• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    RYNA
    RYNA --- ---
    KOTENCE: SNELA: no jo, když on čůrá jako o život, já se bez té vkládačky asi neobejdu, už takhle je celá plena vždy kompletně durch a to se snažím intervaly přebalování neflákat. ale vkládačka v novoskladu je dobrý nápad, to zkusím, třeba to pak aspoň nebude tak hrbolaté.
    DALEEN: vyšetření za sebou ještě nemáme, tak snad dokáže doktor posoudit, zda ho balím správně. Já právě zatím docela bojuju i s odříháváním, nějak mi to nejde a malý si odkrkne jenom někdy, tak mám pak z těch zad trochu strach.
    SNELA
    SNELA --- ---
    RYNA: ja teda pouzivam kalhotkovky bez vkladacky a prebaluju hodne často. Navic jsem zacala po sestinedeli a dcera byla velky dite, ale i me ten zadek vadil, tak jsem prave nedavala vkladacky a bylo to lepší. Zkusila bych vypodlozit zbytek tela do perinky treba. Ja teda taky davala jen na bok a menila strany a kycle mame ok
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: ja davala na bok. Ale ze zacatku jsem davala jen ctverec bez vkladacky a hodne prebalovala. Vkladacku davam dovnitr toho novoskladu, aby to nebylo na zadecek tak hrbolaty.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: aha, takže to může kyčlím škodit? Do nás to polohování hustili v porodnici, tak jsem si na to zvykla a přejala to. A mám taky trochu obavu, že se na zádech bude dusit, obzvlášť když v posledních dnech začal při kojení děsně hltat a hrozně moc toho vypije.
    Ale jinak mi ta nožička taky vadí, proto sem píšu. Utěšovala jsem se tím, že je to snad normální.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: To že má zadek jak meloun je normální. Vzhledem k tomu, že obě moje děti mají špatné kyčle (syn - široké abdukční balení, dcera - abdukční dečka), tak polohování na bok nepřichází v úvahu.
    Osobně bych v látkovkách na bok nepolohovala, mě ta vytrčená nožička vadí.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Prosím vás, ujistěte mě někdo, že je to takhle ok. Jsem trochu nervózní ze svých neumětelských úvazů. Jedeme novosklad, do něj vkládací a separační plenu, na to vše svrchní kalhotky a prcek má zadek jako meloun. Když ho v postýlce napolohuju na bok, tak mu ta vrchní nožička v podstatě trčí ve vzduchu. (On si pak ve spánku nožičky trochu posune před sebe, pokrčí, takže se dotýkají kotníky). Vypadá to divně, tak se jen chci ujistit, že je to takhle normální a nedělám něco špatně.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Vlňácky: objednala jsem si k jedněm vlňáčkům i tyhle gatě http://www.latkuj.cz/eshop-ba.gr-leginy-z-merino-vlny-hnede-prouzky.html, myslíte si,že kdybych je nalanolinovala, že by mohly občasně fungovat jako svrchňáky? Případně lanolinovaní jim i tak ublížit nemůže, ne?

http://www.latkuj.cz/eshop-ulrich-lanolinova-impregnace-na-vlnu-250-ml.html a tohle je srovnatelný s klasickou lanolinovou kúrou? (doufám, že jo, už jsem to objednala :D)

díky
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: no mně se taky zdá :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: jé, to je princezna! zdá se mi, že je tomu našemu dost podobná :) a neboj, mně taky odevšaď něco čouhá a není to moc reprezentativní, snad to vychytám, než začneme chodit do společnosti.
    vlňáčky teda možná zkusím, až mi do nich doroste.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: Takhle to vypadá v praxi

SANCHA
    SANCHA --- ---
    KYO: Asi se nechám obradovat. Táta říkal, ať si řeknu, co potřebuju, že koupí :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: Já mám vlněné tyhle http://www.branakdetem.cz/svrchni-vlnene-kalhotky-shorties.htm. Jsou snad nejdražší co existujou, ale po naimpregnování (píšou před použitím třikdát) vážně neprosáknou (maximálně mírně zvlhnou když je tam toho čůrání hodně). Jediné co tak velikost S je pořád dost velká na novorozence. Mám dvoje, když se zašpiní, tak stačí vlhkou houbičkou očistit, a vyvěsit na slunko.
    Vlastně jak jsem psala, že mám problém přes ně něco oblíknout, není to tak úplně pravda, můj mozek funguje jen napůl, samozřejmě že se přes ně dá oblíknout normální oblečení, akorát třeba z bodiček čouhají ty kalhotkové nohavičky, takže to není takové miminkovské jak by každý čekal. Ale za ten týden mojeho dost ubohého přebalování (fakt to ještě nemám podchycené kdy a jak často) se zatím neoprudila, nic. Takže asi dobrý. Jo jinak ty úvazy, to je taky běs.. :) No dnes má přijít na kontrolu sestra, tak uvidím co ona na to :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Je tu někdo, kdo používá sušičku? Pokud jo, jaký program používáte? Máme bavlněný, konopný i bambusový pleny a každej z těch materiálů samozřejmě schne dost jinak. Když nastavím nějakej supersušící program, aby se vysušil i bambus, nestane se něco těm plenám z bavlny? Zatím jsem se právě bála toho, abych něco zbytečně nezničila, a tak suším na "bavlnu do skříně", ale vícevrstvý pleny a bambusový kalhotovky pak ještě musím několik hodin dosušovat.
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: já mám od kamarádky napůjčované různé druhy na vyzkoušení, od pul přes vlněné po AIO, ale zatím jsou mu z toho všeho jediné, všechno ostatní je velké. Takže používáme ty, jsou to nějaké úplně obyčejné kalhotky s PUL zátěrem Bambino mio a zatím vyhovují. Vlňáčků taky pár máme (ve větší velikosti), ale mám z toho provozu a údržby trochu obavu, je to v pohodě? Vážně to neprosákne?

Já tedy dospod používám klasické čtverce a moje úvazy mají k eleganci docela daleko, i když za těch pár dní jsem určitý pokrok udělala. Je to ale možná i kvůli tomu, jak je teď ještě malinký, všude něco přečnívá. Ach jo :)

SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: Jo přesně. Mimino je si nestěžuje, tak je to asi dobrý :) jaké používáš kalhotky navrch? Já mám vlněné, ale asi si pořídím ještě nějaké ''plastové'', poněvadž mám problém přes něještě něco oblíknout, no teď když je teplo tak to neřeším, ale asi začnu
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: Mně to taky baví a po pěti dnech používání najíždíme na ustálený režim. Ale musím říct, že mám stále trochu pochybnosti, zda to dělám dobře, ten jeho obří zadek v plíně mě trochu děsí. Ale mimino se tváří spokojeně, tak snad je vše ok.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Jinak musím konstatovat, že mně ty látkovky vážně baví, teda první dva dny byly vážně hustý, páč padly asi všechny a já měla stes jestli stihnu vyprat. Tak jsem si nechala ještě 20 přikoupit, a jsem víc v klidu. Ale fakt na ty první dny je potřeba se předzásobit nebo mít někoho kdo vypere.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    God bless nyx :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Děkuju mockrát všem za odpovědi!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RYNA: Delala jsem to stejne a planuju to tak zas..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam