• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    na suchy zip jsou krome bambinomio jake?
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: Ta prababicka! Jo! Mame dost podobnou :-) Obavam se, ze jestli se muz nekdy prorekne, ze žehlí, tak mne babi ubije tupym predmetem ;)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Já vlastně ani nevím, proč to nedělá. On to jako umí, on umí přebalit ale z pokaděné plýny se mu fakt navaluj. Umí dítě nakrmit, ale se starším to nedělal skoro vůbec, mladší teď krmí víc (cca 2x za týden). Nenosí, ne že by se mu to nelíbilo (párkrát dítě v nosítku měl), ale vzhledem k tomu že muž i děti fakt hodně hřejou, tak dohromady je to téměř vražedné (a spařený muž a dítě jsou protivný muž a dítě). Nekoupe.
    Ale u nás je to prostě tak, že já jsem doma a starám se o děti a on vydělává peníze. Takový ten klasický starý model a oběma nám to vyhovuje. Sice bych byla ráda, kdyby byl býval občas vzal kočárek a vypadnul na dvě hodiny o víkendu, ale čekat to nemůžu. Zvykla jsem si. A naučila jsem se v péči o děti spoléhat jen sama na sebe, jeho případná pomoc je příjemný bonus.
    On se před svými kamarády nestydí, nemá za co. V okolí máme otce podobné i mnohem víc participující. Taková směska.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DALEEN: Miluju svoji sociální bublinu. Nestýkám se pravidelně s žádným otcem ve svojí věkový kategorii, kterej by dítě nepřebaloval (případně se nepodílel na BKM), nekrmil, nenosil, neuspával... Měla jsem pocit, že už je to dneska standard, ale je fakt, že když narazím příležitostně na nějakýho starýho známýho z jiný bubliny, tak se někdy upřímně diví, že je těchto úkonů můj muž ochoten a schopen. A prababiččino "já se divím, že od tebe neuteče, když ho nutíš (sic!) přebalovat, uklízet..." atd. slýchám dnes a denně. Ona ta sociální bublina dělá hodně, můj muž by se třeba asi mezi kamarádama styděl, kdyby na péči dostatečně neparticipoval, v jiný bublině se ale asi zas ti muži stydí, když participují... Mimochodem můj otec nikdy nepřebalil mě ani sestru, ale teď s přebalováním svojí vnučky absolutně problém nemá. Prý "pokročila doba" a "moderní otec/ dědeček" je dneska prostě daleko víc mateřský, než se dřív "slušelo".
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOTENCE: uvidime jak mu to vydrzi. ostatne mame to opravdu za par
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Závidím tatínky, co jsou schopní a ochotní přebalovat. Můj muž staršího přebalil asi třikrát a to až v době, když syn už více méně chodil na nočník. Ale abych mu nekřivdila, tak dceru teď občas přebalí "už" v deseti měsících.
    Ale je fakt, že když měl někdo narážky, že látkuju, tak se mě vehementně zastával :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRAMIN: to je super, ze se budouci tatinek tesi. Treba nakonec misto cesty do DM bude radsi veset pliny a ucit se novosklad.
    Muj muz se to naucil brzy a taky pak byl prede vsema pysnej, jak prebaluje mimino ;-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Jednorázovky jsou super na cestování. Mě se prostě nechce dva dny s sebou tahat špinavé pleny. Na chatě jsem taky látkování vzdala, protože moje chatová pračka to prostě nezvládne. A první čtyři týdny po porodu jsem byla za jednorázové vděčná. Přechod na látkové byl takový pozvoný, jak jsem zvládala.
    Nic není dogmatické :)
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    ANDREJKA: Já bydlím na sedmičce, tak pokud bys chtěla kouknout na to co mám já, tak možno. Mám novorozenecký od různých značek, ale nakonec se mi nejlíp osvědčily petit lulu a pak anavy, čtverce používám spíš na ostatní věci nebo když mám dítě na nepromokavé podložce aby si provětrala zadek a mohla se trochu "prokopnout".
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    jo koupila jsem balik v DM a kdyztak vyslu pritele pro dalsi. on se diví, ze nebudeme latkovat od prvni vteriny :-) a vsude to hrde hlasi a obhajuje. jenze ja mam dost prace sama se sebou a neumim si predstavit co bude v nejbližších dnech. nechci byt zbytecne dogmaticka. jednorázové se urcite obcas hodi.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANDREJKA: Mám s pastelkama zkušenost dobrou, než jsem nakoupila noční pleny, používala jsem je i jako noční a vydržely. Taky jsem slyšela, že katyvbaby a joli petit vydržej dýl, ale mně se asi haipa daipa zdá dostačující.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDREJKA: Asi zalezi i na tom, jak casto budes prebalovat, ne?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TRAMIN: Já jsem to vůbec nedomyslela do detailu, nakoupila čtverce a pár svrchních, jednou zkusila poskládat novosklad.. a když jsem dorazila domů z porodnice, teprve mi docvaklo, že má na sobě papírovou co mně dali tam, a teď jako co.. no nějak jsem ji do toho zabalila, prvních pár dní to vypadalo děsně, všude čouhalo, ale s časem jsem získala cvik a dobrý. Ale dobrej nápad je co píše TRISSIE:, dají se využít pak třeba na případný cestování.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    DALEEN: Fakt...Máme asi nějakou brutální pračku nebo nevím...Ale co do gramáže jsou tak poloviční.
    MISERY
    MISERY --- ---
    TRAMIN: Taky jsem vyprala a poskládala na novosklad včetně separačky. A teda při představě, že jich budu muset denně minimálně 8 složit, ale spíš víc, tak mne to trochu děsí :D Ale mám zároveň i několik vícevrstvejch, tak to budu střídat a uvidí se. Ono taky až v tom budu mít větší praxi, tak to určitě půjde rychlejc :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRAMIN: já bych ti doporučila, ať na šestinedělí pořídíš aspoň jeden balík jednorázovek. Pokud si budeš věřit hned od začátku, můžeš je pak prodat - pokud budeš potřebovat trochu záběhu na běžnou péči o mimino, můžeš si tímhle trochu pomoct.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ANDREJKA: ..ja Ti muzu ukazat Bambino mio, ty jsou taky blbuvzdorny ;).
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Do dneška si pamatuju kamarádky větu "Ty chceš látkovat, jo? No já jsem to zkoušela a je to děsný. Jsem zvědavá jak dlouho ti to vydrží"
    Začínám se těšit, jestli budeme mít někdy nějaké třetí, že si ně něj budu moct koupit nové svrchňáky, protože ty co mám už budou po dvou dětech opoužívané... důvod se vždycky najde :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Zvládnete, neboj. Ono to není těžké, jen to tak ze začátku vypadá. Jde jen o to se rozhodnout, že to zvládnete a ať si všichni nevěřící trhnou nohou :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ja z toho mam trochu obavu jak to zvladneme. ale az bude mimino doma treba dva tydny,tak to snad bude lepsi.
    ted jsem vyprala a vyzehlila ctverce a zkusim potrenovat skladani.
    ale mam pocit, ze je tech informaci a moznosti moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam