• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Ja treba mam taky novorozenecky Petit Lulu (3x) a Thirsties (2x) a porad sedi bajecne. Holt mam hubendiru..temer 6m (asi 5,5kg)..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Novorozenecký svrchňáky Petit Lulu a Thirsties odkládám po čtyřech měsících (mimino 6,5 kg). Ty rostoucí už ani nemá zapnutý na nejmenší... (to jen tak k debatě, jak dlouho vydržej.)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nabízím nějakou prastarou Imse Vimse froté kalhotkovku na snapku a Baby Lucy flanelovou kalhotkovou plenu i s vkladačkou vel. L-XL, obojí použité jen párkrát, ideálně osobní odběr Praha Flora, za čokoládu/kilo jablek/banánů...
    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: jj uz jsem koukala na fb neco takovyho funguje... zatim pozoruju uvidime az jak tohlenbude vyhovovat.. dneska se da podle myho vsechno poridit az za pochodu podle toho co je treba a prijde mi zbytecny spoustu veci kupovat predemJANISKA:
    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: jsem na to sama zvedava vzala jsem nekolik ruznejch typu, tak uvidime.... s velkym zadkem tak nejak pocitam, bud velkej nebo holej :) minimalne v lete
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: Taky jsem při nakupování výbavy neměla peněz nazbyt, můžu kdyžtak doporučit nakoupit nějaký český pleny z druhý ruky. Koupila jsem takhle několikery svrchňáky a všechny byly a doteď jsou plně funkční.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: U té číny bývá u svrchňáků spíš než problém ve střihu problém v nekvalitním PULu. Taky se výrobci kryjí tím, že máš pleny prát na 40, nebo i 30 stupňů. Což je samozřejmě z hlediska hygieny naprosto nevyhovující, pokaděný svrchňáky musíš vyprat a šedesát. Zatímco český značky ale garantujou,že plena vydrží i tuhle teplotu, u číny tu záruku nedostaneš. Takže podle mě se určitě ty český svrchňáky vyplatěj.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: Z mýho pohledu novorozenecký kalhotkový pleny jsou relativně zbytný, ale záleží kus od kusu (ale ty nevíš, jakej ten kus bude, no). Moje dítě kakalo ze začátku běžně třeba i dvanáctkrát denně a k tomu ještě hodě čuralo a chtělo po každym učúrnutí převlíknout. Běžně jsem tím pádem prala pračku/ pračku a půl za den. Kdybych měla nakoupit tolik novorozeneckejch kalhotkovejch plen, přišla bych na buben. Ale pár jsme jich měli, třeba k doktorce. Reálně ale dítě chtělo převlíkat tak často, že čtverce stoprocentně stačily. Na tohle tu ale určitě někdo namítne, že on by ty novorozenecký pleny využil, protože jeho dítě kadí od narození dvakrát do týdne a bejt v počuraný plíně dítěti nevadí (moje kamarádka takový exemplář má).
    Druhá věc je, že když koupíš one size plenky, půjdou ti dost pravděpodobně zmenšit i a toho novorozence, jen se musíš vyrovnat s tím, že bude mít obří zadek :) Pokud ti obří zadek nevadí, nevidím důvod, proč novorozenecký pleny kupovat.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DISIMA: Jo, svrchňáky jsou nutný i na newborny, i když přebaluješ furt. Oni moc nenačůraj, ale fakt to proteče durch i kdyby tam bylo i jen pár lžic tekutiny :-)

Pokud se chceš vyhnout zapařování a nepropustné vrstvě, dá se použít fleece nebo vlna, ale nějaké izolaci se nevyhneš :-)

V zásadě chceš: vrstva přímo na kůži (mělo by to být příjemné, ideálně pocitově suché - někdo používá tenký fleece, někdo jednorázové separační plínky), savou vrstvu, nepropustnou vrstvu.

Pokud to chceš mít co nejjednodušší, koukni po AIO (all in one). Pokud ti jde o co nejekonomičtější provoz, kup naopak jenom svrchňáky a vycpi to prakticky čímkoliv (čtverce, já měla na doplnění množství našité vícevrstevné plíny ze starých ručníků a povlečení)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: vlastne je tam zajimavy paradox. Kdyz bych brala latkovky jako vyhodu pro zivotni prostredi z Ciny, kde je jim jakekoliv prostredi putna. Plus to co pises - atesty, podminky, prevoz pres pul sveta...
    cimz se do nikoho nenavazim. kazdy at dela jak potrebuje. ja beru z dealextreme nebo ebay z ciny spoustu veci na tancovani.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    NIENNA:
    TRAMIN:
    MISERY: diky za reakce, uz jsem to vyprala a vyzkousela a vazne budou potreba jeste ty vrchni kalhotky :) jinak ja to mam uz pro 11 kilovyho kluka, na nocnik na velkou uz si pomerne zvlada rict ale curani jeste ne. Strasne me rozciluje to obrovsky mnozstvi jednorazovek, mrzi me, ze jsem se k tomu latkovani odhodlala az ted.
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: myslela jsem nato, rikam si neovlivnim,zkusim.. a teda jsem nadsena. usity je to krasne nikde necumi ani naznak niticky. uklidnovala jsem se tim ze ty svrchnacky neprijdou primo na prdylku takze by to nemusel bejt pruser ale zirala jsem ze kdyz to prislo tak nic z toho nesmrdelo takovym tim typickym velkoskladovym hnusem.. tak jsem byla fakt prekvapena a i prani v poho,beze zmeny tvaru i barev... co se podminek tyce.....blby to je, az budu mit prachy na to kupovat fair trade (jestli to je spravny heslo) tak to kupovat budu. ale nemam :/
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: V Cine bych se bala o zdravotni nezávadnost použitých materiálu - nemívají atesty. A, samozřejmě, o nevyhovující strih - to je typický problém textilu z Číny. (O rozdílu mezi prac. podmínkami českých švadlen a čínských dětí nemluvě. ) Snad budeš mít kliku a bude vše OK.
    MISERY
    MISERY --- ---
    na kalhotovky urcite svrchni ;) Ja si koupila jedny newborn kalhotovky petit lulu a nerikam, ze to bylo zbytecny, ale uz ji za chvili nebudou, je to tak imho na 6-8 tydnu (podle velikosti ditete), na druhou stranu jednovelikostni dceri jsou az ted po tech sesti nedelich a je to teda jeste dost na hrane, furt v tom ma prdelku obrovskou a nektery jsou pod kolinka a to byt nema, tak jeste cekam. Jinak mam ctverce, ale ty bohuzel moc dlouho nevydrzi, na druhou stranu castecne bezplenkujeme, tak se to da, ale na ven si s tim netroufnu.
    Co se ceny tyce, uvedomte si, ze za cenu latkovy plenky mate jedno velky baleni jednorazovek, jak dlouho vam vydrzi? 2-3 tydny? ;)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    mrne se narodilo 3820g a latkovala jsem zhruba po dvou tydnech pres den a po tydnu komplet. mam teda bamboolik a pri aktualni vaze 4400g secvakavam o jeden puntik a vnitrni vlozku ohybam.
    puvodne jsem chtela novorozenecke,ale nakonec je nemam a nevadi to. ale ja mela velke mimino vzhledem k ostatnim na pokoji. u 2700 bych je koupila.
    kdyz ted davam v terenu jednorazovku tak mi prijde strasne malinka.
    SIG
    SIG --- ---
    NIENNA: velikost zatim netušim ale čtvercovky mám nachystaný a svrchňáky jsem objednala na prasáka z číny protože se mi mnohem víc líbí co do dyzajnu... tady černá pro dítě neexistuje nejtmavší co jsem našla je čokoládově hnědá a ta mi přijde až odpudivá... nehledě na to že ty ceny jsou taky uplně jinde... dát tři kila za plínku je fakt síla
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SIG: Noooo, já jsem látkovala holčinku s porodní váhou 3830g, momentální miminko má přes šest kilo, porodní váha 3820g...takže pro mě by tahle velikost moc nebyla....
    Ale já jsem látkovací sadu pořizovala, když PetitLulu nebyly...a z finančních důvodů jedu ve čtvercích...Novorozenecký sklad balím do svrchňáků HaipaDaipa a pak jsem měla svrchňáky Grovia...
    Ale po PetitLulu svrchňácích tajně toužím....jednovelikostních...
    SIG
    SIG --- ---
    TRAMIN:
    NIENNA: hele a myslítě že i na ty newborny jsou nutný? se přece řiká že miminka tolik nenačuraj, a že tyhle "velikosti" jsou fakt na chviličku..... ?? zkušenost nemám tak se ptám
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DISIMA: že jsem to rozklikávala...ty jsou TAK krásné.... chjo...
    Ale ano, potřebuješ přes to ještě svrchní kalhotky...řekla bych, že totok http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/svrchni-kalhotky/ ale nepochybně to upřesní někdo znalý věci... :-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    DISIMA: jo. protoze to je bavlnene a potrebujes nepropustnou vrstvu. alespon jestli dobre ctu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam