• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAERI: šestkrát? na ty naše teda šestero otočení nestačí a nic to v nich nezanechá :-). Mladší se ještě nechá oblbnout prskáním a mlaskáním na břicho, Zorka to sice taky měla ráda, ale jak cítila plínu, všecko marný :-)
    KAERI
    KAERI --- ---
    JANISKA: Podobný problém, v podobném věku, u obou to přešlo. Holt jsem pár týdnů musela obrnit nervy a neustále pokládat a přetáčet, třeba šestkrát po sobě na jedno přebalení. Trochu pomáhalo začít je zaměstnávat už ve chvíli, kdy jsem je nesla ke stolu - jak píšeš, písničky, básničky... A mít po ruce pestrou škálu předmětů do ruky (naštěstí mám nad stolem kapsář, bezedný to zdroj tub s mastičkami, gázových polštářků apod. :). Po měsíci (?) se to nepatrně zlepšilo a vyhráno bylo u obou v okamžiku, kdy začalo být možné klást jim otázky - Jak dělá to a to zvíře? Kde máš nos? Plus s mladší, která je živel, jsem přebalování od začátku spojovala s hraním - takže třeba dvacet vteřin přebaluju a dalších pět minut ji vleže lechtám a dělám s ní koniny.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: ja se naucila davat novosklad stojicimu diteti a taky jsem dite casto drzela silou rukama i nohama a nepustila. Casem zjistila, ze lezet proste musi. Ale svrchnaky se suchacema to dost usnadnej. Snapku jsem prestala pouzivat kvuli vysazovani na nocnik.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ROXXA: SEBIEN: Díky, tak to asi fakt budem muset brzy zásadně obměnit výbavu :/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    JANISKA: ano, u obou v týhle době látku dost omezuju (druhá má teď právě taky 8 m), papírovou dám i ve stoje, na látku musí ležet a je to boj. Lepší už to asi nebude, nějakou dobu jsem látku dávala asi jen když zrovna pila mlíko z flašky nebo z nějakýho důvodu chtěla sama ležet.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    u prvniho synka zacal bojkotovat prebalovani brzy...hned jak se otocil na bricho uz to byl souboj, neb se mi stale otacel a to tak zustalo, cca od 5mesicu jsem uz prebalovak pouzivat nemohla, ale mam pleny na suchace tak to slo za behu kdekoliv. krize prisla az ted kolem 2roku kdy ho musim chytat a preprat a kdy mu navis ta moc hodne smrdi, ze bych ho musela sprchovat po kazdem pouziti latkovky, tak ma vic jednoraz a latkovky sem tam na chvili, kdyz jsme doma. jsou mu 2r a temer 4m a stale si na curani nerekne a nevedomky to pousti do kalhot ci plen. uz jsem z toho zoufala, proste vsude sami sikulove, jen on je nejaky opozdeny.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Mám látkovací krizi. Naše malá (8 měsíců) je hrozně živá a pohyblivá a přebalit se nechá jen tehdy, když jí k tomu poskytnu i "kulturní program" - zpívám, dělám na ni různý opičky, dávám jí do rukou předměty... Je ale čím dál těžší ji na pultu udržet i takhle a přiznávám se, že když na ni můžu dvěma pohybama nandat jednoráz, je to daleko menší boj než s látkou. Najednou totiž poznávám úskalí patentek - nejdou mi tak dobře zapínat, když se malá přetočí na břicho a já pracuju "poslepu", taky snappka se najednou ukazuje jako komplikace... Je to jen fáze, nebo to bude spíš horší? Protože pokud by to takhle mělo bejt už pořád, budu asi muset svoji výbavu dost zásadně překopat, a to asi na AIO, který mi ale popravdě vlastně nevyhovujou :/
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Tak muž to má opačně, spíš se ujme většího dítěte, než mimina :)
    Ale třebas jsem nikdy nepochopila, proč má problém přebalit mimino, když dítě na nočníku nebo na záchodě utře oplně v pohodě.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: muj muz se kupodivu sam od sebe ujme spis mimina, nez batolete. Asi kvuli tomu, ze neodmlouva :-)
    OXIS
    OXIS --- ---
    TRAMIN: petit lulu, sweet monkey, unuo, a určitě i všechny ostatní mají na výběr, jestli patentky nebo suchý zip.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    na suchy zip jsou krome bambinomio jake?
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: Ta prababicka! Jo! Mame dost podobnou :-) Obavam se, ze jestli se muz nekdy prorekne, ze žehlí, tak mne babi ubije tupym predmetem ;)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Já vlastně ani nevím, proč to nedělá. On to jako umí, on umí přebalit ale z pokaděné plýny se mu fakt navaluj. Umí dítě nakrmit, ale se starším to nedělal skoro vůbec, mladší teď krmí víc (cca 2x za týden). Nenosí, ne že by se mu to nelíbilo (párkrát dítě v nosítku měl), ale vzhledem k tomu že muž i děti fakt hodně hřejou, tak dohromady je to téměř vražedné (a spařený muž a dítě jsou protivný muž a dítě). Nekoupe.
    Ale u nás je to prostě tak, že já jsem doma a starám se o děti a on vydělává peníze. Takový ten klasický starý model a oběma nám to vyhovuje. Sice bych byla ráda, kdyby byl býval občas vzal kočárek a vypadnul na dvě hodiny o víkendu, ale čekat to nemůžu. Zvykla jsem si. A naučila jsem se v péči o děti spoléhat jen sama na sebe, jeho případná pomoc je příjemný bonus.
    On se před svými kamarády nestydí, nemá za co. V okolí máme otce podobné i mnohem víc participující. Taková směska.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DALEEN: Miluju svoji sociální bublinu. Nestýkám se pravidelně s žádným otcem ve svojí věkový kategorii, kterej by dítě nepřebaloval (případně se nepodílel na BKM), nekrmil, nenosil, neuspával... Měla jsem pocit, že už je to dneska standard, ale je fakt, že když narazím příležitostně na nějakýho starýho známýho z jiný bubliny, tak se někdy upřímně diví, že je těchto úkonů můj muž ochoten a schopen. A prababiččino "já se divím, že od tebe neuteče, když ho nutíš (sic!) přebalovat, uklízet..." atd. slýchám dnes a denně. Ona ta sociální bublina dělá hodně, můj muž by se třeba asi mezi kamarádama styděl, kdyby na péči dostatečně neparticipoval, v jiný bublině se ale asi zas ti muži stydí, když participují... Mimochodem můj otec nikdy nepřebalil mě ani sestru, ale teď s přebalováním svojí vnučky absolutně problém nemá. Prý "pokročila doba" a "moderní otec/ dědeček" je dneska prostě daleko víc mateřský, než se dřív "slušelo".
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOTENCE: uvidime jak mu to vydrzi. ostatne mame to opravdu za par
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Závidím tatínky, co jsou schopní a ochotní přebalovat. Můj muž staršího přebalil asi třikrát a to až v době, když syn už více méně chodil na nočník. Ale abych mu nekřivdila, tak dceru teď občas přebalí "už" v deseti měsících.
    Ale je fakt, že když měl někdo narážky, že látkuju, tak se mě vehementně zastával :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRAMIN: to je super, ze se budouci tatinek tesi. Treba nakonec misto cesty do DM bude radsi veset pliny a ucit se novosklad.
    Muj muz se to naucil brzy a taky pak byl prede vsema pysnej, jak prebaluje mimino ;-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Jednorázovky jsou super na cestování. Mě se prostě nechce dva dny s sebou tahat špinavé pleny. Na chatě jsem taky látkování vzdala, protože moje chatová pračka to prostě nezvládne. A první čtyři týdny po porodu jsem byla za jednorázové vděčná. Přechod na látkové byl takový pozvoný, jak jsem zvládala.
    Nic není dogmatické :)
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    ANDREJKA: Já bydlím na sedmičce, tak pokud bys chtěla kouknout na to co mám já, tak možno. Mám novorozenecký od různých značek, ale nakonec se mi nejlíp osvědčily petit lulu a pak anavy, čtverce používám spíš na ostatní věci nebo když mám dítě na nepromokavé podložce aby si provětrala zadek a mohla se trochu "prokopnout".
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    jo koupila jsem balik v DM a kdyztak vyslu pritele pro dalsi. on se diví, ze nebudeme latkovat od prvni vteriny :-) a vsude to hrde hlasi a obhajuje. jenze ja mam dost prace sama se sebou a neumim si predstavit co bude v nejbližších dnech. nechci byt zbytecne dogmaticka. jednorázové se urcite obcas hodi.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANDREJKA: Mám s pastelkama zkušenost dobrou, než jsem nakoupila noční pleny, používala jsem je i jako noční a vydržely. Taky jsem slyšela, že katyvbaby a joli petit vydržej dýl, ale mně se asi haipa daipa zdá dostačující.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam