNELA: Levněji taky vyjdou z 2. ruky, i PL už se objevují na Mimibazaru nebo látkovkovém bazárku na Modrém koníkovi.
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    SNELA: Do svrvhnaku PL pasuji vnitrky od bambooliku a naopak..
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: 10. :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    :) Kdy máš termín? Já 14.8.
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: díky! já uvidím taky za měsíc, tak si můžeme pak napsat zkušenosti, co zafungovalo :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: jo a já mám od babyidea, z merino vlny
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: Já zatím nevím taky, ale do začátku jsem je naimpregnovala lanolinem - na té lahvi od lanolinu byl návod - namočilo se to na 6-8 hodin do vody s lanolinem a pak vymáchalo s jednou lžící octa. A tohle se má dělat po každém praní - prej není nutné je prát často, tak jednou za 1-2 měsíce, ale spíš větrat na sluníčku. Ale uvidím, zatím to znám jenom teoreticky, za měsíc se uvidí jestli to funguje i v praxi :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    Prosím vás, můžete mi někdo poradit, jak se staráte o vlněné svrchňáky? Jsem z toho trochu jelen. Zdědila jsem nějaké "wool wrap" od Popolini, pak od Imse Vimse a pak vlňáky s nohavičkou od Disany.
    Jak často perete, případně větráte, a jak často impregnujete lanolinem?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    WRNQ: Btw promnout froté plínky výrazně pomohlo. Není to pruda, jen nejmenší nutnost...když si vezmu, jak dřív ženský praly na valše, mandlovaly a kdesi cosi, my fakt nemusíme hnout prstem:)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    NINGEN: Máme asi stejnou situaci...ale když přes tu forté vkládačku, která je někdy fakt jak šmirgl, dám separačku, tak relativně cajk. Vždycky to jde nějak udělat - někdy dávám vbkládačky dvě - ta imse vimse je mnohem měkční, tak jde blíž k tělu nebo mám nějakých pofidérních britských kapsovek takový plenčičky, co by samy o sobě nezmohly nic, ale navrch jsou super.
    Btw ted si ty látkovky vyloženě užívám, syn je teď přesně v tý velikosti, kdy mu novosklad s vkládačkou sedne úplně nádherně, nikde nic nepřekáží, není jak čmelák, vše super:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NINGEN: ocet na plenky z bambusu ne! Jen na čistě bavlněné - u těch bambusových nějak reaguje s vláknem a postupně ho poškozuje.
    NINGEN
    NINGEN --- ---
    SNELA: Jo, hrubnutí je naprd a kromě sušičky (kterou bohužel nevlastním, ale měla jsem možnost ji zkusit a tam je to zlepšení opravdu markantní) jsem nepřišla na nic, co by významně pomáhalo. Co by mělo pomáhat: prát plíny s panákem octa, nesušit u topení/na prudkém slunci (resp. sbírat klidně i ne 100% dosušené plínky), oboje pomáhá spíš kosmeticky. Před každým nasazením plínky drhnutím v ruce promnu, což je sice pruda, ale jinak jsou fakt jak struhadlo. Jo a vodu máme tvrdou, s tím ale nic nenadělám.
    HC_
    HC_ --- ---
    SNELA: tam závisí dost na tvrdosti vody, někdy pomůže po usušení promnout, někdo doporučuje permon. A nesušit na prudkém horku, topení, to pak prkenatí.
    SNELA
    SNELA --- ---
    HC_: ale tech neni nikdy dost :D

Jj hrubnou
    HC_
    HC_ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam