• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: Hradčanská, to bude hádám někde v Praze :D Tam se nepotáhnu :D Pohledám online
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Uvidíš... s naší vodou to docela funguje (PROČ MI TO NIKDO NEŘEKL DŘÍV?!), tak uvidím, co to udělá časem...

Jinak v naší drogerii mají jen 300g balení, což je na pár praček a stojí to jak kilo ve větším balení. Cokoliv přes 30Kč/kg je zlodějina :-) Objednala jsem teď pět kilo z kutilov.cz, ale mají to i na váhu v bezobalu na Hradčanské, případně nějaká větší drogerie...
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: tak to kupuju! Díky ;)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Na tvrdost vody právě je soda na praní (nebo dražší chemie Calgon a spol) - naváže na sebe vápník a hořčík, aby se nenavázal na vlákna.
    KAI
    KAI --- ---
    KOTENCE: aha vlastne, nemuze. Tak s vodou nenadelam nic. Diky :D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAI: Nemame tvrdou bodu, zrovna jsem to merila, kdyz prisla nova mycka, takze to asi bude tim. Prala jsem v Batoleti a ted uz davam cokoliv, ocet a sodu ne. (Ocet nemuze na bambus, ne?)
    KAI
    KAI --- ---
    KOTENCE: tyjo jak to? To je to fakt jen tvrdou vodou (máme)?
    V čem perete a na kolik, dáváte ocet, sodu?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: No jo, tady teče z trubek tekutý kámen...

Zrovna jsem si objednala pár kilo sody na praní, ta tomu pomáhá alespoň trochu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KOTENCE: U mne taky naprosto v pohodě...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAI: ja je nemam tak hrozny, jak popisuje Annna. V lete jsou tvrdsi ze slunicka, ale jinak v pohode, ani je nepromackavam.
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: chjo :(
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Ztvrdnou, ztvrdnou. Než je promačkám, můžu je zvednout do vodorovné polohy a drží! ;) (ty velké základny co se cvaknou do svrchňáků ne, ale krátké vkladačky opravdu jo)
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: taky to mačkám, mám hlavně vícevrstvé bambino mio a pak pár různých kousků. Btw jsem teď koupila vkládačky petit lulu a jsem nadšená! Tím tvarem, vychytávkama a že mají cvočky a sedí na vrchňáky bamboolik. Akorát ještě nevím jak ztvrdnou, zatím jsem je prala jen jednou na 40... Chjo, v tom obchodě je to všecko tak hebký a měkoučký! :D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    měl by někdo zájem o klasické čtverce? může jich být tak k sedmdesáti, některé poděděné, používané, většina nových, ty se používaly maximálně pod hlavičku nebo na přebalovák, na ty vzadu se nedostalo vůbec...

v případě zájmu je spočítám a domluvíme se konkrétně.
    Praha
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Jojo, jak to sundávám, rovnou "pomačkám" z toho nejhoršího... Mimino se naštěstí tváří statečně, a kůži má v lepším stavu, než když byl prvních pár týdnů v papíru... Ale konkrétně Haipa Daipa, které teď nejčastěji používám, jsou jak struhadlo...
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: taky mě neskutečně štve, jak mám tvrdý pleny:: Ale pokud někdy některou vyperu s jiným prádlem na 40, je o poznání měkčí! Takže smůla, peru na 60 a budou tvrdé :/
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: To teda... ale má je měkoučký - to, co z nich zbyde ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNNA: Tak to je teda fakt "sensitive"! Zlaté DM a Qalt z Rakovníka...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: dost roli hraje i jiný tvar bubnu v pračce a vyšší otáčky.
    Mně se takhle (teda ne stejně brutálně, ale tímhle stylem) začaly některé pleny sypat v okamžiku, kdy jsem koupila novou pračku - a fakt v řádu týdnů a výhradně na místech exponovaných na otěr při praní (tzn. kolem patentek, ve zlomech látky typu nařasení u gumičky).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: Prý 19 ze 20 reklamací kvůlí rozpadajícímu se vláknu je ve spojitosti s Persil Sensitiv...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam