• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNAWA: Z Formana mám osypky a nezeptala bych se ho ani na to, kolik je hodin :-) Pokud by sis nebyla jistá, důrazně doporučuju druhý názor. Manželovi ošetřil koleno tak, že jiný ortoped se divil... Ale tak kyčličky snad umí, byť s dalším dítětem už si radši udělám výlet někam jinam :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: A když bys jí dala do zvýšené polohy? Nešlo by to?
    Asi to pak bude chtít nějaký kompromis, ale ta noc je dobrá právě, že se moc nevrtí a spí a tudíž jim nevadí, že jsou sešněrovaní.

A jedno upozornění. Připrav se na to, že možná bude pohybově trošku pomalejší. Dceři bude sedm měsíců a ještě se ani neotáčí. Leží na zádech jak pecka.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: doktor Forman, Dobřichovice, my nebydlíme v Praze.

S tou dečkou na noc mám ale problém, protože Jo má silný reflux a prostě by neměla ležet na zádech.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DALEEN: Jinak dcera má tu pevnou peřinku s výstuhou http://eshop.ergon.cz/katalog/dolni-koncetiny/kycle/perinka-abdukcni-pevna-s-vyztuhou-75 nevím jak moc je mezi nimi rozdíl.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: Promiň, jsem jen opravovala chybu :)
    U koho jsi byla na kontrole kyčlí?
    Nošení je v pohodě, ptala jsem se na to cíleně doktora a říkal, že když bude mít nohy ve správné pozici tak je to v pořádku.
    Jinak fakt doporučuju tu dečku dávat a neflákat to. Dcera se dostala z dysplazie prvního stupně (jestli si dobře pamatuju tak měla IIC a IID) na opožděnou zralost (na obou nožkách IIB).
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: Řešila jsem to tu na začátku léta a dobře si pamatuju jak se místí osazenstvo divilo, v čem spatřuju problém :)
    Řešila jsem to a vyřešila tak, že po dobu kdy měla dcera dečku, tak měla papírové pleny. I proto, že jsme byly na chatě a tam se nedá prát (bylo to v létě, domů jsem jezdila tak jednou za dva týdny, přeprat oblečení).
    Na kontrole ve třech měsících pan doktor hlásil veliké zlepšení, tak jsem přes den dávala už jen čtvercové pleny normálně na přebalení a dečku v noci s papírovkou. Ony ty čtverce docela držely nohy od sebe, navíc v té době už je tak dávala automaticky jak byla z dečky zvyklá. V půl roce opět velké zlepšení.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: aha, to mi uniklo, asi že tehdy jsem to neřešila ještě :-)
    Plus ona má reflux a to jako že hodně, a jak jí vrazím dečku, viditelně se to zhoršuje. Así jí to svírá a tlačí.

Takže jsem se rozhodla, že jí budu nosit v šátku nejméně tak, jako dosud a že v šátku holt dečku mít nebude. Protože šátek je ok (ačkoli s ortopedem jsem to neřešila, ale zase dost toho o nošení vím a vím, jak jí nosit) a na noc teda bude mít dečku a zkusím najít menší látkovky, kapsovky, co nejsou o moc větší než papírovky. A mezitím holt asi občas si ty papírovky, protože s velkou látkovkou to fakt nejde.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Kombinoval jste někdo látkové plenky a abdukční peřinku na kyčle? Konkrétně tuto? http://eshop.ergon.cz/katalog/dolni-koncetiny/kycle/perinka-abdukcni-mekka-76 Trochu s tím zápasím, protože když to Josefíně dám na oblečení, pod kterým má látkovou plenu, nemáte to mezi kolenama a spíš mezi lýtkama, což nevím, zda vadí.

RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nechcete někdo v podstatě nepoužité vlněné svrchňáčky Loveybums jersey oranžové, velikost M (4-10 kg)? http://www.latkovepliny.estranky.cz/...lhotky/loveybums-crepe-a-jersy---svrchni-vlnene-kalhotky.html Za 150 Kč, osobní odběr Praha (v případě zaslání poštou ještě + poštovné).
    HC_
    HC_ --- ---
    PETRUSKA: vkládačky ano, sio má v sobě gumičky, to nemám ozkoušené, vzhledem k tomu, že každá sušička je jiná, doporučujeme opět mírný stupeň, pokud povolí pak gumičky,nedá se to vyreklamovat, chce to ozkoušet.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN:
    SEBIEN: hm, super, díky, tak já ty bazary projedu. Zatím jsem nejspokojenější s froté vkládačkama, které jsem si koupila na fleru, takže bych určitě uvítala, kdyby byla z podobného materiálu celá plena.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETRUSKA: Údaje o teplotě a délce programu by měly být v návodu? Nevím, na sušičku se teprve chystám.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    HC_: Ja tady prave z tech setrnych mam program Hedvabi a Vlna..tak asi zkusim ty. Bohuzel udaje o teplote u tech jednotlivych programu tu nevidim..(AEG Lavatherm). Ten delsi program Bavlna jsem pustila na ctvercovky - ty to myslim snesou, vkladacky a SIO myslis teda taky na setrnejsi, nebo alespon na Mix radeji?
    HC_
    HC_ --- ---
    PETRUSKA: u vkládaček je to fuk, u kalhotovek se musí sušit na mírný stupeň, jednak kvůli gumičkám a také by mohly být pleny pěkně sedřené u programu jako bavlna, který já konkrétně mám až na tři hodiny.... já mám na sušičce studený program, jen přidám čas..ono je to vždy sušička od sušičky.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Chystam se prat vybavu a prvne to dam do susicky, na jaky program davate kalhotkovky (mam PetitLulu)? U vkladacek je to predpokladam fuk - nebo je s bambisem nejakej problem? PULky do susicky nedam, to je jasny..
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    RYNA: já se přidávám, taky mám haipa daipa (i nepastelky) a jsou fajn. Zdědila jsem je, tak jsem ani moc nezkoumala šíře možností látkovek, a zároveň jsem ani neměla potřebu zkoumat alternativy, protože tohle mi sedlo. Intuitivní a snadný na zacházení, použitelný pro novorozence i dvouletý dítě, super.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Já jsem s nima fakt spokojená a výhoda je, že když prohledáš net, tak je seženeš fakt levně a hlavně jim vůbec nevadí, že jsou už používané, spíš naopak sajou líp. Spousta z nich je používaná třebas jen půl roku, a vůbec to na nich není poznat. Snadno se u nich upravuje velikost. Jediné mínus trošku, že to froté trošku hrubne a tvrdne, ale stačí je trošku promnout v ruce a změknou.
    Pro mě to bylo takové řešení něco mezi superlevnýma čtvercema a drahou kalhotkovou plenou.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: aha, díky, mrknu :) teď nezbývají moc finance na žádnou novou výbavu, ani bazarovou, tak ještě chvilku zkusíme jet v tomto režimu. možná až taky přijde rodičák, jak píše
    JANISKA:, tak to taky oslavím shoppingem :) To je dobrá zpráva, že to i jakž takž schne, to sušení je u nás taky téma.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Jj, pastelky a obecne chobotky jsou super low-cost reseni. My jsme v bazaru sehnali starší verzi pastelek asi za 80 korun kus. A ted jsem si nakoupila v euforii z prisedsiho rodicaku nejake nove pleny od Majab, což je obecne dost levna značka s kvalitnima vyrobkama.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: A prošla jsi různé bazary? Petit Lulu se moc sehnat nedají, ale myslím, že třebas Bamboolik kalhotkové bys sehnat měla. Nebo mě vyhovují Haipa Daipa Pastelky. Jsou tedy bavlněné, ne bambusové, ale dají se dobře dovycpat buď vkládačkama nebo čtvercem, dobře se s nima manipuluje, hezky sedí a na bazaru se dají dobře sehnat. Tím, že jsou bavlněné, tak docela rychle schnou. Vyperuje večer a druhý den dopoledne už je mívám suché, když je nechám na sušáku v blízkosti topení.
    Nevím jestli se ti to ukáže, ale tahle sada je docela slušná a cena mi přijde taky vcelku dobrá https://www.modrykonik.cz/market/plenky/7y8l25/sada-plen-haipa-daipa-a-jine/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam