• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NICKIE: gramaz kup nejvyssi moznou. Ty obyc jsou spis na utirani pusinky.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Zacinam se zorientovavat v plinkach a jsem z toho teda hodne zmatena. S jakou gramazu ctvercu je dobre zacit, kdyz bych koupila libstacke? Staci ty obycejne? A kolik byc jich tak mela objednat? Zbytek pak budu resit asi za chodu..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Mě přijde rozdíl mezi tím, že matka pozoruje dítě a pozná na měm, že potřebuje čůrat. A tím, že dítě přijde za maminkou a řekne jí že potřebuje čůrat, případně, že si na ten nočník samo sedne, protože ví, že potřebuje čůrat a dokáže to tu chvilku, než si stahne tepláky, zadržet.
    Prostě pro mě je rozdíl v signálu "čůrám" a v signálu "potřebuju čůrat, tak jdu na nočník".
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KOTENCE: vlastne miminka to asi zprvu delaj bezdeky, ale sedici dite uz imo dava vedet matce.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: ale jakej je rozdil mezi rikanim si a signalem? Dulezity snad je, ze to matka pochopi a posadi dite na nocnik, ne?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FRENNET: To je docela možné. Proto si myslím, že spíš než o to že bych si říkala o nočník, šlo o jistou formu BKM :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ELLA: zacinala jsem se 40 "ctvercema" po mne a segre a k tomu dvoje svrchnaky HaipaDaipa. Postupne jsem dokoupila 10 ks popolino a 10 ks zavazovacich (nejoblibene) kam davam ty ctverce. Mam jeste 10ks AOI tomi acessories, ale ty moc rada nemam. K tem mam vkladacky, ale stoji za prd a chci je sesit. Pak mam jeste 5 vkladacek Little Lamb. Vystacim si, ale peru co 3-4 dny. Na noc a na ven davam papir.
    Nicmene, budu latkovky jeste doplnovat, bo mam pocit, ze se mala z papirovek opruzuje.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DALEEN: a nemela jsi pro potrebu nejaky signal? Mati, mi totiz rikala, ze vzdy, kdyz jsem potrebovala curat/kakat jsem se otrasla, tak mne posadila na nocnik a bylo. Teda hned jak jsem zacala sedet. No pamatuju si nejake velke nehody ve vane a tak, strasna bzunda :D
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Mám to stejně jako ANNNA: ze začátku jsem byla odhodlaná vystačit se se čtvercema a vícevrstvejma plenkama, pak mi kamarádka půjčila nějaký kalhotkový a tvarovaný pleny a od tý doby čtverce začaly sloužit spíš jako nouzovka (vícevrstvý plenky mám v oblibě pořád) a začala jsem výbavu doplňovat dalšíma kouskama moderních látkovek. Teď když už malá kadí cca jen jednou denně, jsem si taky obzvlášť oblíbila SIO. Já mám teda akorát GroVia, líbilo se mi, že jsou skvěle využitelný už na novorozence a jsou takový štíhlejší.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: Různý vkládačky. Většinu jsem si ušila z vícevrstevných plen po kamarádkách a z "pastelek", dávám klidně i dvě. Nejlíp sajou (a docela dobře schnou) z Kikko bambusový plenky :-)
    Ale já dítě dávám od malinka na nočník a málokdy čůrá v noci, takže asi nejsem v tomhle ohledu zrovna nejzkušenější.
    RYNA
    RYNA --- ---
    KOTENCE: Můžu se prosím zeptat, co dáváš do pleny u staršího dítěte, které víc produkuje? Čtverec, vkládačku, separačku...? Nebo něco speciálního?
    Já jsem tento týden objevila kouzlo vícevrstvých plen a fleecu a pěkně se nám protáhly noční intervaly, juch!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ELLA: Taky doporučuju spíš nejdřív vyzkoušet víc různých typů, nebo testovacích sad. Já se naopak biju do hlavy, že jsem si u starší snažila vystačit se čtvercema a vícevrstevnejma (ve finále jsem víc balila do papíru, než do látky) a otálela jsem s moderníma plínama.

Jinak co se množství a kombinování týče - v tuto chvíli jedu: na výlety a na noc papír, jinak látka. Mám 15 ks SIO PetitLulu a hromádku vícevrstevných, které beru když dojdou SIO. Stačí to tak akorát a na vícevrstevné dojde docela často, dávám tak 5-8 plínek denně a to už je dítě docela veliký a část výroby směřuje i do nočníku.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KOTENCE: Moje rec, ctverce jsou nejlepsi a uz se na tesim ted podruhe..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ELLA: jestli vubec nemas predstavu, tak bych koupila balik ctvercu a po jednom kuse, co se ti bude v obchode libit. Pak dokoupis, co te oslovi.
    Ja zacinala se ctvercema a jsou moje nejmilejsi az do konce.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ELLA: Každý to dělá trošku jinak. Já jsem si před porodem syna (to už jsou skoro tři roky) koupila Libštátské čtvercovky (vyšší gramáž) a nějaké svrchní kalhotky. A s těmi jsem začínala. Postupně jsem si přikoupila pleny Haipa Daipa. Ty jsem dávala, tak od půl roku, když se začal víc hýbat.
    Přes den jsem dávala látkovky a na noc jednorázovou plínku.
    Malou kalhotkovou sadu Petit Lulu jsem si kupvala teď pro dceru (čtyři měsíce), právě abych nemusela na noc na cesty dávat jednorázovku.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ELLA: Nevím jak moc chceš kombinovat. Ale tahle sada je tak na jeden den přebalování. Záleží jaké máš možnosti sušení, ale pleny PL jsou bambusové a schnou tak den i dva.

Kdybych si měla kupovat znovu kupovat plenkovu výbavu, tak si koupím velkou SIO sadu nebo velkou kombinovanou.

Tu malou kalhotkovou jsem si kupovala teď, je bezvadná, ale já k tomu používám ještě klasické čtverce. Takže kalhotkové pleny dávám na noc a když někam jedu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: Ja si to prave predstavit umim. Nektery deti jsou hodne napred v behani nebo mluveni, tak proc by jiny nebylo zrovna v odplenkovani? Neverim, ze jsme to byly my vsechny, jak se tvarej nase matky, ale mozny to podle me je.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Ale třeba kamarádky praktikující BKM mi právě bez výjimky všechny říkaly, že jejich děti měly (i třeba měsíční) "krizi", kdy dítě nehlásilo, právě cca v roce, protože třeba běhání a hraní si je zajímavější než řešit nějaký vylučování. Z tadytoho pohledu pro mě fakt je těžko představitelný, že je dítě třeba v roce úplně bez plenek.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: ja teda verim, ze existujou deti, co v 10 mesicich zvladnou zahlasit e-e, kdyz potrebujou nocnik. Proc by ne? Miminka BKM taky nejak hlasej.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: A presne, rikala, ze se me proste kazdych 15 minut ptala a vysazovala me na zachod. To jsem holt mela lepsi veci na praci (vcetne zamestnani), nez delat tohle... Jsem zvedava, jak to budou resit s druhym, ktere je na ceste..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam