• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    JANISKA: Nevím, nakolik se může počůrat, když se kolem třetí ráno tak napůl probere, rozhlídne, zjistí, že jsme blízko, chvílí se mele ze strany na stranu než najde vhodnou polohu a usne :) Ráno se mi většinou povede ho přebalit cca 15 - 20 minut po probuzení, ale jak jsem psala, to už je plína skrz naskrz mokrá. Opruzeniny nemá a v noci si nijak nestěžuje, takže je možný, že prostě vypustí všechno až ráno, jak píšeš.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LENZIE: A nevypustí všechnu tu moč až k ránu? Miminka obvykle nečuraj ve spánku, ale tehdy, když se vzbuděj. Takže je možný, že nijak extra dlouho v mokré plínce není.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TRAMIN: Tobiáš se nebudí. Ale mně přijde "blbý" ho v tom celou noc nechat, i když mu tam cpu ještě fleecovou separačku.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LENZIE: kvuli tomu jsem na noc zacala davat eko jednorazovky. proste furt byla mokra a budilo ji to
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MISERY: TRAMIN: Děkuju. Syn má 8,5 m. a jak je teplo, tak pije jak duha, takže má plínku totálně durch (měním cca po 2, max. 3 hodinách, někdy i častěji). Na noc mám tu extra noční kalhotkovou, která byla součástí té sady (byly tam celkem 3). Teď jsem mu do toho vložila ještě složenou čtvercovku a stejně to komplet pročůral.
    Jinak teda svrchňáky mám sedmery - 6 bylo v sadě, jedny navíc. Plus teda mám nějaké svrchňáky od jiných značek, ale nezkoušela jsem to v kombinaci s těmi Bamboolik plenkami, jestli to v tom bude nějak sedět nebo ne.
    Trochu s tím ještě bojuju, ale rozhodně to nevzdám :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LENZIE: ja jsem to vselijak mixovala mezi sebou a kvuli kyslim i pridavala ctvercovku slozenou dovnitr. Podle potreby. treba tedka do tech AIO pridavam vkladaci plenu, jinak jsou furt kalhoty durch.
    MISERY
    MISERY --- ---
    LENZIE: Já je peru ob pračku nebo když mám pocit, že je to potřeba dřív, tak klidně pokaždý, což je tedy buď za 3 nebo 6 dní. A střídám troje svrchní - Bamboolik a Petit Lulu.
    Tu batolecí asi od 8m. Ale i teď dávám tu menší na spaní, dcera když spí, tak nečůrá, takže alespoň nemá takový ranec. Taky je používám jako vkládačky do kalhotovek. A od léta je chci používat do těch tréninkáčů :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Jdu si pro radu. Začala jsem látkovat s plenkami Bamboolik (koupili jsme sadu AI2) a řeším praní těch svrchních kalhotek, resp. jak často prát. Přijde mi, že kolikrát jsou tak mokré, že jenom vyvětrat nestačí.
    Plus, pokud někdo tady má tenhle systém, od kdy jste dávali tu batolecí vkládací plenu (ta, co je přehnutá napůl).
    Předem děkuji.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KOTENCE: nezkousela, a to eko bio jednorázový používám. Ale v tom množství by to nas kompost urcite nedal tak jako tak.

TABBY: ja to dělám, kdyz to jen trochu jde.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TRAMIN: No, to jsem byla ja. Akorat ze masozravec - kocka - ma v trusu potencialne vic parazitu nez clovek evropsky. Navic to, co jsem popsala, byly hrudky z moci, nikoliv bobany, ty splachujeme a doufame, ze si s nima cisticka poradi ;)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TABBY: Tak sice se fakticky neynáme, ale já stolici splachuju do záchodu z každý pleny :-) S jednorázovkama mam malý zkušenosti, ale je mi blbý někde nechávat hovno v koši na odpadky...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: nekdo psal,ze se nema kompostovat odpad masozravcu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KOTENCE: Hele, to mas tezky. Jsou zeme, kde se lidskymi vykaly bezne hnoji (Japonsko). Existuji reseni kadibudek, ktere vyrabeji nezavadne hnojivo (Indie). U nas se na to hledi vselijak; zajimalo by mne, zda je za tim pouze esteticke hledisko, nebo jestli realne hrozi nejaka nakaza (v te nasi hygienicke stredni Evrope).

Co se kompostovatelnosti plen tyka, tak jsem se o to zajimala pred cca tremi lety, a tehda ty vysledky nebyly nic moc. Mam ostatne vlastni zkusenosti se stelivem pro kocky, jehoz obal uvadi, ze je kompostovatelne. No a to teda ani nahodou (vysledkem je chcipla jerabina na miste, kam jsme hrudky pres zimu hazeli, a potom taky nekolik metru ctverecnich jilu podobneho povrchu, ktery jsme nasledne slozite zaryvali ;). Jinymi slovy: papir snese vse ;)

Co se jednorazovych plen tyka, tak by se z nich mela stolice odstranit pred tim, nez se plena vyhodi. Neznam nikoho, kdo by to delal. V lokalitach, kde nejedou spalovny, ceka za par let nase deti neprijemne prekvapeni, az se budou stazit neco delat se skladkami...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KOTENCE: dej vedet, jak pokus dopadl
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRAMIN: ja zrovna zkousim Naty, ty jsou kompostovatelny, takze za me lepsi, nez babylove...

Zkousel jste to nekdo fakt dat na zahradni kompost? Na Kikko psali, ze se rozlozej za 90 dni. Vcera jsem tam hodila jednu plenku, tak jsem zvedava.
    A slo by to davat do kontejneru na bioodpad? Protoze obsah kadibudky se na normalni kompost nedava, ze jo? A bezny jednorazovy pleny by se teoreticky spravne mely davat do infekcniho odpadu...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    CAMELLA: jednorazovky muzete vzit nejake z tech ekologickych. babylove ma teda vyhodu,ze ma zabarvovaci prouzky kdyz je mokra
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    CAMELLA: Daji se dat i do novorozeneckejch svrchnacku. Akorat tam na to nejsou patentky, jen se tam to savy jadro polozi a vepredu trochu ohne. Pasuje to tam krasne a to savy jadro pak vydrzi i pro batole.
    Ale jestli to chces jako darek budouci mamince pro radost, tak bych doporucila spis novorozenecky kalhotkovy plenky od PetitLulu. Maj krasny vzory, jsou roztomile malinky a jeste maji extra patentku, aby plenka netlacila na cerstvej pupik. Vydrzej asi do sesti kilo, coz u dvojcat muze byt i celkem dlouho. A na leto je fajn, ze se daj pouzivat i bez svrchnich kalhotek, kdyz je extra vedro... Sice casem provlhnou, ale na valeni v kocare nebo v postylce to vubec nevadi a zadecek se o trochu vic vetra. A k nim pro kazdy miminko svrchnacky :-)
    Novorozenecké plenky | Kategorie produktů | Petit Lulu
    http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/novorozenecke-plenky/
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Ok, koupíme nějaké ty sio complete a bude :)
    V plánu jsou i jednorazovky, to asi nějaké ty newborn babylove, segra si je chvalila :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    CAMELLA: Na novorozence je asi fakt dobré mít speciální novorozenecké pleny, na druhou stranu ty novorozenecké pleny často moc dlouho nevydrží (moje dcera je myslím unosila tak dva, maximálně tři měsíce). Takže osobně bych investovala spíš už do one size plen. Kór protože systémy AIO a SIO se mi zdaj daleko vhodnější na pevnou stolici než na vaječinu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CAMELLA: kupte jí až ty velké, ono jednak ty dvojčata mohou růst docela rychle a druhak, s dvojčatama je to pro prvorodičku většinou záhul toho kalibru, že bude ráda, že ze začátku nebude muset praní plínek řešit... já taky začínala s dvojkama látkovat až někdy kolem tří měsíců a to už se v pohodě vešly do normálních.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    :-) to ti neporadim, já prostě něco dostala a nějak jsem do toho dítě narvala... a moc jsem neřešila, co to je a jestli je na tom napsaná nějaká velikost, když byl zadek v suchu.
    ale jestli jí nebudete kupovat komplet výbavu, šla bych spíš do nějaký douhodobější velikosti nebo třeba dvě novorozenecké a zbytek větší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam