• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KAI
    KAI --- ---
    KAI
    KAI --- ---
    ORTWORKA: treba tyto: https://www.petitlulu.eu/cs/kategorie-produktu/jednovelikostni-kalhotkove-pleny/
    nebo tyto, ktere jsou sice vedene jako nocni, ale nam teda na noc nestaci, tak je pouzivame na delsi denni spani nebo vejlety https://www.bamboolik.cz/cs/kategorie/nocni-pleny-6-15-kg
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    ANNNA: aha. Zkusit jiny materiál. Zkusim par kousku a uvidím, jak to dopadne. Díky

KAI: tím myslíš jednorazovou plenku, nebo takove to 3 v 1?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    DISIMA: koupila bych i novorozenecke. ja mela vybavu jednovelikostni a nektere svrchni od 4 kg a syn do toho dorostl az tak ve 2,5 mesicich.
    vystacim si ted se 4 svrchnimi PUL kalhotkami, pak mam asi 30 čtverců a 12 vicevrstevnych, ale latkuju jen pres den, takze urcite potrebujes vic.
    a skoro všechno jsem nakonec nakoupila na bazaru, čtverce jsem nejake dostala nove. na fcb je skupina Latkove pleny - bazar/prodej? tak nejak.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    Chystam vybavu pro druhe ditko a mam par otazek. Je dobre koupit novorozenecke nebo rovnou jednovelikostni? Jaka je takova pocatecni vybava pro miminko, tedy kolik toho asi tak budu potrebovat? A ma smysl kupovat na bazarech nebo je lepsi si koupit nove? Diky, zkousim se zorientovat, ale prijde mu toho nejak hodne. Na prvniho syna jsem koupila Petiti Luku, ale odhodlala jsem se az pozde a uz to strasne nechtel :( takze druhe miminko chci zacit latkovat od zacatku
    SIG
    SIG --- ---
    KLAIR: nas uz se chvala bohu nocni bobky netykaj. Ale pro priste si zapisuju :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    já jsem ted koupila bílou z ikey. Ukázalo se, že bílá deka má zásadní výhodu, že je hovínko vidět i v noci za velmi mizerného osvětlení z ulice a nemusím tedy rozsvěcet
    SIG
    SIG --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: cerna z kiku za sedm petek co jsem koupila nekdy v lete na honem na ven.. Jeste jsem se k tomu teda nedostala :D
    KAI
    KAI --- ---
    ORTWORKA: a co kalhotkovy plinky? Ty pojmou hodne..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ORTWORKA: dvě čtvercovky nemají moc kapacitu... Zkusila bych vkladacky z bambusu nebo konopí.
    K frekvenci - denně mám 8-14 plinek, průměr řekněme 10. 1-2 na noc, a před den přebaluju subjektivně furt, objektivně co 1-3 hodiny. U batolat už se ale dá očekávat, že bude vypouštět větší várky méně často...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KLAIR: Ale zase malé děti čůrají víc, protože ještě neumí koncentrovat moč :o)

Já teď přebaluju tak cca každé tři hodiny, někdy se mi ráno hrozně nechce vstávat, tak jen v posteli nakojím a NĚKDY to vydrží i 5 hodin, ale na to už se spolehnout nedá.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KLAIR: ale mám mládě výrazně mladší, takže nemá takové zásoby tekutin
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KLAIR: teda, bambusové....
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ORTWORKA: mám bavlněné vkladačky a teda když čekám, že budu přebalovat, tak dávám papírovku.
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    Jak často prebalujete dite? Vyrazit nekam ven se synem 20 m na 1,5 hodiny v latkovy plence v posledni dobe znamena, že je pak cely mokry( body a teplaky). Davam mu slozenou ctvercovou a do toho jeste poskladanou ctvercovou. Řešit prebalovani venku v tomhle pocasi je opruz. Jak to mate vy?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LAMIA: tak to ošetři, dej na dítě a uvidíš, jestli bude protékat ;)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ANNNA: no návody jsou jasný, vypadaj pro oboje uplně sejně a nějaká návaznost není ani na návodu ani na netu:) Kupovat znova něco se mi nechce, když už jsem si pořídila toto. přesto dík
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LAMIA: Hádala bych, že kůra nebude impregnovat, ale "jen" ošetřovat vlnu. Přečti si konkrétní návod. A nebo kup v lékárně bezvodý lanolin ;)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    NUDLINEK: no jasně, protože jsem chtěla do šátků a nostíek, jen to mám těsně nad sebou a překlikla jsem se... omlouvám se :D
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    KLAIR: aha:) tak mě přijde fakt šik. Tak nechám na jiných doporučeních. Ještě se vybavuju, že mně se líbil tenhle: https://www.liliputi.cz/mama-kabat/

A zět k plenkám: prosím jsem uplně zmatená. Chci napustit vlňáčky a objednala jsem si dvě věci. Lanolinovou kůru a lanolinovou imrpegnaci. Uplně tápu kdy se používá ta kůra a kdy impregnace nebo společně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam