• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: Libštátský extra 70 x 70, osmdesátky jsou na malé miminko zbytečně velikánské a na větší dítě sedmdesátky taky stačí.
    Ale fakt ber tu vyšší gramáž, stojí to za to. Ty obyčejné jsou jak hadr, i se blbě žehlí. Oproti tomu ty vysokogramážní se nemusí ani žehlit.
    RYNA
    RYNA --- ---
    ANNNA: Nějaké mám, ale nesedí mi právě zdaleka na vše, spíš na menšinu oblečení (a to mám se dvěma různými typy patentek). Teď jsem nicméně začala dítěti hodně dávat overálky a tam už nějak nemají smysl vůbec...
    MORPED: Děkuju za tipy, prozkoumám.
    ANNAWA: Myslím, že by ti měly stačit i 70x70, vyšší gramáž rozhodně
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNAWA: Pokud to myslíš do plíny, tak extra. Pokud na utírání, stačí obyč.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Holky, chci pro novorozence nakoupit obyčejné čtvercovky, má smysl kupovat ty libštátské 80x80 extra nebo stač obyčejnější?
    RYNA
    RYNA --- ---
    JANISKA: Třeba to fakt bude pračkou... mě minulá pračka v kombinaci s Lovelou dělala fleků spousty (ne tedy ještě na plenkách). V novém podnájmu máme lepší pračku, přešla jsem na Persil a je to super. Plnost pračky ti asi nezbyde než vyzkoušet...
    RYNA
    RYNA --- ---
    Zajímalo by mě, zda vaše děti nosí nějaké zvláštní oblečení nebo jak řešíte to, že se do standardní konfekce dítě s látkovou plenkou nevejde? Mému miminu většinou ta látkovka kouká spodem a moc reprezentativně to tedy nevypadá... :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    RYNA: Je fakt, že pereme v deset let starý pračce. Od tchyně a tchána jsme dostali peníze na novou a celkem dost drahou, ale už jsme ji museli dvakrát reklamovat. Pokaždý nám ji z Alzy přivezli promáčklou. Nechápu. No a protože se reklamace hrozně táhnou, pořád čekáme. Tak snad to s novou bude lepší. Jinak hodně lidí mi radilo, že to může bejt tím, že dávám pračku moc plnou, ale peru každý druhý den a protože na ven používáme většinou jednoráz, nikdy těch plen není až zas tak moc, určitě ani ne půl pračky.
    RYNA
    RYNA --- ---
    JANISKA:Já peru taky v Persilu na 60 (je to teda nějaký baby program s delším mácháním myslím), suším doma a žádný skvrny mi na plínách nezůstávají. Těch skvrn na nich bývá malinko (ťukám), takže je ani nenamáčím a nepotírám. Možná záleží i na kvalitě pračky? Ale my žádné ferrari nemáme a funguje to.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Já teda peru v dětskym persilu na 60 a předtím pleny od stolice (pořád ještě vaječiny) namáčim a potíram žlučovym mýdlem a zůstávaj trochu žlutý, pokud nesuším na slunci. Moc mi to nevadí, pleny jsou prostě určený k tomu, aby byly špinavý, ale nechápu, jaktože to někomu pouští i bez předepírání...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Diky, tak jsem zase o neco chytrejsi:) ja teda peru ob den i bez ditete protoze mame furt vsechno spinavy a chlupaty od psu, tak to me asi ceka praci maraton. Mame vse v barvach psich chlupu a nikdy jsme nemeli nic bilyho, tak se trochu bojim jak ty pliny u nas dopadnou..
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    NICKIE: Ja taky na sucho, peru ob den, ctvercu mam cca 60.
    Ono jeste zalezi, v cem se pere, krom toho zlucaku. Ja skoro do ted delala mydlovy sliz, a to teda obcas neco zustalo, zlucove jsem kvuli /skoro/ veganstvi nejak nechtela kupovat, uz jsem mela v merku nejake jakoze s umrelych zvirat, ale nakonec se ukazalo, ze to tak neni. Posledni dobou bylo hodne prace, tak jsem koupila nejaky baby prasek a fleky taky najednou nejsou, jen ten svinstev co v tom je - ach jo. Jeste teda k prani, dodavala jsem kulicky - perkarbonat sodny - na beleni, ted mi dosly, neudelame nejakou velkou obednavku ve ficheme?
    Jake teda pouzivate prasky na prani?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    NICKIE: taky skladuju v zavíracím kýblu na sucho, když je nějaká zašpiněná, tak to přejedu žlučovým mýdlem, žádný drhnutí, tak symbolicky, promáchnu a hodím do kýble, peru na 60, fleky taky nemám.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    NICKIE: já mám jen čtverce a 50 mi stačí... špinavý skladuju na sucho, na mokro se mi to neosvědčilo:) peru jednou za 2 dny, na 90, přidám žlučové mýdlo a plínky jsou krásné bez fleků.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Diky za rady.. Tak objednam 50 do zacatku a pak uvidim jake mimco bude. Jeste mi neni jasny jak je uschovavat spinavy a jak prat? Vydrzi treba dva dny v kyblu a pak se jen hodi do pracky, nebo se musi nejak predpirat rucne?
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: no já taky :) teda ráda bych v budoucnu prala ob den, ale na to mi momentálně výbava nestačí, zejména vkládaček.
    já taky sleduju, kdy kaká a čůrá, ale výsledky mého dosavadního výzkumu jsou dost jasné: prostě furt!
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NICKIE: Libštátsko určitě tu vyšší gramáž, ty obyčejné jsou děsný hadr, kdežto ty s vyšší gramáží jsou naprosto dokonalé.
    Někteří si vystačí se 40 čtverci. Já jich mám vybalených 70 a je to množtví tak akorát i v případě, že jsem líná a nestihnu jednou (případně i dvakrát) vyžehlit. A to jen na přebalování, pak mám spoustu čtverců po mě, co maminka uschovala, ty používám na utírání slintajícího a blinkajícího dítěte. :) Ale tak 50 - 60 určitě.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: No já peru každý den :) Taky nevím, jak je to možné .. docela se snažím vysledovávat, kdy čůrá a kaká, nějak podchytit ty signály a doufám, že třeba za pár měsíců to budu schopná občas odhadnout a spotřebu plínek snížit..
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: No to je asi docela relativní. Já jich určitě 50 mám taky, možná i víc, a připadá mi to tak na hraně, klidně bych jich víc, máme nějakou hroznou spotřebu.
    NICKIE: Já střídám vyšší gramáž s nižší, protože těch mám víc, a ta nižší je fakt naprd, našemu počůránkovi to moc nestačí. Zatím to řeším více vkládačkama, ale ani to není moc řešení. Ale přijde mi, že děti kamarádů čurají maličko, tak těm by třeba stačila.

Každopádně se připojuju k doporučení těch nebělených libštátských vyšší kvality, jsou moje nejoblíbenější, krásně jemné ( i když po tom měsíci intenzivního praní už to taky není jako na začátku).
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: oprava: druhý den po návratu z porodnice
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    NICKIE: Já mám ty nebělené, vyšší kvality a jsem s nima moc spokojená - hlavně jsou jemné a dobře sají. Do začátku jsem si koupila 30 těch a pak tak porůznu 20 všelijakých obyč z druhé ruky. A poněvadž jsem s miminkem sama a neměla jsem kdo by mi pral a žehlil, tak jsem druhý den po porodu zpanikařila a nechala si dokoupit ještě 20plínek, abych nemusela stresovat když nestihnu vyprat nebo tak. Takže mám až moc, ale za klidné nervy to stojí. Jinak 50by asi stačilo. Taky teď uvažuju o nákupu několika bambusových - na noc nebo na cesty, jsou hodně savé a miminko se tak často nebudí, když je mokré.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NICKIE: gramaz kup nejvyssi moznou. Ty obyc jsou spis na utirani pusinky.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Zacinam se zorientovavat v plinkach a jsem z toho teda hodne zmatena. S jakou gramazu ctvercu je dobre zacit, kdyz bych koupila libstacke? Staci ty obycejne? A kolik byc jich tak mela objednat? Zbytek pak budu resit asi za chodu..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Mě přijde rozdíl mezi tím, že matka pozoruje dítě a pozná na měm, že potřebuje čůrat. A tím, že dítě přijde za maminkou a řekne jí že potřebuje čůrat, případně, že si na ten nočník samo sedne, protože ví, že potřebuje čůrat a dokáže to tu chvilku, než si stahne tepláky, zadržet.
    Prostě pro mě je rozdíl v signálu "čůrám" a v signálu "potřebuju čůrat, tak jdu na nočník".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam