• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Asi na tom něco bude, protože pleny peru na 60, s předpírku a dvojím mácháním. Když jsem prala bavlněné čtverce, tak na 95 stupňů. A žádné problémy fakt nemám ani s řídnutím ani se zápachem. Jediné, kdy mi pleny smrdí je, když někde nějakou zapomenu v pytlíku dva dny.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ještě mě napadá, že jsem v diskuzi o látkování na FB jednou četla, že zápach může být intenzivnější, když nejsou pleny dokonale vypraný. Jde to pak poznat i podle toho, že začnou v místě, který se setkává s močí nejčastěji (takže většinou cca prostředek pleny), řídnout. Moje známá prala bambus docela dlouho na čtyřicet, protože chtěla šetřit materiál, ale paradoxně se ta moč právě úplně nevyprala a ty pleny byly uprostřed fakt průhledný.
    Jestli je pach normální, nevím, dceři zatím moč vyloženě smrděla jen jednou, když jsem byla nemocná a viditelně mi ubylo mlíka. Měla pak asi trochu míň tekutin a ta moč zřejmě byla koncentrovanější. Jinak fakt zápach nevnímám ani po zavedení příkrmů.
    MISERY
    MISERY --- ---
    DALEEN: Sanytol nesmí na bambusové pleny?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Dovolím si z wiki "Po vyloučení však vzdušné či povrchové mikroorganismy, které moč kontaminují, přemění chemické a biologické složky moči mimo jiné i na látky, které jsou odpovědny za charakteristický pach staré moči, při výraznějších onemocněních i za odpudivý zápach "nemocné" moči. Značně páchnoucí je např. čpavek, který vzniká z močoviny."
    Zápach po čpavku je prostě normální a jediné co mi na to pomohlo je skladování plen na sucho (ideálně nechat proschnout), prát nejdéle za tři dny a jednou za čas přidat do praní Sanytol nebo ocet (pokud pleny nejsou bambusové).
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SNELA: Jo, smrdí čpavkem, i ty plně kojený. Všimla jsem si toho nějak po šestinedělí a taky jsem se podivovala.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNAWA: Tak to jsem prestala resit pote, co jsem si v domacnostnim auditku precetla, jak lidi perou hadry na podlahu ;)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: to já nemůžu. Jednak máme většinu prádla černého (čtyři pubosi), navíc by mě ostatní děti zabily, kdyby zjistily, že se Pepininy plíny praly s jejich oblečením :-D
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNAWA: No covece... Inspirovala jsem se u Anavy a s plinama zachazim tak, ze je kazdy vecer vymacham a vyzdimane pridam k zrovna pranemu pradlu. S vyjimkou cerneho. To pak cekaji v kybli do druheho dne a potvrzuji, ze fakt smrdi. Zvlast ty nocni, hodne nacucane...
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Já teda do kbelíku kápnu levandulový olej a to tak nějak přerazí jiné pachy.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SNELA: mně to přijde normální, i moč malých miminek se rozkládá. Já skladuju pleny vždycky tak dva až tři dny a smrdí to fest, máme je v kýbli přikryté víkem. Asi na to bude každý člověk jinak vnímavý.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SNELA: No moč když se rozkládá, tak smrdí čpavkem.
    SNELA
    SNELA --- ---
    ANNAWA: cpavkem? to teda mi normalni nepřijde
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SNELA: ale tak to je jasný, že pocurany pleny smrdi, ne?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KOTENCE: dik, neco podobnyho jsem chtela napsat, jen mi to nedoslo, hehe
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SNELA: To o ne neprijdes, jsou na to delany. Spinavy smrdej hrozne, to se s prikrmama jenom vic a vic zhorsuje. Spis ta desinfekce je sezere driv, nez moc.
    SNELA
    SNELA --- ---
    MULTICAT: :D jasne dekuju,ja jen,ze bych i ne nechtela přijít. díky zkusím tu desinfekci a uvidíme
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SNELA: To je zřejmě normální, mám stejnou zkušenost.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SNELA: tak ja o jejich likvidaci neuvazuju, po vyprani citit nejsou, syn z nich zadne opruzeni nebo co ja vim nema, takze tak... spis jsem te chtela podporit, ze v tom nejsi sama...
    SNELA
    SNELA --- ---
    KOTENCE: néé po vyprání nesmrdí, prostě když je počura, jdu přebalit, tak smrdí po čpavku

MULTICAT: no, tak to sice jo, ale nerada bych o ty pleny přišla

DALEEN: ten jsem ještě nezkoušela, ale trošku mi vadi to ekologický hledisko no, ale tak určite to zkusím, ale byla bych raději pro něco ekologického, ten ocet můžu pouzit i tak, ne?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SNELA: A Sanytol na dezinfekci prádla jsi zkoušela? Nebo případně jestli jsou pleny bavlněné, tak stačí obyčejný ocet. A taky se mi osvědčilo neskladovat pleny zavřené, ale nechat je v kyblíku prschnout. Když se zapaří smrdí mnohem hůř.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SNELA: ja to mam se synem uplne stejne, i ten cpavek... nijak to neresim, jen jsem ted zacala aplikovat predpirku. Proste jsou to kusy hadru, do kterych se vylucuje, no :/ a bude to souviset s tema prikrmama, jak pise kotence...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam