• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak nakonec jo, jedny svrchňáky Petit Lulu nás po pěti letech skladování přece jen opustily. Stejně byly jenom jednobarevné, už jsem místo nich objednala dvoje s obrázkama :o) Další dvoje vypadají úplně jako nové.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Máte zkušenost, jak sedí svrchňáky PetitLulu přes kalhotkové Popolini?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    zdravím, snažila jsem se zorientovat v problematice, a narazila jsem (díky KLAIR) na zatím pro mě nejpochopitelnější článek k tématu: https://papouchovo.blogspot.cz/2017/10/veda-zvana-latkovky.html
    Pokud by tu byla nějaká podobně postižená, co jí to přijde jako velká vědda, třeba vám taky článěk pomůže.
    Pokud byste vy zkušené našly něco, k čemu máte výhrady, tak se ráda poučím.
    Jo a ta přínosná část je dle mého až od odstavce: Co tedy budete pro začátek potřebovat, jak to vypadá a co s tím? - před tím ten ekonomický rozpor je takový všude podobný....
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    KLAIR: ano,ja meju pod tekouci vodou,muz pouziva ubrousky k tomu urcene,namocene jen ve vode
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KLAIR: ja mam Perličku, jsou to takovy vetsi ctverce a mnohem levnější nez perlan. a ty si dycky striham na ctvrtiny. ale je to tak levny, ze to ani neperu, ale da se
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KLAIR: Ano. Mám cca 10 PL ubrousků, plus pár kulatých jakože kosmetických tampónů - vše bambus. Nastříhany flanel by taky posloužil. Namacim normálně vodou, střídám s mytím pod tekoucí vodou, pokadeny zadek jen pod tekoucí.

Separacky mi jako vhodný materiál nepřijdou, vzala bych naopak něco savého. Ale zas nepoužívám toho Medvídka, s ním to třeba fungovat bude...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    používáte někdo na utírání zadečku textilní ubrousky a perete? Já mám perlan s medvídkem, ale říkala jsem si, že mám nějaké relativně dost úzké separačky, tak bych je rozstříhala na ubrousky. Máte zkušenost? Nebo je to hloupost
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    DISIMA: jeste doporucim sklad minidrak, dítě nema takový balik na zadku
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    ANNNA: ten novosklad vypada super, klasických ctvercových plen mam hodně a už jsou i dost oprané a přijemné na dotek. Takže jsem si objednala ty nepropustné novorozenecké kalhotky, separacky a zkusim nejdřív takhle, děkuji všem
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: diky :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNNA: Tak to dcery měly obě v tom čtvrtroce cca stejně, obě se tři měsíce od porodu co do váhy zdvojnásobily. Ale ono záleží i na proporcích, moje holky jsou obě spíš menší (a buclatější)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: No, k dr. jdeme v úterý, takže zatím můžu jenom odhadovat na cca 6,5 kg. Ve 3 měsících měl 5,8
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: pro zajimavost, kolik maly v tech 4 mesicich ma kilo?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    JANISKA: Já zase se svými dětmi (žádní drobci - porodní váha 3,4-3,7) šestinedělí s jednovelikostní výbavou nezvládla. Chtělo to tu novorozeneckou, které jsem měla jen malinko, tak byly hodně i v papíru. Že já blbec se nenaučila ten novosklad dřív, než v měsíci věku nejmladšího :-) GroVia AIO synovi sednou až od 6 kg. Do té doby i při zmenšení protékaly... Kalhotkové Bamboolik Minimimino nosí ještě ve 4 měsících (ale už to má dost na knop ;) )
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    mám tu několik desítek nepoužitých nebo jen velmi málo použitých čtverců (pár poděděných, používaných normálně, většina byla nová, takže jen pod hlavičku apod.)
    pokud by někdo měl zájem určitě se rozumně domluvíme
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DISIMA: Měla jsem pár novorozeneckejch plen (a svrchňáků), ale obě dcery mi z nich hrozně rychle vyrostly - obě hodně příbíraly a kolem čtyř týdnů už jim šly jednovelikostní pleny v pohodě. A třeba jednovelikostní svrchní GroVia mi připadaly (zmenšený) popravdě super už na minimimino, jsou takový štíhlý a drobný. Zpětně mi připadá, že na ty moje obryně (přitom se obě narodily "jen" tříkilový nemělo valnej smysl ty novorozenecký pleny kupovat, ale na druhou stranu nevíš, jakej budeš mít exemplář, kamarádčin nepříliš přibývající syn novorozenecký pleny unosil o několik měsíců dýl než moje děvčata.
    Bazarová výbava je podle mě v pohodě, sama mám většinu věcí po jednom až víc dětech. Něco už teď s mladší dcerou pomalu odchází, někde jsem musela vyměnit suchý zipy, ale většina věcí pořád v pohodě drží. Připojuju se k poznámce, že třeba AIO z druhý ruky asi dobrej nápad není. Taky takové ty parádní kalhotkové pleny s úpletovými vzory stárnou na pohled rychleji (ty úpletové vzory se časem začínají pomalu potrhávat, dělají se na nich drobné dírky, barvy blednou), zato nějaké obyčejnější pleny se mi zdají prakticky nezničitelné.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DISIMA: Máš-li nějakou slušnou zásobu čtvercových plen, naučila bych se vázat novosklad. Zpětně viděno si rvu vlasy, že jsem se to s prvním dítětem nenaučila. Není to tak komplikovaný, a na novorozence je to nejpohodlnější a nejpraktičtější (dobře drží vaječinu, netlačí, přizpůsobí se, rychle schnou). Plus případně pár AIO (nebo papírovek) na cesty, a je vystaráno.
    Jednovelikostní plíny se mi na novorozence moc neosvědčily - ani svrchňáky zapnuté na nejmenší velikost už prostě tak dobře netěsní a nesednou. Od třeba 5 kg už je to úplně v pohodě, ale to malé miminko si IMHO zaslouží trochu toho komfortu.

S nákupy přes bazar - já myslím, že smysl to má. Dávala bych si ovšem pozor na AIO (citlivé na špatně prováděnou údržbu) a suché zipy. Mám plínek ze druhé ruky hromadu, většina je v pohodě, něco jsem dostala na donošení, takže se to během pár týdnů začalo sypat.
    KAI
    KAI --- ---
    a ja bych mela jeste jeden vsetecny dotaz :D mate nekdo pls srovnani Bamboolik nocni kalhotkova plena a Petit lulu maxi/ nocni plena?
    KAI
    KAI --- ---
    KAI
    KAI --- ---
    ORTWORKA: treba tyto: https://www.petitlulu.eu/cs/kategorie-produktu/jednovelikostni-kalhotkove-pleny/
    nebo tyto, ktere jsou sice vedene jako nocni, ale nam teda na noc nestaci, tak je pouzivame na delsi denni spani nebo vejlety https://www.bamboolik.cz/cs/kategorie/nocni-pleny-6-15-kg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam