• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TABBY: Jo, me taky moc nevyhovuje, ale nechala jsem se premluvit pani v dm, ze je to lepsi.. no neni, pouzivam to tuhe :D.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIAFOX: Akorát to tekuté s kartáčkem má jakési pošahane dávkování a vždycky ho vyteče moc. Už několikáté balení, takže to ke spíš feature než bug.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Ano žlučové, máš pravdu :) Jádrové s jelenem je sice fajn, ale na fleky je žlučové.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TRAMIN: Zlucove (viz nize), maji v DM za par kacek, nebo i v tekute forme za tricetneco tusim. Funguje i na mrkev ;D.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TRAMIN: Žlučové, nikoliv jádrové mýdlo je to, co hledáš.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    DALEEN: ajo. slana voda a slunce
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Jádrovým mýdlem, ale většinou nijak. Žluté fleky se totiž tak nějak časem operou, případně pomáhá sušit na suníčku (já vím, sušička a není kde).
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    jak dostavate zlute fleky z plen? do ted byl klid,ale posledni varka ctvercu a jedne bamboolik pleny ma zlute mapy od stolice a nejde to dolu.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Ja treba mam taky novorozenecky Petit Lulu (3x) a Thirsties (2x) a porad sedi bajecne. Holt mam hubendiru..temer 6m (asi 5,5kg)..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Novorozenecký svrchňáky Petit Lulu a Thirsties odkládám po čtyřech měsících (mimino 6,5 kg). Ty rostoucí už ani nemá zapnutý na nejmenší... (to jen tak k debatě, jak dlouho vydržej.)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nabízím nějakou prastarou Imse Vimse froté kalhotkovku na snapku a Baby Lucy flanelovou kalhotkovou plenu i s vkladačkou vel. L-XL, obojí použité jen párkrát, ideálně osobní odběr Praha Flora, za čokoládu/kilo jablek/banánů...
    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: jj uz jsem koukala na fb neco takovyho funguje... zatim pozoruju uvidime az jak tohlenbude vyhovovat.. dneska se da podle myho vsechno poridit az za pochodu podle toho co je treba a prijde mi zbytecny spoustu veci kupovat predemJANISKA:
    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: jsem na to sama zvedava vzala jsem nekolik ruznejch typu, tak uvidime.... s velkym zadkem tak nejak pocitam, bud velkej nebo holej :) minimalne v lete
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: Taky jsem při nakupování výbavy neměla peněz nazbyt, můžu kdyžtak doporučit nakoupit nějaký český pleny z druhý ruky. Koupila jsem takhle několikery svrchňáky a všechny byly a doteď jsou plně funkční.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: U té číny bývá u svrchňáků spíš než problém ve střihu problém v nekvalitním PULu. Taky se výrobci kryjí tím, že máš pleny prát na 40, nebo i 30 stupňů. Což je samozřejmě z hlediska hygieny naprosto nevyhovující, pokaděný svrchňáky musíš vyprat a šedesát. Zatímco český značky ale garantujou,že plena vydrží i tuhle teplotu, u číny tu záruku nedostaneš. Takže podle mě se určitě ty český svrchňáky vyplatěj.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: Z mýho pohledu novorozenecký kalhotkový pleny jsou relativně zbytný, ale záleží kus od kusu (ale ty nevíš, jakej ten kus bude, no). Moje dítě kakalo ze začátku běžně třeba i dvanáctkrát denně a k tomu ještě hodě čuralo a chtělo po každym učúrnutí převlíknout. Běžně jsem tím pádem prala pračku/ pračku a půl za den. Kdybych měla nakoupit tolik novorozeneckejch kalhotkovejch plen, přišla bych na buben. Ale pár jsme jich měli, třeba k doktorce. Reálně ale dítě chtělo převlíkat tak často, že čtverce stoprocentně stačily. Na tohle tu ale určitě někdo namítne, že on by ty novorozenecký pleny využil, protože jeho dítě kadí od narození dvakrát do týdne a bejt v počuraný plíně dítěti nevadí (moje kamarádka takový exemplář má).
    Druhá věc je, že když koupíš one size plenky, půjdou ti dost pravděpodobně zmenšit i a toho novorozence, jen se musíš vyrovnat s tím, že bude mít obří zadek :) Pokud ti obří zadek nevadí, nevidím důvod, proč novorozenecký pleny kupovat.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DISIMA: Jo, svrchňáky jsou nutný i na newborny, i když přebaluješ furt. Oni moc nenačůraj, ale fakt to proteče durch i kdyby tam bylo i jen pár lžic tekutiny :-)

Pokud se chceš vyhnout zapařování a nepropustné vrstvě, dá se použít fleece nebo vlna, ale nějaké izolaci se nevyhneš :-)

V zásadě chceš: vrstva přímo na kůži (mělo by to být příjemné, ideálně pocitově suché - někdo používá tenký fleece, někdo jednorázové separační plínky), savou vrstvu, nepropustnou vrstvu.

Pokud to chceš mít co nejjednodušší, koukni po AIO (all in one). Pokud ti jde o co nejekonomičtější provoz, kup naopak jenom svrchňáky a vycpi to prakticky čímkoliv (čtverce, já měla na doplnění množství našité vícevrstevné plíny ze starých ručníků a povlečení)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: vlastne je tam zajimavy paradox. Kdyz bych brala latkovky jako vyhodu pro zivotni prostredi z Ciny, kde je jim jakekoliv prostredi putna. Plus to co pises - atesty, podminky, prevoz pres pul sveta...
    cimz se do nikoho nenavazim. kazdy at dela jak potrebuje. ja beru z dealextreme nebo ebay z ciny spoustu veci na tancovani.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    NIENNA:
    TRAMIN:
    MISERY: diky za reakce, uz jsem to vyprala a vyzkousela a vazne budou potreba jeste ty vrchni kalhotky :) jinak ja to mam uz pro 11 kilovyho kluka, na nocnik na velkou uz si pomerne zvlada rict ale curani jeste ne. Strasne me rozciluje to obrovsky mnozstvi jednorazovek, mrzi me, ze jsem se k tomu latkovani odhodlala az ted.
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: myslela jsem nato, rikam si neovlivnim,zkusim.. a teda jsem nadsena. usity je to krasne nikde necumi ani naznak niticky. uklidnovala jsem se tim ze ty svrchnacky neprijdou primo na prdylku takze by to nemusel bejt pruser ale zirala jsem ze kdyz to prislo tak nic z toho nesmrdelo takovym tim typickym velkoskladovym hnusem.. tak jsem byla fakt prekvapena a i prani v poho,beze zmeny tvaru i barev... co se podminek tyce.....blby to je, az budu mit prachy na to kupovat fair trade (jestli to je spravny heslo) tak to kupovat budu. ale nemam :/
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: V Cine bych se bala o zdravotni nezávadnost použitých materiálu - nemívají atesty. A, samozřejmě, o nevyhovující strih - to je typický problém textilu z Číny. (O rozdílu mezi prac. podmínkami českých švadlen a čínských dětí nemluvě. ) Snad budeš mít kliku a bude vše OK.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam