• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAIAFOX: ty signaly vypozorujes casem, ale hodne se da odhadnout. Ja davala na kyblik pri kazdym rozbaleni a skoro vzdycky dite neco udelalo. Az si zvykne se uvolnit v tom klubicku, tak ti to usetri spoustu pokadenejch plen a zarazenejch prdu.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TABBY: Jj, Bambino mio. Koupila jsem sadu -od narozeni po nocnik, 20 plen, 4 + 4 kalhotky (2 velikosti). Cely set stal cca 4,5K. Bezplenkovani..to asi ne, ja jsem rada, ze zvladnu latkovy :D (nez stihnu nacpat plinu do kalhotek, obvykle me Adam pocura :D). Kamaradka to provozuje a absolutne nechapu, jak pozna, kdy to ditko bude curat/kadit.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: Jen škoda, že to takhle bohužel nemusí nutně fungovat: moje dcera taky velmi ráda vylučování dávkuje po malých částech a vyžaduje častý přebalování, dokonce dává před vylučováním jasný signály. Jenže když ji držím nad záchodem, umyvadlem, kyblíčkem apod., nikdy se nevyprázdní - vždycky počká, až ji položím na plenu :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIAFOX: Bambina, to jako Bambino Mio? A jaky mas? Vcera jsem s hruzou zjistila, ze BM premiklikovalo sortiment na svrchnaky dvou velikosti (namisto peti) a ze vyrabeji i AIO (za bezmala sest stovek).

Ja teda provozuju klasicke vv, a suche je mam za osm hodin. Jinak tvuj synek vypada jako idealni material na bezplenkovani :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TAPINA: Ja jsem teda za susicku nejvic stastna. Ty Bambina jsou pekne tlusty a na susaku by schly by oko tak dva dny. Mam jich ze sady dvacet a syn jich za den protoci vetsinu - na jedno kojeni je schopny se mi trikrat podelat, mrcha vzdycky pocka, az ho prebalim a znova :D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    THURINGWETHIL: Ono teda dost lidi tu krivou pater ma... (imho spis ze sezeni ve skole)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Tak se ctvercovkama a vv, co jsem poridila za par kacek, nejak nemam problem. Ale pochopim, ze kdyz ma nekdo ty AIO za spoustu penez, tak jich ma par a toci je dokola...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V době plen mi sušička ani nijak zvlášť moc nechyběla. Ony schnou docela rychle. Chyběla by mi teď, když dítě nosí ze školky kvanta zabahněného oblečení a většinu potřebuje druhý den zas zpátky, přičemž něco nemáme a nechci kupovat ve více exemplářích. Pleny prostě pořád nějaké visely a vždycky bylo i dost suchých.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Nápad je to hezký, ale fakt se mi nelíbí ta hanlivá slova o plenkové servisu. Myslím že to byl a je dobrý nápad a netřeba ho takhle shazovat. Navíc založit si reklamu na vlastní projekt na pohanění projektu někoho jiného je dost nefér.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: To je pěkný, snad s to chytne... I když kamarádka, co bydlí pár ulic ode mě, mi to už nabízela - a stejně jsme to nikdy nezvládly domluvit a opravdu zrealizovat :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: O tom zdroje mlci :) Ale na venkove to bylo asi pomerne jednoduche, jenom se vykulily ze dveri a bylo...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: Jak mohly chodit samostatně na záchod tak brzy? Vždyť by se na něj bejvaly mohly samostatně jen dovalit, ne?
    TABBY
    TABBY --- ---
    THURINGWETHIL: Latkove pleny pochazeji ze zacatku 19. stoleti. Predtim se bezplenkovalo. A jeste na zacatku stoleti minuleho bylo obvykle, ze deti byly nauceny samostatnemu chozeni na zachod / nocnik mezi 6. a 12. mesicem zivota. (Sem chytra, co. Shodou odolnosti jsem si to vcera vyposlechla v GoDiaperFree podcastu ;)

Ale s cim sem vlastne jdu - sdileni susicek matkami, ktere pouzivaji latkove pleny: http://suchaplina.cz/
    MISERY
    MISERY --- ---
    THURINGWETHIL: Tak já třeba mám blbě lordózu, z čeho se asi už nikdy nedozvím :-) Ale co jsem psala už předtím, že ona argumentovala tím, že maminky nám skládaly ty pleny tak, že plena končila až někde pod lopatkama, zatímco moderní svrchňáčky končí mnohem níž. Tak uvidíme no, už jsem nakoupila několik látkových plen různých typů a zapsala se na seminář, tak snad mi někdo ukáže, jak to dělat správně :-)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    MISERY:
    MISERY:
    Dřív byly jen látkové pleny. Podle teorie, že látkové pleny mohou za křivou páteř, by v mé generaci museli mít křivou páteř všichni. Myslím, že je to jako u všeho, chce to používat rozum při aplikaci. :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Ono je docela možný, že látkování bylo označeno jako viník křivé páteře, ale vůbec to tak být nemuselo, mohlo to být klidně špatnou manipulací nebo polohováním dítěte. Nesetkala jsem se s žádným dítětem, které by mělo s látkováním potíže. Ale nevylučuju, že je to možné.
    Moje děti měly do půl roku dva čtverce na osminy a přes to PUL kalhotky (Haipa daipa nebo Petit Lulu), od půl roku používám HD Pastelky a přes to PL svrchňáčky, případně u dcery na noc PL vycpanou kalhotkovku. Syn měl na noc jednorázovou plenu. A po pravdě nepřijde mi, že by ten balík na zadku byl tak "vysoký". Oběmné to je, ale spíš do šířky, než že byl ležely se zadkem nahoru.
    MISERY
    MISERY --- ---
    DALEEN: No nevim, prý pak museli cvičit vojtovku, proto se na to ptám, ne jestli je možný, že se to stane, ale jak látkovat, aby se tohle nestalo.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Obě moje děti jsou měly/mají látkové pleny a s páteří nic nemají. K těm látkovým plenám měl ještě starší další tři pleny navíc na široké balení kyčlí a dcera abdukční dečku na kyčle. Tak si předestav jak takové dítě leží... s vycpaným zadkem a ještě navíc s roztaženýma nohama.
    Osmiměsíční dcera spí v kalhotkové pleně Petit Lulu s originál vkládačkou plus dvěma dalšími vkládačkami. Jako jo, je to velký balík ale nemám pocit, že by kvůli tomu měla mít křivo páteř.

Svrchňáčky jsou do pasu a nedovedu si představit, že bych dítěti narvala pleny až k lopatkám, protože by pak vlastně spalo hlavou dolů a to mi přijde ještě horší.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Potřebuju poradit, trochu mne dneska poděsila PA, dětská sestra a paní, která dělá vaničkování a plavání s dětma, že viděla u jedné maminky miminko, které mělo páteř úplně špatně zahnutou kvůli tomu, že maminka moc vycpávala látkové pleny, že prostě to miminko mělo zadeček moc vysoko, když leželo, protože mělo na zadku velkou bouli. A maminka tvrdila, že to jináč nejde, protože prý proteče. Nejspíš to ta maminka dělala blbě, ale zajímalo by mne, jak teda to má fungovat, aby to neprotékalo a zároveň páteř byla v pohodě. Jedna věc je vycpat čč až po lopatky, což by asi bylo ok, ale ty svrchňáčky takhle vysoko nejdou, maj to vpodstatě do pasu. Nebo se pletu?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    H&M má obecně nějaký větší oblečení.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MORPED: tak to jsem ráda, že tady neobtěžuju něčím nepoužitelným :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam