• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TAPINA: jo, kamarádka ted doporučovala mydlosjelenem.cz - tak jsem nakoupila velkou těžkou krabici a doufám, že to bude OK :D
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: no vsak!
    KAI
    KAI --- ---
    TAPINA: ja prave persily a tydlecty prasky nepouzivam ani pro sebe... Ale Denkmit asi preziju ;) Jj svrchnaky jsem po noci taky rovnou davala na vyprani.

KLAIR: mne smrdi vylozene tou moci
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAI: Mně smrděly akorát jedinkrát svrchňáky, když jsem je po noci nedala hned vyprat. Pleny nikdy. Svrchňáky přes den točím dvoje, nechávám vyvětrat a peru až tak po dvou dnech (pokud dřív neskončí pokaděné), ty, co byly na noc, dávám do prádla hned. Nesmrdí nic. Peru v obyčejném Persilu, měla jsem doma jedinkrát malé balení Lovely pro děti, zjistila, že to dvakrát nepere, vyzkoušela, jestli se mi dítě neosype z normálního prášku a když ne, tak jsem začala prát všechno v normálním. U druhého už jsem ten dětský ani nekupovala :o)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KAI: moje pleny smrdí tak jako "zatuchle". A vadí mi to. Koupila jsem sanytol a zkusím s ním ty pleny projet jednou... dělá to právě jeden druh.

Jinak - začala jsem látkovat i venku u prvního, protože venku jsme skoro furt, tak nelátkovat by nedávalo smysl :) a docela to jde. Vlastně mne překvapuje, jak snadno...
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Hele, mne ty PL přijdou ultimatne dobre a maximálně vycpané. Fakt velká spokojenost.
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: tak to mi opet svita nadeje na nocni latkovani!
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Spis az odpoledne, když je to v kýblu...
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: dobre, omrknu to :D diky
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Podle toho, zda to peru s barevným nebo bílým prádlem. :)
    KAI
    KAI --- ---
    takze vam za celou noc procurana plena rano proste nezapacha moci?
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: ah, ok. ktery ten denkmit?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Tak blbe by bylo, kdyby páchly i vyprané, ze jo. Zkus to vyprat v něčem méně ekologickém. Používám prášek Denk mit z DM, a pleny smrdí přijatelně (jako nevoní, to zas ne :)
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: toz ony smrdi, az kdyz jsou fakt durch po nekolik hodin nasakly moci... Peru ve Frosh baby na 60, pridavam od Bambino Mio Miofresh nappy cleanser
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Mas je IMHO nedokonale vyprané.
    Zapáchající pleny jsem řešila minulé léto, nakonec jsem to vyřešila nákupem nočních PL. A spokojenost.
    V čem a nakolik peres?
    KAI
    KAI --- ---
    jinak teda k latkovani i venku jsem se dopracovala uz u prvniho :) i kdyz to nebylo hned. prulom udelal nakup prvnich All in one.
    KAI
    KAI --- ---
    tak to s dalsim asi budu muset zkusit vlneny svrchnaky ;)

Latkovani v noci jsem zase vzdala :( Konecne jsme objevila nocni pleny, ktery stacily, Petit Lulu, jsou uplne bozi, ale priserne rano smrdi, ale fakt udesne. Uz v noci, kdyz se naklonim nad postylku, smrdi to tam jak mocuvka. Jak se s tim vyrovnavate vy? Nebo vam tak nesmrdi?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: já jdu s každým dítětem o level dál ;) Teď poprvé latkuju i v noci a mimo domov. Bude-li kdy čtvrté, tak mi zbývá už jenom prát pliny v kýblu na dovolené ;)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TAPINA: U mě zas zásadní rozdíl představoval fakt, že zatímco starší čurala po mililitrech a co chvilku (a v počuraný látkový plíně nevydržela ani vteřinu, hned křičela) takže jsem neměla nervy tahat s sebou ven na půlden třeba deset plen (protože z objemovýho hlediska už je to fakt dost), mladší čurá míň často a v počuraný látkovce je i ochotná chvilku vydržet. Takže taky jednorázu spotřebujeme s druhou výrazně míň.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak jsem s druhým dítětem pokročila do dalšího levelu, zakoupila pytlík na použité pleny a začala brát látkovky i ven. Tady je totiž velký rozdíl, jestli se dítě narodilo v létě nebo v zimě. Jirka byl přes léto mrňavý, netrávili jsme venku moc času v kuse, pak byla zima, tak taky ne a v roce jsem už s látkovkama končila, protože chodil do miniškolky. Zuzanka to má naopak - mrňavá byla v zimě a teď prásk ho - furt jsme venku a kdybych chtěla zase praktikovat látkovky doma, jednorázovky ven, tak ty látkovky skoro neužije.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam