• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ANDREJKA: ..ja Ti muzu ukazat Bambino mio, ty jsou taky blbuvzdorny ;).
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Do dneška si pamatuju kamarádky větu "Ty chceš látkovat, jo? No já jsem to zkoušela a je to děsný. Jsem zvědavá jak dlouho ti to vydrží"
    Začínám se těšit, jestli budeme mít někdy nějaké třetí, že si ně něj budu moct koupit nové svrchňáky, protože ty co mám už budou po dvou dětech opoužívané... důvod se vždycky najde :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Zvládnete, neboj. Ono to není těžké, jen to tak ze začátku vypadá. Jde jen o to se rozhodnout, že to zvládnete a ať si všichni nevěřící trhnou nohou :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ja z toho mam trochu obavu jak to zvladneme. ale az bude mimino doma treba dva tydny,tak to snad bude lepsi.
    ted jsem vyprala a vyzehlila ctverce a zkusim potrenovat skladani.
    ale mam pocit, ze je tech informaci a moznosti moc.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDREJKA: já ti můžu ukázat akorát Haipa Daipa Pastelky, ty jsou celkem blbuvzdorný :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDREJKA: V Praze mas Branu k detem, tam se muzes zajit podivat, kdyz se te nikdo neujme. (Pokud by sis delala vylet do Jizerek, tak te pozvu na navstevu k nam.)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    WRNQ: Fakt? Já je mám čtyři roky, odchovala jsem na nich dvě děti, prané ob den na 95°, žehlené a fakt jsou jak nové. Na několika jsou žmolky, ale jinak kdybych je poskládala a vyžehlila a zabalila zpátky do obalu, tak to na nich není poznat, že byly používané :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDREJKA: Odkud jsi? Ze bys mohla zajit na navstevu k nekomu, kdo latkove pleny ma, a videt to na vlastni oci.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    NYA:
    DALEEN: Mně se libštátské extra quality děsně opraly...nevím, jestli je chyba na mé straně...ale koupila jsem v DM klasické čtvrece xkko:
    http://www.majka-shop.cz/data/zbozi/5390.jpg
    a jsou super...
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Pred casem jsem tu resila, ze ma dcera z latky opruzeniny a v jednorazu je ok. Tak hlasim, ze uz plne latkujeme (jen s jednorazem na noc) a vsechno je ok. Je mozne, ze to bylo tim, ze mela tou dobou vyrazku na obliceji a pry je pri ni opruzenina jako pruvodni jev. Taky od te doby davam na pleny machani navic a poctive mazu sedocremem. Kdyz jsem chtela spotrebovat vzorky rybilky, oprudila se hned..takze kdyz by mel nekdo podobny problem, vydrzte. :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDREJKA: Vicevrstve. Skladaji se na třetiny tak, aby vepředu a vzadu měly 4 vrstvy a uprostřed 9.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Svrchnaky mi stacej troje. Nekdy se stane, ze se podelaj dvoje hned po sobe, ale v ruce preprany uschnou za chvilku.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    MULTICAT: Jejda :) mrňousek

TABBY: Dobrá poznámka. Ale 5ks je za mně moc, teda prala jsem zpočátku každej den a ty pokakaný jdou dobře přeprat v rukách a hned pověsit. Ale zase člověk nemusí stresovat :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: myslis takhle (v podedenych eskovych imse vimse)? :)

TABBY
    TABBY --- ---
    NYA: Hele, jestli chces jenom latkovat, tak ti jedny kalhotky od velikosti nestačí - mimineci stolice je utocna, teče, často až na lemy, takže se kalhotky musi vyprat. Zn. Bambino mio doporučuje pro nejmenší miminka 5 ks svrchnaku, v dalsich velikostech potom min. tri kusy.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Suším v sušičce Pastelky a kalhotkové PL a toho bordelu je z nich více méně pořád stejně hodně. Taky nechápu, kde se to bere.
    Ale mě tak obecně překvapuje, co toho v prádle je, nejen v plenách.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JAZDA: Neumím to porovnat s nerostoucíma, ty nemám. Ale já mám rostoucí jen svrchní kalhotky. Pleny jsem dávala dvě čtvercovky a pak od půl roku Haipa Daipa Pastelky. Podle mě je jedno jestli na ně natahneš rostoucí nebo nerostoucí svrchňáky :)
    Ale... jo jsou oblečky pod které se látková plena prostě nevejde. Nejlepší na látkovky jsou asi klasické dupačky a pak polodupačky s širokým sedem. Různé jiné kalhoty i pak pro větší dítko jsou občas trošku problém. Záměrně jsem při nákupu oblečení vybírala široké modely.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISERY: ja je zkusila parkrat v susicce a uz je zase davam na snuru. Lip se mi pak skladaj a neschnou o moc dyl. Susicku pouzivam na vkladacky a v nouzi, kdyz nestiham prat (hodim to tam vecer na program vcelku se susenim).
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak jsem dneska vyprala všechny čč (30) a dala do sušičky... teda docela jsem se zděsila, co jsem pak našla ve filtru, to bylo snad materiálu na půl čtverce, to budou takhle pouštět chlupy pořád? To mi za chvilku z těch čtverců nic nezbude :-O (a nových mám jen pár, většina jich je po mne a nebo z druhé ruky)
    NYA
    NYA --- ---
    díky moc za rady, už mám jasnější představu jak na to :)
    asi koupím jedny s-ka, jedny m-ka a jedny rostoucí prostě

jsem moc ráda za doporučení osvědčených značek, i u těch plenek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam