• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Já si myslím, že spánek je vždycky dobrá volba :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: Tak ono do roka a pul to nejak slo, on spal celou noc od nejakych 2 do sesti mesicu, pak se budil, to jsem asi pri kojeni prebalovala a od deviti mesicu spal zase celou noc, ale od roka a pul mu ta vicevsrtevna se ctvercem uz nestacila, takze jsem zvolila spanek
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Taky jsem synovi dávala jednorázovku na noc, už od začátku. Vsátvat kvůli přebalování jsem odmítala. Dcera jí měla za začátku taky. Pak jsem zkusila pořádně vycpat PL kalhotky a ono jí to stačí. Myslím, že pro dítě je důležitější vyspaná matka, než to jakou má plínu :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Ja uz to tady mam tak nachystany na to prebalovani, jen jeste aby to miminko vylezlo... Jsem fakt zvedava, jaky bude druhy exemplar, s erim nam stacily po celou dobu ctverce a vicevrstevne na noc a v roce a pul jsem teda davala jednorazovku na noc, protoze vstavat jednou a prebalovat ze me nejak vysavalo energii (vim, byla jsem rozmazlena, co se tyce spanku)
    KYO
    KYO --- ---
    Prodam 6 ks bamboolik vicevrstvych latkovych plen - daji se naplnit jakoukoli jinou plenkou nebo i ctvercovkou. zdarma pridam snappi sponku.

puvodne vsechny za 920 Kc, chci za ne 500 Kc - supr stav, pouzivane minimalne :)

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYNA:
    TRISSIE:
    NICKIE: Jo bude zítra osm týdnů a zatímco ještě před dvěma týdny jí stačil jeden čtverec na novorozenecký sklad, ona je pídě, teď už taky přidávám vkládačky a nadšeně přecházím na více vrstev a tak.

RYNA: já na odrostlejší dítě hodlám pořídit nějaké větší kalhotkové, měla jsem i na B a do dvou a půl let je měl i na noc, pak už na noc pleny nenosil. Fakt to funguje. Jo přebaluju tak v pět šest ráno. Rolůi nejspíš hraje, že ona v noci zase tak moc nepije a B od roka a půl už taky na noc ani v noci nepil.

RYNA: vidíš, mně zatím přijde, že to snazší bylo s klukem :-D Mmch, holčička už mě při přebalování x krát počůrala, počůrala skoro metr vzdálenou zeď, to kluci snad nikdy.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    OXIS: stařičkou ARDO, fungovala... no, byla to jedna z prvních, co byly na trhu, takže strašně žrala a uměla sušit pořádně akorát bavlnu (takže ručníky a ty plíny), zbytek strašně mačkala, ale posloužila.

moderní pračkosušičky jsou o něčem úplně jiném.
    OXIS
    OXIS --- ---
    TRISSIE: a jakou jsi měla pračkosušičku? přemýšlím, že koupím tuhle kombinaci, protože u nás to prostě neschne :/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYNA: dostávaly čistou plenu před každým spaním a po každém spaní - intervaly bdělosti měly kolem 3, maximálně 4 hodin (na což jedna plena většinou stačila), takže to vycházelo na 4-6 plen za den. Když byly vzhůru, neprotekly nikdy, problém bylo to spaní.

a s tou sušičkou (měla jsem nejdřív pračkosušičku a pak separé pračku a sušičku) jsem jela na minimální množství :-) takže jsem si vystačila s nějakými asi 24 sadami, což bylo na dva dny s tím, že jakmile jsem brala předposlední, věděla jsem, že okamžitě musím dát prát.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: já si myslím, že mu ho možná rovnám nějak intuitivně, aby ho někde něco netlačilo... no ale budu doufat, že tohle je ten klíčový moment, který nás někam posune :)
    TRISSIE: 18. měsíců je slušnej výkon, respekt :) A ještě mám jeden dotaz: jak často jsi ty kalhotkové pleny měnila a kolik cca jsi jich pro holky měla? Snad už se neopakuju s něčím, co tu zaznělo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYNA: já už nelátkuju... musela jsem toho nechat někdy kolem 18m, protože na odpolední spaní holkám nestačila ani noční maxiplena s dlouhou A krátkou vkládačkou, prostě to proteklo (ale ono holky v té době taky vyžadovaly na spaní dvoustovku čaje). Taky jsem se v té době vrátila na dva dny v týdnu do kanceláře a koordinovat to praní a sušení začlo být náročnější. Samozřejmě asi týden předtím jsem si pořídila novou pračku a sušičku, abych mohla dobře prát ty pleny, že :-)
    Ale vydrželi jsme to docela dlouho.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Přidávám se, pozice pindíka hraje velkou rolu. Pamatuju si jak se mi syn pročůral jednorázovkou. Plína skoro suchá a většina toho byla v nohavici :) Od té doby jsem hezky rovnala. Dávala jsem taky dva čtverce (bez novoskladu, jen čtverce na osminky) a ten horní jsem skládala jinak než teď pro dceru.
    Tady je to docela hezky ukázané http://latkovepleny.cz/skladani-plenek.html
    RYNA
    RYNA --- ---
    TRISSIE: JANISKA: aha, děkuju moc, už jsem o tom slyšela, ale pak zapomněla a ještě mě nenapadlo to zkusit, určitě se na to hned vrhnu, třeba to pomůže. I když mi ty vícevrstvé plenky připadají docela objemné už tak, natož ještě přeložené...
    a zkusím teda taky dohlédnout na pozicování pindíka, třeba to taky hraje roli...
    vůbec jsem si říkala, že to holky asi mají s plenkováním jednodušší, ne? protože ta plena nasákne rovnoměrně.

Ale jinak Tě tedy TRISSIE: obdivuji, že to dáváš i s dvojčaty! Přece jenom je to práce navíc, jakkoliv jsou kalhotovky praktické.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    RYNA: já jsem "genderově specifické" sklady nakoukala tady: https://www.modrykonik.cz/sklad-vicevrstve-plenky-pro-chlapce/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYNA: no, u kluků je jeden zásadní rozdíl: při přebalování je potřeba dohlídnout na to, aby penis směřovat dolů a ne nahoru! Mám i kluka, u toho jsem sice nelátkovala (jsem si myslela, že na něco takového prostě nemám čas, když při tom pracuju... a ejhle, u dvojčat jsem taky pracovala, měla toho staršího a dvojčata, a šlo to!), ovšem tato geniální rada mi zachránila nervy, protože se špatně pozicovaným pindíkem se pročůrával i přes jednorázovku v jednom kuse.

ještě bych možná na tvém místě, pokud kalhotkové by byly moc velká investice, zkusila alespoň dlouhou tří- nebo čtyřvrstvou vkládačku přeloženou "na kluka" (holčičí se překládají napůl, klučičí nějak jinak - já si jen pamatuju, že v návodu od Petit Lulu to bylo, ale jak přesně, to nevím, tak snad to někdo doplní - rozhodně jde o to, že holky čůrají dolů, kdežto kluci víc dopředu).
    RYNA
    RYNA --- ---
    TRISSIE: aha, díky, no tak já to asi taky vyzkouším. Mám kluka (dělají se pro ně jiné?), tři měsíce mu byly zrovna dnes.
    Já obvykle vyrábím takový plenkový big mac: novosklad ze čtverce vyšší gramzáže (libštátské extra), dvě vkládačky (jedna vícevrstvá plus jedna froté), vrstva fleecu plus celulózová separačka... no, má zadek jako meloun, až si občas říkám, jestli to nějak neškodí páteři, když má ten zadeček při ležení na zádech takový vyboulený.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYNA: je, extrémní, minimálně v našem případě. já tehdy koupila od Petit Lulu svrchňáčky a jednu kalhotkovou na vyzkoušení - a honem jsem objednávala zbytek jen ty kalhotkové, protože čtverce byly prostě úplně marné.
    Ale používala jsem hned od začátku (tedy od nějakých 3 měsíců) kalhotkové s vkládačkou.

Jo a počkej, máš kluka nebo holku?
    RYNA
    RYNA --- ---
    TRISSIE: to je fakt takový rozdíl? Já jsem měla na zkoušku pár kalhotkových a bylo to fajn, určité zlepšení jsem zaznamenala, ale že by to byl až takový zázrak...
    na větší kalhotkovou výbavu teď nejsou finance a bambus zase není kde sušit... je to těžké, no, zatím pokračuju v systému napěchovaných látek po většinu dne (a častého přebalování) a papírových na noc (ani ty ale nevydrží v noci déle než 4 h).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYNA: pokud budeš chtít vytrvat, asi budeš muset přejít na něco savějšío, jako kalhotkové pleny nebo alespoň bambusové vkládačky...
    s našima učůranýma holkama jsem se čtverci neměla šanci, přes dvouhodinové spaní nevydržely ani dva v na sobě, furt byly mokré - kalhotkovky od Petit Lulu byly o něčem úplně jiném.
    RYNA
    RYNA --- ---
    NICKIE: já když se koukám na fotky těsně po příchodu z porodnice, musím se smát, miminu to lezlo úplně odevšaď a taky vše bylo pořád pročůrané :). Experimentuj se skládáním a doporučuju hlavně kvalitní svrchňáky.

(a malý povzdech... sice jsem se za ty tři měsíce zlepšila, ale občas se sama sebe ptám, jak dlouho to vydržím. Naše mimino pije a čůrá fakt hodně a když se k tomu přidá lehké nachlazení jako dnes, střídáme pleny co hodinu a na to nemám každý den nervy... no nic.... konec povzdechu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam