• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ELLA: Taky doporučuju spíš nejdřív vyzkoušet víc různých typů, nebo testovacích sad. Já se naopak biju do hlavy, že jsem si u starší snažila vystačit se čtvercema a vícevrstevnejma (ve finále jsem víc balila do papíru, než do látky) a otálela jsem s moderníma plínama.

Jinak co se množství a kombinování týče - v tuto chvíli jedu: na výlety a na noc papír, jinak látka. Mám 15 ks SIO PetitLulu a hromádku vícevrstevných, které beru když dojdou SIO. Stačí to tak akorát a na vícevrstevné dojde docela často, dávám tak 5-8 plínek denně a to už je dítě docela veliký a část výroby směřuje i do nočníku.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KOTENCE: Moje rec, ctverce jsou nejlepsi a uz se na tesim ted podruhe..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ELLA: jestli vubec nemas predstavu, tak bych koupila balik ctvercu a po jednom kuse, co se ti bude v obchode libit. Pak dokoupis, co te oslovi.
    Ja zacinala se ctvercema a jsou moje nejmilejsi az do konce.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ELLA: Každý to dělá trošku jinak. Já jsem si před porodem syna (to už jsou skoro tři roky) koupila Libštátské čtvercovky (vyšší gramáž) a nějaké svrchní kalhotky. A s těmi jsem začínala. Postupně jsem si přikoupila pleny Haipa Daipa. Ty jsem dávala, tak od půl roku, když se začal víc hýbat.
    Přes den jsem dávala látkovky a na noc jednorázovou plínku.
    Malou kalhotkovou sadu Petit Lulu jsem si kupvala teď pro dceru (čtyři měsíce), právě abych nemusela na noc na cesty dávat jednorázovku.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ELLA: Nevím jak moc chceš kombinovat. Ale tahle sada je tak na jeden den přebalování. Záleží jaké máš možnosti sušení, ale pleny PL jsou bambusové a schnou tak den i dva.

Kdybych si měla kupovat znovu kupovat plenkovu výbavu, tak si koupím velkou SIO sadu nebo velkou kombinovanou.

Tu malou kalhotkovou jsem si kupovala teď, je bezvadná, ale já k tomu používám ještě klasické čtverce. Takže kalhotkové pleny dávám na noc a když někam jedu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: Ja si to prave predstavit umim. Nektery deti jsou hodne napred v behani nebo mluveni, tak proc by jiny nebylo zrovna v odplenkovani? Neverim, ze jsme to byly my vsechny, jak se tvarej nase matky, ale mozny to podle me je.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Ale třeba kamarádky praktikující BKM mi právě bez výjimky všechny říkaly, že jejich děti měly (i třeba měsíční) "krizi", kdy dítě nehlásilo, právě cca v roce, protože třeba běhání a hraní si je zajímavější než řešit nějaký vylučování. Z tadytoho pohledu pro mě fakt je těžko představitelný, že je dítě třeba v roce úplně bez plenek.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: ja teda verim, ze existujou deti, co v 10 mesicich zvladnou zahlasit e-e, kdyz potrebujou nocnik. Proc by ne? Miminka BKM taky nejak hlasej.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: A presne, rikala, ze se me proste kazdych 15 minut ptala a vysazovala me na zachod. To jsem holt mela lepsi veci na praci (vcetne zamestnani), nez delat tohle... Jsem zvedava, jak to budou resit s druhym, ktere je na ceste..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Hmm....takže ve výsledku to je desetiměsíční dítě bez plen, co prostě čůrá do tepláků. Protože prostě si neumí a podle mě ani nemůže umět říct, že potřebuje.
    Jak to dělala máma se mnou to netuším, ale zřejmě mě co půl hodiny posadila na nočník a v té četnosti se prostě zadařilo. No nevím, jestli takový medel měl smysl. Nezastávám se dnešního extrému, kdy i tříleté děti mají plenky a neumí si říct. Ono to chce vychytat nějaký zlatý střed, prostě.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SEBIEN: Haha, to me nenapadlo...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SINSEMILLA: jj, to je vtipný, tos vlastně mohla dítěti kdykoli sundat plenu a vrazit ho babičce, že už je bez plen, když nehody vadí míň než plíny...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: Tak jsem udajne byla v deseti mesicich bez plen, kdyz jsem se ptala na podrobnosti, mela jsem i osm nehod denne, takze mama pry prala nespocet teplaku a utirala louze. A tomu ja holt nerikam odplenkovani. A je fakt, ze s vnukem zacala byt vic az v momente, kdy byl bez plen, coz bylo dva mesice po 2,5 letech. Hrozne ji to lezelo v zaludku. Tomuhle pristupu fakt nerozumim
    KYO
    KYO --- ---
    nejni zac ;]
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: mně malej už taky vyrůstá z nejmenší velikosti svrchňáků, takže my bychom to asi dlouho nevyužili, ale děkuju! :)
    KYO
    KYO --- ---
    RYNA: ja mam nastrihany fleece z IKEI, je to daleko lepsi a davam dva kousky na sebe. Jinak mam znacku plenek BAMBOOLIK - babusovy plenky a jsem velmi spokojena, ted jsem tu davala odkaz na jejich svrchnaky, co male uz nejsou, kdybys je chtela zkusit, tak jsou k mani :D
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    SEBIEN: samo kdyz dite spi, tak nebudim;))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Jo, to je taky pravda. Vím jak mi máma hrdě oznamovala, že jsem byla od deseti měsíců bez plen (rok 1985) a syn její kamarádky, stejně starý, měl pleny ještě v roce a půl (?).
    Opravdu si nemyslím, že bych byla v deseti měsících schopná říct mamince, že potřebuju na nočník :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    RYNA: hele s tema jednorazovkama. Mela jsem tady baleni jednorazovek (davala jsem na noc a na ven), co jsem chtela dopouzivat, bo uz ji byly male. Zhrozila jsem se, kolik odpadu produkuju a jak rychle to baleni bylo pryc a ty pliny nebyly k dispozici. Proste byly pryc! Takze hezky latkovky a konec, pro mne pres to nejde vlak.

DALEEN: tenhle model jsem taky jela, bohuzel se mi mala po jednorazovkach od leta strasne vyhazuje. Tak uz resim logistiku prepravy latkovek. Ja verim, ze to pujde!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    JANISKA: a někde je to tak pořád.
    Teď zrovna mi kamarádka se skoro stejně starou holčičkou (moje má 20 m, její 22) říkala, že v jejím okolí je naše Zorka jediný další dítě v tomhle věku s plínkama a že se ostatní tváří, že je normální být přeci bez plen....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam