• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Svrchnaky mi stacej troje. Nekdy se stane, ze se podelaj dvoje hned po sobe, ale v ruce preprany uschnou za chvilku.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    MULTICAT: Jejda :) mrňousek

TABBY: Dobrá poznámka. Ale 5ks je za mně moc, teda prala jsem zpočátku každej den a ty pokakaný jdou dobře přeprat v rukách a hned pověsit. Ale zase člověk nemusí stresovat :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: myslis takhle (v podedenych eskovych imse vimse)? :)

TABBY
    TABBY --- ---
    NYA: Hele, jestli chces jenom latkovat, tak ti jedny kalhotky od velikosti nestačí - mimineci stolice je utocna, teče, často až na lemy, takže se kalhotky musi vyprat. Zn. Bambino mio doporučuje pro nejmenší miminka 5 ks svrchnaku, v dalsich velikostech potom min. tri kusy.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Suším v sušičce Pastelky a kalhotkové PL a toho bordelu je z nich více méně pořád stejně hodně. Taky nechápu, kde se to bere.
    Ale mě tak obecně překvapuje, co toho v prádle je, nejen v plenách.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JAZDA: Neumím to porovnat s nerostoucíma, ty nemám. Ale já mám rostoucí jen svrchní kalhotky. Pleny jsem dávala dvě čtvercovky a pak od půl roku Haipa Daipa Pastelky. Podle mě je jedno jestli na ně natahneš rostoucí nebo nerostoucí svrchňáky :)
    Ale... jo jsou oblečky pod které se látková plena prostě nevejde. Nejlepší na látkovky jsou asi klasické dupačky a pak polodupačky s širokým sedem. Různé jiné kalhoty i pak pro větší dítko jsou občas trošku problém. Záměrně jsem při nákupu oblečení vybírala široké modely.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISERY: ja je zkusila parkrat v susicce a uz je zase davam na snuru. Lip se mi pak skladaj a neschnou o moc dyl. Susicku pouzivam na vkladacky a v nouzi, kdyz nestiham prat (hodim to tam vecer na program vcelku se susenim).
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak jsem dneska vyprala všechny čč (30) a dala do sušičky... teda docela jsem se zděsila, co jsem pak našla ve filtru, to bylo snad materiálu na půl čtverce, to budou takhle pouštět chlupy pořád? To mi za chvilku z těch čtverců nic nezbude :-O (a nových mám jen pár, většina jich je po mne a nebo z druhé ruky)
    NYA
    NYA --- ---
    díky moc za rady, už mám jasnější představu jak na to :)
    asi koupím jedny s-ka, jedny m-ka a jedny rostoucí prostě

jsem moc ráda za doporučení osvědčených značek, i u těch plenek
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: Akorát bych dodala, že s-ka ImseVimse píšou že jsou od 4 kg. Já měla dítě 3,6kg a v pohodě, ale z počátku jsem musela dávat pozor aby to bylo dobře utěsněný kolem těch tenounkých nožiček :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    NYA: Na novorozence jsem měla dvoje s-ka vlněné, ale jelikož pomalu schly, dokoupila jsem si dvoje s-ka od Imse Vimse. Ty měly výhodu tu, že se při zašpinění daly přeprat v ruce a do rána byly suché. Ty s-ka vydržely tak tři měsíce, pak m-ka, objednala jsem dvoje ale stačily jedny (dcera byla částečně bez plenek).

Já bych (pokud neuvažuješ o rostoucích) šla do dvou S-ek a jedněch M-ek pro začátek a pak dokupovala případně další velikosti postupně.
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    JANISKA: informace k nezaplaceni. Jsou jeste dalsi znacky co se daj rozdelit na naducanejsi a min naducany? jsem internetovej nakupovac. obchodum vetsinou otviracku nestiham abych to nak extra nakoukala v realu
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JAZDA: Zatímco rostoucí kalhotkový plenky dělaj při zmenšení objem velkej, u těch svrchňáků to podle mě prakticky nepoznáš. Jsou úplně tenounký. Mně se zdá dobrý kombinovat víc značek, protože ty jsou taky různě široký mezi nožičkama. Takže když chci dát malý štíhlou plenku, dám jí třeba GroVia (a není v podstatě o nic naducanější než v jednorázovce), když mi jde víc o savost a potřebuju plenu pořádně vycpat, dám jí třeba Bamboolik, který toho hodně pojmou.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NYA: staci ty rostouci, ale na miminku budou zpocatku obrovsky. Ale on i ten ctverec je na novorozenci mega. Ted na konci sestinedeli uz to neni tak hrozny, ze zacatku deti rostou neuveritelne rychle. Ja si na druhy mimino koupila novorozenecky petit lulu pro radost, myslim, ze treba pul roku vydrzej. Jestli chces usetrit, tak kup rostouci.
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    JANISKA:
    DALEEN: jak je to s tema rostoucima co se buclatosti tyce? jsou o hodne objemnejsi nez ty v jednotlivych velikostech? Ptam se hlavne kvuli tomu aby se vesly pod oblecky
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NYA: No, Petit Lulu dělá rostoucí svrchňáčky, takže ti stačí jedny na celou dobu co má dítě plenku, zmenšují se pomocí patentek. U ostatních netuším, protože obě děti měly zpočátku malé Haipa Daipa a pak přešly na rostoucí Petit Lulu (nějak tak od dvou tří měsíců až do odplenkování - u syna, dcera je zatím používá)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    NYA: Naší malý šly Imse vimse eSka jen chvilku (asi do pěti kilo oproti avizovanejm osmi), je to kus od kusu. Za sebe doporučuju one size ("rostoucí") svrchňáky, který malý seděj v pohodě od narození (3 kg) doteď (cca 9 kg) a ještě má pořád slušnou rezervu. Takže jsem zastánce těch rostoucích svrchních.
    NYA
    NYA --- ---
    SANCHA: ještě prosím o radu s těmi svrchními kaplhotkami .. je potřeba kupovat všechny velikosti (P, S, M, L)?
    máma mi radila, ať mám dvoje menší a jedny větší, ale pokud jsou velikosti čtyři, tak nevím, co je menší a co je větší :)
    NYA
    NYA --- ---
    moc díky všem :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: presne tyhle tri znacky. Haipa daipa pytliky pro jednu plenu jsou skvely na cestovani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam