• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    LITTLE_SISTER: chtěla bych si do bambooliku taky ušít nějaké vkladačky, ty jejich základny jsou na můj vkus předražené. Nevadí když tam pak nacvaknu tu patentku? Nevím, jak se to chová, aby okolo neprotékalo.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    MISERY: to si nemyslím, můj 7kiláč v nich má celkem rezervu. nakoupila jsem jádra bez patentek
    MISERY
    MISERY --- ---
    LITTLE_SISTER: Tak to budou asi novorozenecké, hm?
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    JANISKA: na těch Bamboolik, co mám, patentky vevnitř nejsou. nakonec jsem objednala obyč. svrchňáky a pár zkušebních jader bez patentek, ušiju si další podle nich sama...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Vím že jádra Bamboolik, tak krátká, se dají cvaknout do kalhotkové pleny Petit Lulu. Vyzkoušeno na vlastní pleny :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LITTLE_SISTER: Zkus zjistit, jestli ta jádra PL nejsou kompatibilní se svrchňákama Bamboolik (také tam mívají ty uchycovací patentky), u některých značek tam ta komplementarita funguje
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    děkuju moc, už jsem hnedle moudřejší!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LITTLE_SISTER: nutne nemusi, ale vyhoda toho SIO je prave to, ze je to vsechno secvaknuty dohromady a muzes s tim honit mimino po pokoji aniz by se to rozpadlo.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    LITTLE_SISTER: mně přišlo, ze syn byl z fleecovych separacek opruzenej, tak jsem je nedávala. Dávala jsem ty celulozovy. A když byl malinkej, dávala jsem jenom jednu čtvercovou novosklad. Furt jsem to měnila a dobrý. Zkoušela jsem kombinovat s vylučováním na nočník při prebalovani, někdy třeba jedná plena denně. Já zdědila celou plenkovou vybavu, tak jsem to prostě nijak nezkoumala, minimálně první půl rok to bylo jen o ctvercovkach...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LITTLE_SISTER: ja pouzivala ze zacatku i celulozu,ale ted uz pouze flisove. klidne dve na sebe.
    jinak mam tu velikou sadu bamboolik.
    pleny spousta lidi sije i doma. a zrovna jsem zahledla workshop na konci ledna kde se budou sit.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LITTLE_SISTER: Já jsem k nim moc nepřilnula. Dávala jsem separačky Pureo, které se dají prát a v případě tuhého obsahu se prostě vyhodí, vydrží tak tři až pět pracích cyklů, pak se rozpadají. Fleece jsem dávala jen na noc a stejně jsem na to ještě dávala ty Pureo (nebo jiné viskózové/celulózové).
    Ale spoustu lidí má ten fleece fakt rádo. Já v něm nevidím úplně přidanou hodnotu, pokud na něm ještě není další separačka, která zachytí stolici. Protože patlat se mi v tom nechce.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    DALEEN: a ještě se zeptám na flísové separační pleny?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LITTLE_SISTER: Není to věda, jen ze začátku to tak vypadá.
    Já jsem dávala dětem do půl roku dva čtverce do svrchňáků Haipa Daipa a později Petit Lulu. Dva čtverce v pohodě stačí. Dobře se perou, rychle schnou, žehlení dobrovolné, stačí dobře poskládat. Savé vložky dávám jen do kalhotkových plen, které jsem používala na noc.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    KOTENCE: proč mi to přijde jako děsná věda? :) takže do SIO kompletů MUSÍ bejt jádra s patentkama? že bych si koupila jen svrchňáky bez toho SIO systému a vkládala čtvercovky plus jednu tu savou vložku (napadlo mě i si koupit metráž a ušít si sama). díky moc za rady.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LITTLE_SISTER: ja mam do kazdyho ctverce savy jadro. Jenom ctverce ti budou stacit, kdyz budes davat dva najednou, jeden spis ne.
    Patentky maj jadra, ktera patri k SIO kompletum nebo minimalnim plenam, protoze se do toho pricvakavaj. Do ctvercovky je to jedno.
    Ja jsem si hodne vkladacek usila z vicevrstvejch plen po kamaradkach, jinak je to ceklem palka koupit vsechno najednou.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    KOTENCE: do látkovek se odhodlávám teď až s druhým dítětem, jsou mu 3m a má 7kg, žádnej drobek :) jen úplně nechápu, že některý ty vkládací pleny maj patenty, jiný ne... a že bych jich teda taky měla mít spoustu. lze si vystačit jen se čtvercovkama a ty jádra dávat třeba jen na noc?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LITTLE_SISTER: Do novoskladu mi nejvic vyhovuji ta kratka sava jadra, mam troj- i ctyrvrstva. Ta dlouha maji tri vrstvy a skladaji se napul, takze uz je to celkem tlusta plenka, pro novorozence asi zbytecne (ptas se na novorozence?), navic je dostanes s kazdym SIO kompletem, takze vyzkousis a pripadne doobjednas. Pro novorozence bych koupila i jedny malinky svrchnacky, nebude v tom tak plavat a to SIO jadro tam hezky pasuje, kdyz se vepredu trosku zahne. Celkem potrebujes 25-30 kompletnich sad. Z toho SIO muzes ze zacatku pouzivat zakladnu zvlast a to jadro dat do ctvercovky, miminecka nepotrebujou bejt moc vycpany.
    Role celulozovejch separacnich vlozek (?) se urcite taky bude hodit.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    COURT: dokud vyhovuje, neřešila bych.
    COURT
    COURT --- ---
    já mám zase dotaz...od začátku jsem začala používat Baby Lucy, měly fajn recenze a byly za rozumnou ceno, ae nikdy jsem nezkoušela jiné..měla bych ? Jsou nějaké výrazně lepší? Mě Baby Lucy naprosto vyhovují, jen mám pocit, že mohou trochu škrtit jak hodně jsou tlusté a na gumu. Jinak mi ale ohromně vyhovuje zapínání na suchý zip. mám ještě jednu plenu Pompollini a kromě toho, že je možná trochu hebčí na dotek, moc nevím co na nich všichni vidí (měla by to být špička..nebo už není?) a vadilo mi zapínání na cvočky...
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    dotaz začátečníka. podědila jsem troje svrchňáčky, dvoje tuším Bamboolik, jedny nějaké no name. čtvercových plen mám tunu. chci si dokoupit u Petitlulu: snappi sponky, SIO complete, a co by se hodilo dál? vkládací pleny, nebo savé jádro dlouhé? eventuelně kolik jich? bude to nějak kompatibilní s těmi svrchňáčky, co už mám? díky moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam