• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: šampon co zrovna je, dávám dětský z DM, a bezvodý lanolin z lékárny. Budou mít i v lékárnách, kde se často něco míchá. Typicky vedle ordinace kožního ;) Nebo kde je vyšší koncentrace latkujicich žen. U nás na malém městě ho normálně mají i v měkké a blbě zásobené lékárně.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KAI: Chtěj v lékárně adeps lanae ("bezvodný lanolin"), nemají ho ale všude, většinou bývá jen v nemocničních lékárnách. Šampon používám vždycky ten, kterej zrovna doma máme (dětskej nepoužíváme, takže nejvíc používám asi dospěláckej alverde) a zatím jsem nikdy neměla problém.
    KAI
    KAI --- ---
    hlasim ze zmena praciho prasku pomohla a ranni zapach je pryc! juchu, dekuji! :)

takze pujdu do prvnich vlnacku, poradite prosim, co na to mam nakoupit za pripravky, jaky ten detsky sampon a co se vam osvedcilo za lanolin?
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    ANNNA:
    TAPINA:
    ELGEMA: dekuji za tipy :)
    KAI
    KAI --- ---
    diky :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: A značka... mám Disana, to je držák největší, a jedny domácí pletené.

Měla jsem v menší velikosti jedny natahovací od Merinostar ze dvou vrstev úpletu, podobného typu jako jsou Anavy a PL. Nedržely zdaleka tak spolehlivě, a musely se častěji ošetřovat...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KAI: Pardon, za sebe značku doporučit nemůžu, protože je dcerám upletla moje šikovná matka, ale moje kamarádka si hrozně chválila natahovací vlňáčky Anavy.
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: diky!! asi do toho pujdu :) jeste zkusim vyprat pleny v necem jinym a dam na noc a pokud nebudou rano tak zapachat, poridim vlnacky.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Vlnacky jsou na noc ideální!

Peru je cca jednou za 3-4 týdny, když začnou provlhat. Fakt to nesmrdí. Ráno jsou navlhlý, ale cítím z nich furt ten lanolin. Když přestanu cítit lanolin, začnou provlhat ;) Vedro v nich bude IMHO menší, než v PUL. Ono to fakt "dýchá" a tu tlustou noční prochcanou plínu má malej vždycky zvenku studenou (zevnitř teplou živočišným teplem). Když zrovna vlňáčky suším a má přes noc PUL, mokrá plína je na omak citelně teplejší.
    KAI
    KAI --- ---
    TAPINA: muj chlap taky ve frosh baby svoje zapraseny hadry odmita prat :D

ANNNA: sakris tak ja ty vlnaky snad poridim jeste ted? :D na noc...to je pak netreba prat pokazde aspon, ze. mimochodem, neupece se dite v lete v noci v PL nocni plene a vlnacich/PUL? mam rocni dite.

JANISKA: smrdely pokazde, co jsem je dala, to nebylo zas tak dlouho, par tydnu. zuby mu zrovna nerostly. jaky vlnaky teda doporucite, Petit Lulu? :)

KOTENCE: no to on se urcite pocura driv jak az k ranu, ale neprebaluju, on celou noc spi. jj, cpavkem to smrdi.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAI: mne rano smrdely, kdyz se pocurala uz vecer chvili po usnuti (nebo pri usinani?) a ja si nevsimla a neprebalila. To uz je pak rano citit cpavek. Ale vetsinou se mi pocura az k ranu nebo po probuzeni, kdyz se nepotkame vcas.
    A pak taky po brokolici :-D
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KAI: A smrdí dlouhodobě, nebo jen nějakou kratší dobu? Mejm dcerám vždycky moč daleko víc páchla při růstu zubů, po nějaký době se to vždycky výrazně zlepšilo. Jinak zrovna na noc jsou podle mě vlňáky úplně eňo ňuňo!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Ano, vlněný svrchňáky jsem taky pokořila až se třetím! Já měla problém, že jsem do lanolinové lázně dávala málo šamponu. Prý "stačí pár kapek". A vono houby, je potřeba tam "what the hell" narvat tak lžíci, aby to pořádně zemulgovalo! (nebo tak to aspoň platí u dětského DM šamponu...)

Noční plíny ani po 12 hodinách nesmrdí. Používám vlňáčky, a musím v případě potřeby kontrolovat hmatem, nikoliv čichem - ale mám miminko malý, co sotva začalo příkrmy. Ono to s příkrmy má větší grády, ale nepamatuju se, jak velký máš dítě...
    Co mi ale takřka okamžitě po namočení smrdělo byly plíny, které kamarádka nedokonale prala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAI: Já si nosím z práce domů infekční bordel, tam není prostor hrát si na praní s ekologickýma jakožepřípravkama, potřebuju to mít z toho opravdu pryč :o)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TAPINA: jo, kamarádka ted doporučovala mydlosjelenem.cz - tak jsem nakoupila velkou těžkou krabici a doufám, že to bude OK :D
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: no vsak!
    KAI
    KAI --- ---
    TAPINA: ja prave persily a tydlecty prasky nepouzivam ani pro sebe... Ale Denkmit asi preziju ;) Jj svrchnaky jsem po noci taky rovnou davala na vyprani.

KLAIR: mne smrdi vylozene tou moci
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAI: Mně smrděly akorát jedinkrát svrchňáky, když jsem je po noci nedala hned vyprat. Pleny nikdy. Svrchňáky přes den točím dvoje, nechávám vyvětrat a peru až tak po dvou dnech (pokud dřív neskončí pokaděné), ty, co byly na noc, dávám do prádla hned. Nesmrdí nic. Peru v obyčejném Persilu, měla jsem doma jedinkrát malé balení Lovely pro děti, zjistila, že to dvakrát nepere, vyzkoušela, jestli se mi dítě neosype z normálního prášku a když ne, tak jsem začala prát všechno v normálním. U druhého už jsem ten dětský ani nekupovala :o)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KAI: moje pleny smrdí tak jako "zatuchle". A vadí mi to. Koupila jsem sanytol a zkusím s ním ty pleny projet jednou... dělá to právě jeden druh.

Jinak - začala jsem látkovat i venku u prvního, protože venku jsme skoro furt, tak nelátkovat by nedávalo smysl :) a docela to jde. Vlastně mne překvapuje, jak snadno...
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Hele, mne ty PL přijdou ultimatne dobre a maximálně vycpané. Fakt velká spokojenost.
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: tak to mi opet svita nadeje na nocni latkovani!
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Spis az odpoledne, když je to v kýblu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam