• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISERY: tu novorozeneckou PL ji zacni davat brzy, at si ji uzijes, moc dlouho ji nebude :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MISERY: mně takhle řvaly obě děti. Přešlo to. (teda, při oblíkání mi řve i dvouletá, ale to už je o něčem jiným :-)).
    MISERY
    MISERY --- ---
    Já zkouším látkovat od třetího dne, co jsme se vrátili z porodnice (teď 11 dní) zatím tak, že novosklad, snappi a mám novorozenecký rumparooz svrchňáky (a ještě nějaký další, ale zatím ty rumparooz neumazala) :) No a jako jde to, akorát na noc dávám zatím jednorázové, protože nemám fleece separačku, chci tenhle týden objednat. Takže pak budu na noc asi dávat vlňáky. A pak mám jednu kalhotkovou plenku Petit Lulu novorozeneckou, ale tu jsem ještě nevyzkoušela, možná zkusím ve středu, půjdeme k paní doktorce.
    Akorát teda všude se píše, že se má ta plena pořádně zastrkat do svrchních, ale když zastrkám i ten vršek, tak má tu prdelku strašně vysoko, tak vzhledem k tomu, že to ještě nepročůrala ani neprosrandila až na záda, tak jí to tam zatím nezastrkávám, alespoň do doby, než povyroste a nebude to na ní tak obří (porodní váhu měla 2880g a ještě shodila) :-)
    Co mne trochu deptá, nevím, jestli je to normální, že u přebalování strašně řve, ale fakt strašně moc. Líbí se jí, když jí meju zadeček pod tekoucí vodou, to se tváří blaženě a nožičkama se opírá o umyvadlo, ale jak jí položím na přebalovací pult a začnu jí osušovat, tak spustí kravál a nedá pokoj, dokud není oblečená. Ve vaničce se taky koupe ráda.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Na novorozenecké bych se vykašlala. Ono nevadí, když v tom ze začátku trošku plave.
    Jinak, se synem od cca šesti týdnů, s dcerou tak od čtyř týdnů. Dřív jsem nebyla fyzicky schopná zvládnout koš s mokrýma plenama a žehlení čtverců.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: V porovnání s patentkama má podle mojí zkušenosti sucháč nižší životnost, nesnáším, když se do toho zipu dostane stolice, dcera si ho umí rozepnout (a když jsme doma, často ji necháváme bez kalhot, takže je to pak potenciálně celkem průšvih), když přebaluje muž, zapomíná často zapnout protisuchy, takže se do zipu něco zachytí, už se mi stalo, že se něco zachytilo, i když protisuchy zaplý byly, ale asi ne úplně ideálně... Vím, že spoustu lidí zas vyjmenuje milion problémů s patentkama, ale mně prostě vyhovujou stokrát víc, obzvlášť na svrchňácích (potřebuju, aby si je dcera nesundala).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRAMIN: od narozeni. Latka pres pupik pry nevadi tolik jako jednorazovka. Poroste rychle, za chvilku ti to tak velky neprijde
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TRAMIN: Od narození, 3,5 kila. Plavala v nich, to jo, asi tak měsíc :) Z počátku jsem měla vlněné svrchňáky (nohavičky u nich jsou delší) a tam to nějak nevadilo
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    od jakeho veku/vahy latkujete? ja jsem vcera zkusmo oblikla mrne (5 dnu) do aio bamboolik a i kdyz jsem to sepla na mensi,tak v tom totalne plave.nesedi ani trochu. ted vazi zhruba 3700g, jeste neni zpet na porodni vaze.
    zatim tedy pouzivam DM jednorazovky s ohnutim lemu vepredu a s tema neni problem. jo jinak ma jeste tu sponu na pupiku. novorozenecke jsme resili, ale nakonec nekoupili. jit do nich? o cenu nejde,babicky nam chteji nakoupit...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: proc ti vadi suchy zip?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HC_: Achjo, že jsem na ty vaše stránky lezla... Možná blbě koukám, ale svrchňáky děláte jen se sucháčem, patentky nevedete? Konkrétně se mi strašně líbí tahle kaťata http://www.petitlulu.cz/obchod/svrchni-kalhotky/jednovelikostni/lisky-svrchni-kalhotky/ ale suchej zip mi u svrchních celkem dost vadí. Mimochodem už jsem teda dneska v rámci TOPu jedny svrchňáky (od Bambooliku) objednala, ale když vidím tyhle, taky se mi těžko odolává. Dcera teď vyrostla z vlňáků, tak mám koneckonců dobrou záminku.
    HC_
    HC_ --- ---
    Omlouvám se za spam. Sleva platí po celý tento týden na vše včetně již zvýhodněných sad!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    OXIS: A jako u plínek - bambus je neporovnatelnej s bavlnou. Měla jsem u prvního dítěte pár bavlněných a pocit, že je to skoro k ničemu. Jela jsem jednorázové, klidně balík za dva-tři dny ze začátku. Pak jsem pořídila pár bambusových, a najednou to šlo - i bez PUL. Za druhé kojení jsem spotřebovala ani ne jedno balení jednorázových (při cestách mimo domov ze začátku. Pak jsem i jezdila s látkovými).
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    OXIS: Já měla i ty látkové s PUL, ale jednu dobu byla ta produkce mlíka taková, že jediné, co neprotékalo, byly jednorázové chicco... Ale šlo o pár týdnů, spotřebovala jsem jich asi 3 krabice a pak jsem se zas mohla vrátit k látkovým.
    TABBY
    TABBY --- ---
    OXIS: Tak budto nejake s PUL vrstvou (ale ty moc prodysne nejsou), nebo proste vymenovat a vymenovat ty obyc textilni.
    OXIS
    OXIS --- ---
    Neměly byste tip na vložky do podprsenky, které neprotecou? Mám od medely nebo tak něčeho a nevím, jestli uz jsou moc jety, nebo to tak bylo vždycky, ale s nimi mám fleky na triku a nepříjemný pocit mokra. Ještě mám po prvním synovi jednorázové od johnsnu a ty jsou supr, ale nechci je kupovat zas, pokud to nebude úplně nutné. Synovi je měsíc, takže mliko crci dost.
    HC_
    HC_ --- ---
    Sháním někoho na tuto sobotu 9.4. od 10-18h na bridágu k nám na stánek s plenkami Petit Lulu na veletrh For Kids v Praze v Letňanech, zkušenost s látkovými plenami podmínkou, více info pošta. /kdyby to tu vadilo, tak mě smažte/
    HC_
    HC_ --- ---
    /spam
    Budu ráda, pokud budete mít chvilku dát značce Petit Lulu hlas v soutěži Plena roku 2016 (,tedy pokud jste se značkou spokojení :)
    http://bit.ly/plenaroku
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ROXXA: presne! Musela jsem se naucit prebalovat za chodu.
    JANISKA: nachystej si vse dopredu a pak to pujde lepe. Nicmene, mam jednu plenu kt.se zapina dozadu, ta je super. A s tim, ze jsou latkovy spatne. Ono mala se s nima trosku prala. V konecnem dusledku to zpusobilo tak tydenni zpozdeni(?). Ja bych se na to tvrzeni dr vyprdla, ono stejne gro problemu v pozdejsim velu zpusobuje to vecne sezeni a malo pohybu...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ROXXA: Nám se takové dítě podařilo až napotřetí, ale zato naprosto dokonale: nejenže si lehne, spolupracuje, na pokyn nadzvedne zadek, abych tam mohla plínu podsunout, ale mnohdy dokonce za výměnu pleny poděkuje! :-D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DALEEN: tak tak - první dcera se poprvý na břicho otočila nahatá (čerstvě čtyřměsíční), vzápětí dostala látkovku a otočila se stejně hbitě ještě jednou, abych neměla pochybnosti. Mladší ani nezmiňuju. Imho, když na to mají, nic je nezastaví :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam