• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HOKITOKY: to musi spravce nebo ti co maji prava.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    DALEEN otevreli se mi..a hlavne on u nas vetsinou pere pritel a to stylem vysypu kos do pracky a jeste jsme dost zvireci domacnost tak chapu ze jsme trochu extrem
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    TRAMIN: na ostatní kašli...za chvilku si zvyknou, všechno si sedne:)
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    Pardón za ot: nevím jak se dávají příspěvky do bazárku na nástěnce, nikdy sem to nedělala, poradíte mi?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NICKIE: No ale i na zavinovačce jsu obě strany zipu, tak prostě složit a zapnout a prát zapnuté. Případně já mám tedy zavinovačku péřovou s povlakem, tak ten povlak peru naruby.
    Omlouvám se, jestli nějak hůř chápu, mám dneska strašnou migrénu :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: ja jsem podle nasich obecne divna :) nekupuju co obsahuje palmovy olej, ctu si slozeni, alespon castecne se snazim o ekologicky pristup k zivotu a tak.

Objednala jsem testovaci sadu Bambinomio, vezmu nejake ctverce pro muze na trenovani a uvidime.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TRAMIN: Ona totiz tuna podelanych biohazard nerozlozitelnych jednirazovych plen od kazdeho potomka, to je paradicka... U nas je to podobné ; )

Na druhou stranu, kdyz jsou ty kalhotky s plinama uz predpripravene, tak to daji i rodice...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    WRNQ: navrhnu mu to. u nas je predpoklad, ze zapojim muze do vsech aktivit hodne. sam to tak vsude hlasi, ze chce delat vsechno. Ale aby to klaplo a neseknul mi s tim, tak je potreba ho v tomhle nezahlcovat.
    Plus jeste mel pravdu v tom, ze zbytek rodiny nas mozna v latkovani nepodpori, takze pokud budu chtit hlidani, tak bud s jednorazovkama nebo s necim "stejnym" ve smyslu AIO. Kdyz jsem o tom mluvila s rodicema, tak si klepali na celo, ze v dobe jednorazovek delam takovou hovadinu a chci se prat a skladat s latkou.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    DALEEN: ja vim, ale treba u tech zavinovacek to nejde a jinde je prave nemam
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NICKIE: Základ je ty suché zipy při praní zapnout :)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TABBY: ten nam na psy bohuzel nefungoval tak uz jsem ho poslala dal..ale kdyz peru detske zvlast tak se to v pracce tak nezachlupi
    Jak casto svrchnaky perete? Sem blba cely tti mesice myslela ze se perou na 60 a ted jsem zjistila ze tam maji na 35. Pliny peru obden, ale obleceni na 40 treba min nez jednou tydne tak nevim jak to zorganizovat. Navic s nasim oblecenim by se zachlupatili v pracce a do susicky nemuzou.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    TRAMIN: Z toho jde hlava kolem každýmu na začátku. Taky hlasuju pro čtverce. Novosklad se za chvilku naučí i cvičená opice:
    Skládání plen- novosklad | Branakdetem.cz
    http://www.branakdetem.cz/clanek/skladani-plen-novosklad-50
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Jo, to určitě. Mě hlavně strašně potěšilo, že mě v látkování mamka (a vlastně i tchyně, která do toho nekecala) podpořila.
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Kazdy to ma jinak, no :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Tohle mě přivedlo na myšlenku mimo tohle téma. Ale moje maminka byla nadšená, že používám klasické čtverce a ne jednorázovky. Protože právě u ostatních vnoučat jí ty jednorázovky přišly složité :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TRAMIN: Taky se radim k priznivcum Bambino Mio, presneji PUL svrchnaky, do toho vicevrstva plena. Svrchnaky doporucuji poridit nove - kdo se ma sakrovat s nefunkcnimi suchaci ci provlhajicimi gumickami na nohavickach - vicevrstve pleny lze koupit za smysluplnou castku z druhe ruky nebo usit.

Chapu ale, ze tohle je latkovy minimalismus (u nas jeste vylepseny o to, ze deti od narozeni chodi na nocnik a v bdelem stavu jsou budto bez plen uplne, nebo maji ctvercovku a vlneny obdelnik), a ze pro spoustu lidi je lakavejsi koupit AIO s krasnym potiskem.

Pokud otec ditete nema zkusenost s jednoduchosti, kterou poskytuji jednorazovky, zvykne si na latkovky snadno. V opacnem pripade to byva problem (u nas delaly latkove pleny problem babicce, protoze ta byla od starsich vnoucat zvykla na jednorazovky a stezovala si, ze "tohle je na mne slozite" ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    NICKIE: Vzhledem k obrazku na tve ikonce si dovolim radu, jak vycistit suche zipy: Furminator. Prisel na to muz, a funguje to skvele :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: mne se uz par patentek i vytrhlo :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRAMIN:
    KOTENCE: suším čtverce v sušičce a je to ok.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Presne.. navic ja ty kalhotky stejne dost casto peru, tak tam zadny chlupy/ necistoty nalepeny nemam (a to mame dve chundelaty kocky, ktery trousi chlupy snad i na strop). Synka rozepinani nebudi, kdyz uz spi, tak jako drevo :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam