• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ještě vymyslet, aby ta naše uchcaná žofka ze všeho hned neprotekla. Používáte někdo vícevrstvé pleny? Nějak to nemůžu funkčně poskládat, protože teď čůrá hrozně moc (5 týdnů, to by se mělo snad časem zlepšit).
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Z toho flisu jdou bobky docela dobře odloupnout. Ale nevim jak vajecina...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TER8K: To budou ony, já vím, že jsem nějaké takové měla. Dík :o)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: V zásadě s tebou souhlasím, ale zrovna u vaječiny je výhoda přepírat jeden hadřík oproti velké nacucané plíně... a krom toho, tenká nastříhaná deka z IKEA, nebo metráž fleecu, vyjde levněji, než separačky - pokud je to fakt strašnej bobek, tak to vyhodím i s fleecovou separačkou.

(Což mi připomíná, že jsem v koupelně nechala nezlikvidovanou poprděnou fleecovou separačku, ach jo ;) )
    TER8K
    TER8K --- ---
    TAPINA: Jo tak :D Tak ty Popolini z celulózy se dají též prát, ale já je teda vyhazuju
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TER8K: Jo, no, ale myslím z těch "vyhazovacích". Fleecové podle mě trošku popírají smysl separaček, že nemusím seškrabávat humus z pleny, než ji dám do pračky.
    TER8K
    TER8K --- ---
    TAPINA: Fleecové :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Za pět let jsem z té problematiky nějak vyšla, prosímvás, které separačky se dají prát a opakovaně používat?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    JANISKA: Díky! Je mi jedno, jestli to je povolené nebo ne, za zkušenost jsem vděčná ;) Mně se zase úplně nechce riskovat u takhle citlivé části těla s takhle výživným substrátem, natož pak řešit kvasinky u mimina...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNNA: Přiznám se, že nevím, zda je to povolené, ale dceři jsem několikrát (když byly pokaděný) vlňáčky pro jistotu se sanytolem přeprala (říkala jsem si, že případný zničení klidně risknu, že to za pocit, že z toho dostanu ty bakterie ze stolice, přece jen stojí), a držej už třetím rokem pro druhou uživatelku, tak to asi tu a tam neuškodí. Jinak teda údajně merino má samočisticí schopnost a je antibakteriální, takže na ty vložky do podprsenky bych osobně sanytol spíš nedávala, ale jak říkám, dle mojí zkušenosti by to jednou za čas škodit nemělo.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Hmmm... tušíte prosím, čím se dá desinfikovat vlna+hedvábí? Nechala jsem si ze starého sraženého merina ušít vložky do podprsenky s hedvábnou vrstvou. Jsou skvělé, ale říkám si, že ruční praní ve vlažné vodě asi nebude úplně 100%, abych nezadělala na nějaký kvasinky a pod...

Nevíte, jestli na to může Sanytol, nebo něco podobného?
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: diky! ja to vcera taky objednala :D tak at to kouka meknout!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Tak hlásím první praní s přídavkem perkarbonátu - mixla jsem 1/3 Batolete od Qaltu, 1/3 perkarbonátu s aktivátorem a 1/3 sody. Rozhodně je bílá bělejší, zaprané fleky ale nikam nezmizely :-) doufám, že budou mizet o něco rychleji... soda myslím na tvrdost plínek ve tvrdé vodě vliv má (froté tolik neškrábe), ale zase žádné zázračné změknutí se za jedno praní nedostavilo.

Namíchala jsem si tu směs v pixle a zkusím tím teď cca měsíc prát, co to udělá...
    KAI
    KAI --- ---
    ELGEMA: asi pořídím teda jak minimimi, tak ty petit lulu a uvidím :)
    Ale dřív než to budu řešit tréninkový kalhotky, máte někdo zkušenost? Jedeme částečně i bezplenkovku, s kolísavými úspěchy, ale v létě to zas hádám bude snazší.
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    ANNNA:
    KAI: Já mám bamboolik minimimi 5x a jsou to nejlepší kalhotovky. Synovi je 9m (7,5kg) a teprve teď je budud vyřazovat! Svrchňáky minimimi byly taky skvělé ale z těch už vyrostl. SIO je lepší až vaječina pomine.
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: ja prave az ted diky AIO a SIO zacala latkovky pouzivat i na ven, jinak jsem bravala jednoraz. jsem za to fakt rada!
    ale ten novosklad se na dalsi asi precijen taky naucim, souhlasim, ze mit 30 kalhotkovych je nesmysl.
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    Mne taky ctverce na novosklad vyhovovaly nejvic na minimiminko, je teda pravda,ze ja zacla latkovat urcite az po sestinedeli, ale prestoze jsem mela pujceno spousta ruznejch novokalhotek, tak novosklad synovi sedel nejlip... kdyz z nej vyrostl, ze uz ho hned procural a blbe se do toho balil, tak jsem zas mela obdobi, kdy mu nic nesedelo (zase sem mela spoustu ruznejch druhu, ale ze vseho mi protekl, blbe se balil, nesedelo mu to a nebo jsem to jen neumela, zejo :-)). no a ted uz nejakou dobu uspesne jedeme v kombinaci Anavy na snapku, nocni bambooliky kalhotovky (pres den) a manzel nejradeji AIO... ehm, tedy az do asi predvcerejska, kdy ani nevim proc, zkusil tu snapkovou Anavy a zjistil, ze se s ni dobre pracuje a mladeti dlouho vydrzi :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Jo, myslím kalhotkové. Já zase nepropadla AIO ;)

Čtverce jsem chviličku zkoušela s prvním dítětem, a byla jsem nemožná... brzo jsem toho nechala. Teď lituju, že jsem nezainvestovala víc času. Člověk by musel mít 30 novorozeneckých plen (bez sušičky), aby mohl přebalovat tak často, jak je potřeba. A kupovat 30 kalhotkových plen na maximálně 3 měsíce? Jednovelikostní plíny jsou na mrňousech obří... Takže ve finále jsem vždycky většinu šestinedělí balila do papíru, čehož zpětně dost lituju.
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: a ty minimimi teda myslis kalhotkovou vnitrni a pres to svrchnaky?
    ja ctvercum zatim stale nepropadla. latkovala jsem uz v sestinedeli teda, priste bych to resila spis tema kalhotkama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam