• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOTENCE: ono az ven to slo jednou. ale mam ty svrchnaky prave pokazde na vyprani. a nejak se blbe srovnavam s tou velikosti. to je nestve?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    JANISKA: No já vůbec nevím, jak bych teď přebalovala v leže, to bych ji musela asi přivázat .) Vlastně ji moc nepřebaluju teď už. Ale oblíkání, to je taky tělocvik, triko na čtyrech a gatě tak že mi sedí na klíně zády ke mně, jinak ji neudržím. Na zádech si poleží výjimečně tak pět vteřin když je buď po probuzení nebo těsně před usnutím unavená .)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRAMIN: nesmi nic koukat ze svrchnaku ani tam nesmi byt dira kolem nozicek.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    tak jsem zacala pokusne davat pres den jednou nebo dvakrat latku a jinak zatim drzime newborn z DM. spokojenost a ticho je tady zatim trochu loterie, tak se bojim ji moc provokovat. ale minula protekla trochu a mela ji otisknutou na nozickach.to byla dana blbe?
    MISERY
    MISERY --- ---
    SANCHA: Většinou jí v umyvadle meju zároveň prdku, někdy se tam vyčůrá, ale málokdy. S kaděním většinou čeká do probuzení, protože když se probudí, jdeme přebalovat, takže možná už ví, že je nejlepší to udělat těsně před tím :) Ale pozítří jí teprve budou dva týdny, tak nevím, třeba je to náhoda.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SANCHA: Nedávno jsem tu psala, že mám látkovací krizi, protože dcera nevydrží na zádech. Teď zkoušíme přebalovat a oblíkat ji vestoje (stoupla si prvně v osmi měsících a teď v devíti už je vestoje dostatečně stabilní, aby to šlo). Někdy je z toho vyloženě nadšená, někdy trochu protestuje, ale pořád míň než na zádech. Pro mě je to teda dost nepohodlná záležitost, ale co by rodič pro své dítě neudělal... :) Jen teda nevím, co budem dělat, až začne malá chodit. Dá se dítě oblékat za chůze? :) Mimochodem během krize mě teď dost zachraňoval SIO systém, z hlediska rychlosti a jednoduchosti nandavání na stojící dítě je to pro nás asi fakt nejlepší, dokoupili jsme nějaká savá jádra a (kromě spaní) teď dcera v podstatě nic jinýho než GroVia SIO nenosí.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    MISERY: Možná zkusit ji dát v klubíčku nad umyvadlo než ji zabalíš do suché pleny, třeba potřebuje čurat a nechce do tý čistý, pomáhá to i na potencionální prdíky.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    MISERY: Přebalování ani oblíkání se jí nikdy nelíbilo a doteď nelíbí. Vadila jí poloha na zádech, nesnáší to doteď a plena. Trochu jsem na ten popud začla praktikovat bezplenkovou metodu a co nejméně jí dávat na záda. Nevíc protestuje když je nakojená a nedostatečně odříhnutá. To jí asi bolí.
    SNELA
    SNELA --- ---
    TRAMIN: gratuluju :) zkousela si satek / nositko? na uplakany mimca funguje :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    TRAMIN: Jestli máš vaničku, paní, co vaničkuje, mne naučila super magic na dítě :-)
    Musíš ji napustit plnou (tak, aby se dalo ponořit pěkně i bříško a prsíčka), pak vezmeš mimi pod hlavičkou a zádíčkama a druhou rukou mezi nožičkama pod zadečkem, ponoříš jí tak, že je tělem celá ve vodě a hlavičku kromě obličeje (ouška klidně pod vodu, pak se vysuší) a s miminkem "jezdíš" ve vaničce sem tam. Když jsem koupala v porodnici, tak strašně řvala. Od té doby, co koupu takto, tak si to náramně užívá, krom toho to přispívá k posilování těla, krásně se zrelaxuje a zároveň unaví a líp spí. A je to dobré i proti prdům :-) Jo a klidně 5-10 minut.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Ja latkuju taky od narozeni, mam troje novorozenecky svrchnaky PL a davam ctvercovku, vkladacku a separacku. Sedi perfektne, neprotekly ani jednou, obe spokojenost ;) mala ma ted 3,5 mesice, 5kg.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MISERY: tyjo mala mi rve snad u vseho a dost tim trpim. teda krome drzeni v naruci.to kouka.
    objevila jsem tady male svrchnaky Mio a dala ji je.tak uvidim
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TRAMIN: ja davala od konce prvniho tydne na tretiny slozeny ctverec a na to svrchnaky-Haipa Daipa S/M. Bojovala jsem s tim, ale proslo to, neplavala, ale vypadala jak mravenec=nic-nic-obri zadecek.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISERY: tu novorozeneckou PL ji zacni davat brzy, at si ji uzijes, moc dlouho ji nebude :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MISERY: mně takhle řvaly obě děti. Přešlo to. (teda, při oblíkání mi řve i dvouletá, ale to už je o něčem jiným :-)).
    MISERY
    MISERY --- ---
    Já zkouším látkovat od třetího dne, co jsme se vrátili z porodnice (teď 11 dní) zatím tak, že novosklad, snappi a mám novorozenecký rumparooz svrchňáky (a ještě nějaký další, ale zatím ty rumparooz neumazala) :) No a jako jde to, akorát na noc dávám zatím jednorázové, protože nemám fleece separačku, chci tenhle týden objednat. Takže pak budu na noc asi dávat vlňáky. A pak mám jednu kalhotkovou plenku Petit Lulu novorozeneckou, ale tu jsem ještě nevyzkoušela, možná zkusím ve středu, půjdeme k paní doktorce.
    Akorát teda všude se píše, že se má ta plena pořádně zastrkat do svrchních, ale když zastrkám i ten vršek, tak má tu prdelku strašně vysoko, tak vzhledem k tomu, že to ještě nepročůrala ani neprosrandila až na záda, tak jí to tam zatím nezastrkávám, alespoň do doby, než povyroste a nebude to na ní tak obří (porodní váhu měla 2880g a ještě shodila) :-)
    Co mne trochu deptá, nevím, jestli je to normální, že u přebalování strašně řve, ale fakt strašně moc. Líbí se jí, když jí meju zadeček pod tekoucí vodou, to se tváří blaženě a nožičkama se opírá o umyvadlo, ale jak jí položím na přebalovací pult a začnu jí osušovat, tak spustí kravál a nedá pokoj, dokud není oblečená. Ve vaničce se taky koupe ráda.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Na novorozenecké bych se vykašlala. Ono nevadí, když v tom ze začátku trošku plave.
    Jinak, se synem od cca šesti týdnů, s dcerou tak od čtyř týdnů. Dřív jsem nebyla fyzicky schopná zvládnout koš s mokrýma plenama a žehlení čtverců.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: V porovnání s patentkama má podle mojí zkušenosti sucháč nižší životnost, nesnáším, když se do toho zipu dostane stolice, dcera si ho umí rozepnout (a když jsme doma, často ji necháváme bez kalhot, takže je to pak potenciálně celkem průšvih), když přebaluje muž, zapomíná často zapnout protisuchy, takže se do zipu něco zachytí, už se mi stalo, že se něco zachytilo, i když protisuchy zaplý byly, ale asi ne úplně ideálně... Vím, že spoustu lidí zas vyjmenuje milion problémů s patentkama, ale mně prostě vyhovujou stokrát víc, obzvlášť na svrchňácích (potřebuju, aby si je dcera nesundala).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRAMIN: od narozeni. Latka pres pupik pry nevadi tolik jako jednorazovka. Poroste rychle, za chvilku ti to tak velky neprijde
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TRAMIN: Od narození, 3,5 kila. Plavala v nich, to jo, asi tak měsíc :) Z počátku jsem měla vlněné svrchňáky (nohavičky u nich jsou delší) a tam to nějak nevadilo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam