• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    RYNA: já jsem "genderově specifické" sklady nakoukala tady: https://www.modrykonik.cz/sklad-vicevrstve-plenky-pro-chlapce/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYNA: no, u kluků je jeden zásadní rozdíl: při přebalování je potřeba dohlídnout na to, aby penis směřovat dolů a ne nahoru! Mám i kluka, u toho jsem sice nelátkovala (jsem si myslela, že na něco takového prostě nemám čas, když při tom pracuju... a ejhle, u dvojčat jsem taky pracovala, měla toho staršího a dvojčata, a šlo to!), ovšem tato geniální rada mi zachránila nervy, protože se špatně pozicovaným pindíkem se pročůrával i přes jednorázovku v jednom kuse.

ještě bych možná na tvém místě, pokud kalhotkové by byly moc velká investice, zkusila alespoň dlouhou tří- nebo čtyřvrstvou vkládačku přeloženou "na kluka" (holčičí se překládají napůl, klučičí nějak jinak - já si jen pamatuju, že v návodu od Petit Lulu to bylo, ale jak přesně, to nevím, tak snad to někdo doplní - rozhodně jde o to, že holky čůrají dolů, kdežto kluci víc dopředu).
    RYNA
    RYNA --- ---
    TRISSIE: aha, díky, no tak já to asi taky vyzkouším. Mám kluka (dělají se pro ně jiné?), tři měsíce mu byly zrovna dnes.
    Já obvykle vyrábím takový plenkový big mac: novosklad ze čtverce vyšší gramzáže (libštátské extra), dvě vkládačky (jedna vícevrstvá plus jedna froté), vrstva fleecu plus celulózová separačka... no, má zadek jako meloun, až si občas říkám, jestli to nějak neškodí páteři, když má ten zadeček při ležení na zádech takový vyboulený.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYNA: je, extrémní, minimálně v našem případě. já tehdy koupila od Petit Lulu svrchňáčky a jednu kalhotkovou na vyzkoušení - a honem jsem objednávala zbytek jen ty kalhotkové, protože čtverce byly prostě úplně marné.
    Ale používala jsem hned od začátku (tedy od nějakých 3 měsíců) kalhotkové s vkládačkou.

Jo a počkej, máš kluka nebo holku?
    RYNA
    RYNA --- ---
    TRISSIE: to je fakt takový rozdíl? Já jsem měla na zkoušku pár kalhotkových a bylo to fajn, určité zlepšení jsem zaznamenala, ale že by to byl až takový zázrak...
    na větší kalhotkovou výbavu teď nejsou finance a bambus zase není kde sušit... je to těžké, no, zatím pokračuju v systému napěchovaných látek po většinu dne (a častého přebalování) a papírových na noc (ani ty ale nevydrží v noci déle než 4 h).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYNA: pokud budeš chtít vytrvat, asi budeš muset přejít na něco savějšío, jako kalhotkové pleny nebo alespoň bambusové vkládačky...
    s našima učůranýma holkama jsem se čtverci neměla šanci, přes dvouhodinové spaní nevydržely ani dva v na sobě, furt byly mokré - kalhotkovky od Petit Lulu byly o něčem úplně jiném.
    RYNA
    RYNA --- ---
    NICKIE: já když se koukám na fotky těsně po příchodu z porodnice, musím se smát, miminu to lezlo úplně odevšaď a taky vše bylo pořád pročůrané :). Experimentuj se skládáním a doporučuju hlavně kvalitní svrchňáky.

(a malý povzdech... sice jsem se za ty tři měsíce zlepšila, ale občas se sama sebe ptám, jak dlouho to vydržím. Naše mimino pije a čůrá fakt hodně a když se k tomu přidá lehké nachlazení jako dnes, střídáme pleny co hodinu a na to nemám každý den nervy... no nic.... konec povzdechu)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    NICKIE: Pomáhá i správnej výběr svrchňáků - super jsou ty s dvojitou gumičkou, např. Baby lucy, Bamboolik...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    SINSEMILLA: to mi s tema ctvercema na tom mrneti prijde zatim uplne nedosazitelny.. Tak snad to natrenujem
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    NICKIE: Taky me to napadlo, ale nechtela jsem te z toho podezrivat. Nesmi koukat nic a svrchnaky musi byt akorat tesny
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    JANISKA: no ven mi to leze, to je pravda
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    NICKIE: A máte svrchňáky dost utažený? Případně nekouká z nich někde cíp látky? Potom ta moč vzlíná ven.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    JANISKA: no ono to asi vyteklo bokem jsem zjistila...budem experimentovat a uvidime..mame vic druhu plen, ale zatim nam to u vsech pada bokem..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    NICKIE: My jsme novorozence balili (na novosklad) jen do čtverců 60x60 cm, protože jinak to právě měla hrozně vysoko až přes pupík. Pak taky ještě jde ten novosklad (s větší plenou) nahoře zahnout, ale to zas trošku dělá balík směrem do prostoru, jestli se vyjadřuju srozumitelně. Pokud balíte "na rovno", tak jde taky ten čtverec poskládat tak, aby nebyl tak dlouhej, chce to jen experimentovat. Pokud vám provlhávaj svrchní kalhotky, můžete mít porušenej PUL (máte PULky?), nám se to stávalo právě u jedněch bazárkovejch a když jsme na ně zkoušeli lít vodu, zjistili jsme, že fakt protejkaj a že nám teda někdo prodal šunt. Jinak z hlediska rychlosti pročurání hodně záleží na gramáži pleny (třeba ikea čtverce nám vydrží dýl než všeobecně vychvalovaný pleny našeho mládí) a učůranosti dítěte. Ale dva čtverce nám malý miminko pročuralo tak za dvě hodiny, myslím.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    tak dneska zaciname latkovat a zatim na to nejak nemuzu prijit... davam dva ctverce a behem hodky jsou procurany komplet na celym brichu i zadech vcetne svrchnich kalhotek..dite rozmoceny..to je normalni? Nemuze to zanitit pupik? Teprve vcera odpadnul.. druha vec co mi vrta hlavou je, ze v tom ma prdelku hrozne nahore, nevadi jim to na zada nebo zaludek?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SHEDLO: já mám od Bambooik a vybrala jsem si je proto, že se do nich jen vpíná vložka, že při případném učůrnutí se nemusí sundavat celé kalhotky, ale stačí jen dát suchou vložku. Jen to prostě nefungovalo na moje dítě :)
    To chápu. Taky bych nechtěla mít počůranou sedačku. Pak jsou tréninkovky dobrá volba.
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    DALEEN: a nedá se tam vložit nějaká vložka navíc? mně se na tom líbí hlavně to, že to člověk rychle svlékne.. jen do slipečků se zatím bojím, bohužel v létě to ještě nebylo ono a bojím se apokalypsy na sedačce :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SHEDLO: Pokud už čůrá více méně do nočníku tak bych zkusila rovnou spodní prádlo.
    Ale jak říkám, já soudím podle svého dítěte, které prostě čůralo rovnou plnou dávku. Tedy tréninkové kalhotky to nepobraly. Kdyby to bylo jen že si učůrne a běží na nočník, tak by měly smysl.
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    DALEEN: tak to by bylo na nobelovku, kdyby ho to naučilo na nočník :) tak naivní věru nejsem :) vidím, že už toho v plence tolik nemá, že toho hodně vyčurá do nočníku, tak bych to chtěla zkusit, dík za tipy děvčata
    KEYA
    KEYA --- ---
    Zbavuji se plenkové výbavy... :) Inzeráty jsem vložila do tržiště :).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SHEDLO: Já koupila několikery, ale nejvíc používám BambinoMio. Když se počůrá, tak to úplně proteče. Pomáhá to spíš mně psychicky, abych se nebála jít s děckem bez plenky :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SHEDLO: Existují tréninkové kalhotky. Ale jde spíš o pojistku, když se dítěti stane nehoda. Na nočník ho to nenaučí. Jen to většinou nevypadá jako plena, ale už jako spodní prádlo. Takže dítě se může cítit "velké".
    Dělá Bamboolik, GroVia, BambinoMio....
    Koukni na Bránu k dětem, mají docela výběr.
    Osvědčenou značku nemám. Moje dítě tuhle vývojovou etapu přeskočilo. Tedy buď měl pleny a nebo šel na nočník. Něco jako učůrnutí se u něj nekonalo. Takže jsem sice pořídila tréninkové kalhotky, ale byly mi k ničemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam