• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: Z mýho pohledu novorozenecký kalhotkový pleny jsou relativně zbytný, ale záleží kus od kusu (ale ty nevíš, jakej ten kus bude, no). Moje dítě kakalo ze začátku běžně třeba i dvanáctkrát denně a k tomu ještě hodě čuralo a chtělo po každym učúrnutí převlíknout. Běžně jsem tím pádem prala pračku/ pračku a půl za den. Kdybych měla nakoupit tolik novorozeneckejch kalhotkovejch plen, přišla bych na buben. Ale pár jsme jich měli, třeba k doktorce. Reálně ale dítě chtělo převlíkat tak často, že čtverce stoprocentně stačily. Na tohle tu ale určitě někdo namítne, že on by ty novorozenecký pleny využil, protože jeho dítě kadí od narození dvakrát do týdne a bejt v počuraný plíně dítěti nevadí (moje kamarádka takový exemplář má).
    Druhá věc je, že když koupíš one size plenky, půjdou ti dost pravděpodobně zmenšit i a toho novorozence, jen se musíš vyrovnat s tím, že bude mít obří zadek :) Pokud ti obří zadek nevadí, nevidím důvod, proč novorozenecký pleny kupovat.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SIG: Noooo, já jsem látkovala holčinku s porodní váhou 3830g, momentální miminko má přes šest kilo, porodní váha 3820g...takže pro mě by tahle velikost moc nebyla....
    Ale já jsem látkovací sadu pořizovala, když PetitLulu nebyly...a z finančních důvodů jedu ve čtvercích...Novorozenecký sklad balím do svrchňáků HaipaDaipa a pak jsem měla svrchňáky Grovia...
    Ale po PetitLulu svrchňácích tajně toužím....jednovelikostních...
    SIG
    SIG --- ---
    TRAMIN:
    NIENNA: hele a myslítě že i na ty newborny jsou nutný? se přece řiká že miminka tolik nenačuraj, a že tyhle "velikosti" jsou fakt na chviličku..... ?? zkušenost nemám tak se ptám
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DISIMA: že jsem to rozklikávala...ty jsou TAK krásné.... chjo...
    Ale ano, potřebuješ přes to ještě svrchní kalhotky...řekla bych, že totok http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/svrchni-kalhotky/ ale nepochybně to upřesní někdo znalý věci... :-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    DISIMA: jo. protoze to je bavlnene a potrebujes nepropustnou vrstvu. alespon jestli dobre ctu.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    Zacinam latkovat, nejak se v tom jeste neorientuju a tak mam mozna hloupy dotaz :) objednala jsem si toto http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/novorozenecke-plenky/kalhotkove-plenky/ a to asi nestaci:) takze na to se davaji jeste dalsi svrchni kalhotky?
    SNELA
    SNELA --- ---
    AMINETA: achjo ty jsou uzasny :D
    AMINETA
    AMINETA --- ---
    Dlouho jsem hledala a nenacházela, ale už je mám a mám jich víc - na jaro a léto a na doma ideální, jukněte ma inzerát:
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Hippie kalhoty aladinky - batolata i starší děti / praha / 250 CZK ]

DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Nevím jestli tam na to není dost mísa... spíš mi prišlo, žeje tam místa víc, když se ta plena roluje. Ale teď po dvou dětech mě na tom nepřekvapuje nic. Zkušeností mám dost. Jen říkám, že když jsem začínala pouížívat látkovk, tak mi mamka koupila Bambina svrchňáky a já měla čtvercové pleny. Tenkrát jsem opravdu nevěděla, že to není takhle kombinovatelné. On nikdo učený z nebe nespadl. Tak se prostě jen snažím předat zkušenost dál :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Ja teda zas nerozumím tomu, co ti přijde divné na tom, že svrchnaky designovane na vv nefungují s ctvercovkama nebo kalkotkovyma plenama. Proste tam na to neni dost mista, tot vse.
    Btw, kdyz das BM vv do Haipa Daipa katat, tak je tam zase mista prilis a plena poradne nedrzi.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    mam bamboolik svrchni s nacvakavacima plenama a super. stacilo par pokusu a sedi a neprotecou nijak.nekdy davam jen tu uzkou. oni maji kolem nozicek jeste druhou vrstvu. ovsem aio nesedi a nesedi a myslim,ze jsou jeste velky.casem budou lepsi.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    IFKA: Ahoj, mně dvě látkový poradkyně nezávisle na sobě tvrdily, že ten flís může začít před praním zapáchat, ale nepotvrdilo se mi to. Jinak taky doporučuju spíš one size, bamboolik seděl dobře už na tříkilový dítě. Jo a pokud chcete jen látkovat, možná bych počítala na novorozence spíš se čtyřma kusama svrchňáků, protože než jsme se naučili dobře utěsnit novosklad, prali jsme běžně i troje svrchní denně (dcera měla stolici i desetkrát za den) a někdy protekly i kalhotkový pleny. Teď s větším dítětem s pevnou stolicí by naopak v klidu stačily dvoje svrchní.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Aha, tak já měla jen Pul svrchňáky a plenky mám čtverce a Haipa daipa Pastelky a nesedlo to ani na jedno.
    Nechápu, ale když jsem dala dva na osminy složené čtverce do PL nebo i Haipa daipa svrchňáků, tak krásně držely, když jsem je dala do Bambino Mio, tak se uvntř zmuchlaly doporostřed (jako srolovaly na délku).
    IFKA
    IFKA --- ---
    DALEEN: Koupila jsem na zkoušku jedny Bambina AIO (respektive to vypadá spíš jako SIO, nevím), tak jsem zvědavá, jak se osvědčí. Designově jsou teda hodně lahůdkový :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Asi tak, je možné, že zrovna tvému dítěti by to sedělo.... To člověk nikdy neví.
    Ale já mám Bambina asi ve třech velikostech a nesedělo to nikdy a s ničím. Leda mít postě celý komplet Bambiono.
    IFKA
    IFKA --- ---
    OK, díky moc. Tak vyměním.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Já za sebe bych to vyměnila. S Imse vimse zkušenost nemám, ale Bambina bych hodila z okna. Nesedí na čtverce a podle mě nebudou na na bamboolik.
    Osobně mám radši ten fleece lem co mám Bamboolik nebo PL.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IFKA: ja mam radsi fleece, neprotejka vic a neskrti nozicky.
    IFKA
    IFKA --- ---
    Ahoj, jdu sem s otázkou, která volně navazuje na předchozí téma.
    Koupila jsem základní látkovací výbavu a zarazila jsem se, jestli jsem nakoupila svrchňáky nějak logicky :)
    Jako spodní vrstvu plánuju používat klasické čtverce 70x70 a alternovat s bambusovými vložkami a one-size látkovými plenami od Bambooliku a Popolini tohoto typu: http://www.branakdetem.cz/latkova-plena-onesize-prouzek-popolini.htm
    Nahoru jsem kromě horních vlněných (s nimi si jsem jistá) vzala jedny PUL Bambina vel. 1 a jedny PUL Imse Vimse vel 2. Teprve teď jsem si ale všimla, že existují rostoucí svrchní PUL od Bambooliku http://www.branakdetem.cz/svrchni-kalhotky-na-patentky-bamboolik-bila-pulkruhy.htm
    Tak přemýšlím, jestli ty původní nevyměnit za tyhle. Asi je větší šance, že se do nich plenky, co už mám doma vejdou a budou použitelné delší dobu, co myslíte?
    Plus jaké máte u svrchňáků zkušenosti s fleecovým lemem (Bamboolik, Petiti Lulu) vs. dvojitou gumou (Bambino, Imse) co do protékání a pohodlnosti pro dítě?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Já jsem do kalhotek Bambion Mio nikdy nedostala ani klasické čtverce. Prostě mým dětem nesedí a špatně se mi s nimi pracuje. Navíc jsem zjistila, že mám prostě radši lemy obšité fleecem než ty dvojité okraje s gumičkou.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: vícevrstvá plena
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Co je VV, prosim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam