• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pripadne tedy jestli nekdo neprodavate nocni pleny. Pres den to jaks taks jde, ovsem ty mocaly, co dcerka vyprodukuje pri spanku, ty jsou epicke...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mate zkusenost s nocni plenou od Petit Lulu v kombinaci se svrchnaky jinych znacek? Konkretne se mi jedna o Bambino Mio a GroVia.

Dik.
    HC_
    HC_ --- ---
    malý spam (kdyžtak mě smažte)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    MORPED: ja mam taky zafixovano, ze ocet na bambus ne, ale na fb je to neustale vyvraceno jako mytus... takze jsem ho zacala davat na vsechny pleny a snizeni savosti nepozoruju...
    jinak taky peru ve slizu, ale porad bojuju ze zanesenou/zasmradlou prackou... :/
    MORPED
    MORPED --- ---
    BODY_SUIT: nevim jake pleny,me nic nezanaselo. Ja teda mela ctverce,misto avivaze jsem dala ocet a par kapek esence oleje! Jen ocet,myslim, nepatri k bambusu?!
    MORPED
    MORPED --- ---
    MULTICAT: zkousela si prat slizem?Po nem mi nikdy plenky nesmrdely!A je to eko!
    HC_
    HC_ --- ---
    LENZIE: jj já používám klasiku persil sensitive a nikdy jsem to neřešila, ono je na netu plno spec. návodů na praní plen, imho až moc složitejch, sanytol stačí třeba jednou za měsíc
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    HC_: Používám bambusové plenky a u nás nezabral žádný eko prášek :( Plenky smrděly a musela jsem se vrátit k běžnému prášku. Sanytol jsem zkoušela, ale i když po praní dávám ještě půlhodinový máchací program, tak se mi syn osypal. Tak dávám na každé druhé praní trochu sody a doufám, že jim to neublíží (zatím to vypadá, že dobrý).
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    Zdravím, látkování se u nás bohužel neujalo. Takže mou zásobu svrchňáků, vložných plen a separačních vložek ráda pošlu dál. Kdyby někdo chtěl, ozvěte se do pošty a nafotím. Ideál komplet. Než to hodím na bazoš, tak píši raději sem.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Čtverce vyper normálně na 90, ty to snesou v pohodě.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    HC_: jasny, dik moc!
    HC_
    HC_ --- ---
    MULTICAT: ona ta moč je přecijen dost agresivní, ale samozřejmě mohou být některé eko prášky ok a některé nevyhovující, bohužel nemám zkušenost..jen vycházím z reklamací u našich bambusových plen (jako výrobce petitlulu), ale občas to proper normálně:)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    HC_: dik. Ja mam normalni ctverce a pak pastelky a pak jeste nejaky bavlneny nemecky kalhotkovy. Vsechno.bavlna. ja ale musim pouzivat eko prasky, zijeme v domku s ostrovnim systemem, mame jimku se dvema cisticimi predkomorami a precistenou vodu odcerpavame/pouzivame. Tak kdyztak nekdy vyperu treba u muzovych rodicu. S dezinfekci. P
    HC_
    HC_ --- ---
    MULTICAT: mno jak píše Petul_ka. Bohužel jsou eko-prášky někdy docela na škodu ač to maminky myslí dobře (samozřejmě všechny eko prášky nemůžu házet do jednoho pytle).

Dokonce se nám i stalo, že maminka eko-práškem, který nedokázal vyprat moč z plenek, zlikvidovala nové pleny do půl roku od používání. Nejen, že smrděly, ale moč je doslova rozežrala, bambus byl prodělavělý, jakoby prožralý. Pokud už smrdí, tak bych je vyprala na 60 v normálním dětském prášku a přidala Sanytol (z DM). Závisí také natom jaký typ je to plen - zda kalhotkové, nebo sio nebo vkládačky....Pokud by to bylo sio nebo vkládačky, riskla bych přeprání na 90, s tím, že u sio základny se můžou povolit gumičky (což samozřejmě nelze pak vyreklamovat), ale mohlo by to pleny zachránit, kalhotkovky určitě nevyvařovat.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    MULTICAT: nechces plenky baby lucy? starsi ale funkcni do 7kg, pouzivala jsem je do 7mesicu olika.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MULTICAT: na strankach http://www.petitlulu.cz/pece-o-pleny/
    pisou: "Používání “eko-prášků” nedoporučujeme, často nedokáží pleny dostatečně vyprat, pleny pak zapáchají močí a řídne bambusový materiál."
    tak mozna by id HC_ k tomu vedela vic, co delat, kdyz uz smrdi.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PETUL_KA: tu Bio D mam ja, a zatim mi teda pleny stale smrdi :/

Novorozenec podedil pleny po bratrovi... a teda muj plan, ze pleny nabidnu potrebnym, az je nebudeme potrebovat, asi nezrealizuju. Ale predstava, ze vyhazuju hromadu plen se mi taky nelibi. Snad sem nekdo da neco zarucenyho.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TABBY: Mně zafungovala prací soda (kupuju v DM od Yellow & Blue, mají v regálech u čističů). Přidávám jednou za čas asi dvě lžíce k prášku na praní. A je to eko :) Plus, když to jde, tak věším na balkón.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    KOTENCE: oki, udělám pokus číslo dva, je to hodně divný:)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LAMIA: Podle me se tim omota to savy jadro s pripnutou vkladackou a pak se to pricvakne do svrchnaku. Tak mi to vysvetlila kamaradka i ty obrazky tomu odpovidaj. Mam to doma taky, ale nikdy jsem to moc nepouzivala, pac mi to prislo podivny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam