• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNNA: Rikala mi stoleta pediatra, ze studeny koncetiny u miminek nevadej. Ze jeste nemaj dobry periferni prokrveni a at to neresim. Hlidat se ma teplota na hrudniku. Ridila jsem se tim, mimina mela vecne studeny bosy nohy, ale nemocna z toho nikdy nebyla. Akorat babicky silely a furt jim osahavaly ty nohy. To je nejakej mytus o tech nohach v teple, nohy muzou bejt klidne otuzily stejne jako ruce. Spousta lidi ti rekne, ze nene, ze oni od nohou hnedka nastydnou, ale to je prave tim, ze jim odmala davaj ponozky i v lete.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VERCA_ZABA: tak to jo. My jsme v baráku v mikinach a někdy tlustých ponozkach ;) jak nemá mimino dvě vrstvy + mimo náruč peřinku , prochládají končetiny.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: a teda mysleno, ze synator je nahatej od pasu dolu, dycky má bodycko a nekdy i ponozky
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANNNA: my topime prave dost aneb druzstevni panelak, topit se musí:/ i my chodime doma v kratasech a tilku..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VERCA_ZABA: No, s tou nahatostí... nevím, jak topíte vy, ale u nás to nepřichází v úvahu kvůli teplotě :/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NUDLINEK: no, Otík je právě taky dost žížalák - 3 měsíce, 5kg, hubenoučky nožičky, takže ve všem má zadek hroznej. Bambooliky jsem uplně zavrhla, protože ty patentky mezi nohama ten pohyb uplně znemožnuji, Imse Vimse nejsou na hubený nohy, takže jedeme Bambino Mio a ty jako jdou.

JANISKA:
    ANNNA: budu to tedy dál zkoušet. ono stejně nejvíc je nahatej, i za cenu toho, že bychom mohli gauč a koberec tepovat stále aneb kluk s pindourem má čůrací dostřel mnohem větší jak holka:))) jinak to přebalování každou půl hodinu až hodinu mi nevadilo, ono aspon si dycky vzpomenu - přebaluju, šup s ním na břicho.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    VERCA_ZABA: jelikoz byl Tonik drobnej a hubenej, pripadal mi v latkovkach (bamboolik SIO, nebo ctverce + pul) jak brouk pytlik, kterej se nehejbe.. taky dost rval kdyz jsem mu je nasadilo.. pomohl az cas, cca od pul roku.. latkujeme ted uz vesele, ale zacatek teda nic moc..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VERCA_ZABA: Jak tu zaznělo, co naše zvládly jeden den nahatý/ v jednorázu, to udělaly za chvíli i v látkovce, takže z hlediska motorickýho vývoje bych obavy neměla. Proti prdům taky doporučuju nechat dítě co nejvíc nahatý. Většinou dávám malou na deku/pěnový puzzle a přes to hodím přebalovací podložku a vícevrstvou plenu; když se vyčurá, vyměním dle potřeby jen plenu, nebo i tu podložku.
    A co se týče frekvence přebalování, asi tě nepotěším, ale hodina v plíně mi (u bdělýho dítěte) přijde jako velmi dobrej čas :) Starší jsem bdící přebalovala často určitě i po půl hodině, prostě čurala často a hned mi dala to čurání najevo, v mokrym nechtěla bejt, separačky přitom pomáhaly jen omezeně. Mladší je taková odolnější, čurání leckdy vůbec nesignalizuje a v plínce vydrží celkem dlouho, ale popravdě ji taky přebaluju nejpozději tak jednou za hodinu, protože prostě vím, že čurá často a jeden z důvodů, proč používám (i) látku je právě ten, že si můžu dovolit tenhle luxus přebalovat okamžitě po vykonání potřeby dítěte.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNNA: Ja jsem mimina provozovala se ctvercovkou a vlnenym obdelnikem (kvuliva BKM), a hybna mi teda prisla dost...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VERCA_ZABA:
    Určitě pohyblivost omezují víc, než papírovky :/ Ale papírovky taky omezují víc, než nahatost.

Mám od starších dětí zkušenost, že co dítě udělá v papírovce, tak za pár dnů/týdnů dělá i v látce. Jestli je hodně malinkej, tak tomu dej nějaký čas, a uvidíš. Na malym dítěti je každá plína velká... cítím to i na manipulaci. Mám mimino šestitýdenní, 4,5 kg, a když je ve větší tužší látkovce, tak se nedá moc zaklubíčkovat.

Je taky dobrý sledovat, jak ta plína sedí, jestli nevede moc přes stehýnka (toho bych se bála třeba u novoskladu)... Taky některý PUL svrchňáky uměj udělat pěknej "krunýř", můžeš zkusit nějakou měkčí variantu - fleese nebo vlnu. Nebo naopak zkusit užší PUL svrchňáky s plínou narovno.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    VERCA_ZABA: ja to resila nahatym ditetem a menila jsem jen pocurany pliny pod ni. Pliny jen na ven. Mame to tak dodnes.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KOTENCE: jednu
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VERCA_ZABA: Kolik mu davas plen najednou?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    chtěla bych se zeptat - jak to máte s pohyblivostí v látkových plenách?
    Otík konečně dorostl a začali jsme látkovat. jedeme minidraka, novosklad, vícevrstevnou a na to PUL kalhotku. Jenže - jakmile je v látce, leží jak nepohyblivej, nehejbe moc nohama, neprdí a tudíž pláče. Jakmile mu plenu sundám, okamžitě vystřelí nohy nahoru, kope, prdí...
    Dávat mu látkovky hlavně na noc nejde neb tu látkovou má pročuranou během hodiny. Takže jak jsem se radovala, že ušetříme a budeme v látce, tak ted jsme spíš bud pořád nahatý, sem tam v látce, když jde do kočáru a nebo v jednorázu:/
    HC_
    HC_ --- ---
    Tak a máme tu další spam :)
    /kdyžtak mě smažte/,
    Budu ráda, když u nás nakoupíte. Čeká nás inventura a čím méně plen nám zůstane, tím lépe:))
    Sleva 25% na výrobky Petit Lulu zde:
    https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/...0234_n.jpg?oh=63ead7b17a489322b1331019dfee241c&oe=5A8AEEF2
    SIG
    SIG --- ---
    Mam tu patery svrchnacky bamboolik. top stav. Melde nesedi. 1000,- vyfotim rano. barvy takovy uni
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAMIONG: Hele, Petit Lulu ma každý týden nějaké slevy, teď zrovna s podrobným zdarma u objednávek nad 500 - to mas pet krátkých nebo dlouhych vkladek, prostě paráda. :-)
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    TABBY: hmm, nechtěla jsem do toho investovat, ale asi mě to nemine...
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAMIONG: Ve srovnani "prelozeny bavlneny rucnicek" a "bambusova vkladka" vitezi jasne bambusova vkladka - jak stran savosti, tak manipulace.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    KOTENCE: nějakou kupovanou, nebo stačí starej froté ručník?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMIONG: ja davam misto ty druhy pleny vkladacku ze savejsiho materialu, aby to nebylo tak velky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam