• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    FOXA
    FOXA --- ---
    PETUL_KA: Peru pleny v mydlovem slizu z mydla s jelenem, pokadene predpiram zlucovym mydlem, macham v redenem octu s par kapkami vonneho oleje. Susim venku. Pleny nesmrdi.
    Peru, macham a susim takhle vsechno a smrdi jen to, co v ty pracce zapomenu treba sest hodin po doprani. To pak ale smrdi vytrvale i po dalsim prani.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TAPINA: soda ve slizu zmekcuje vodu, a mydlo je tenzid a rozpousti necistoty a odstranuje mastnotu. ale musi se pouzit dostatecny mnozstvi podle tvrdosti vody a miry znecisteni asi i v pomeru k napusteny vode v pracce, aby to melo efekt. ocet ci kyselina citronova na vymachani ma odstranit zbytky mydla a ja nevim ceho dalsihi z pradla.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    co se skryva v persilech zazracnyho by mne taky zajimalo. mne prijde, ze na usazenou mocovinu v plinkach, co predpokladam zpusobuje ten smrad, zabira obcasna lazen ve vane s octem. jsem si jista, ze to tem plenam neprospiva, ale ja mam umelotiny od bambino mio a pohromade drzej, PL vkladacky opticky taky, ale ty beru jako spotrebmi zbozi a nemrzelo by me, kdyby casem odesly. imho taky zalezi na pracce a na jejich programech, pokud dobre macha a napusti dostatek vody, tak to treba muze stacit.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Kamarádka ted velmi doporučovala www.mydlosjelenem.cz
    nakoupila jsem toho spoustu!
    KAI
    KAI --- ---
    JANISKA: ANNNA: DEKUJI!!

HC_: chm :( nevimproc, ale ja ten frosh ani nebrala, ze je az tak eko. jak moc jsem si pleny znicila a na cem se to projevi, kdyz ho dlouhodobe pouzivam? je teda pravda, ze jsem posledni dobou k nemu prisipavala trochu prasku, co tu ma muz na svoje veci, nejaky Ariel ci co. zatim znicene nic nevypada, ruzne pleny mam taky ruzne dlouho. nastesti ty PL kalhotkove mam nejkratsi dobu. ale vse v tom samozrejme peru vyrazne dyl jak 15 dni...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    BODY_SUIT: Já znám osobně taky víc těch spíš spokojenejch (byť teda často ne úplně stoprocentně) uživatelů eko prostředků. To bohužel nevysvětluje situaci, kdy člověk pere s ekoprostředkem, pleny smrděj, vymění prací prostředek, jinak pere pořád stejně, a pleny začnou být v pohodě.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    JANISKA: ja musim nesouhlasit s tím, že eko prasky neperou. my s tím doma problem nemáme, spíš u plen vidím problem v eko programech praček, kdy šetří vodou a perou v malem množství vody, která nevyplavi močovinu a jinej bordel (vlastně i ten prášek/gel).
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TAPINA: Dík, koukám, že si budu muset něco doštudovat. Přecházíme v režimu vedení domácnosti na čím dál víc eko provoz, ale co se týče plen, nedokážeme si pořád moc odpustit sušičku (to prádlo je z ní tak krásně měkký!) a ekoprášky jsme teda zatím taky nezkoušeli, nepočítám-li dobu ještě za bezdětna, kdy naše prádlo nebejvalo nijak extrémně znečištěný.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JANISKA: Teplota ty bakterie zabije, ale furt jsou tam a špína s nima. Mýdlový sliz taky pere spíš pocitově. Tyhle ekologické prostředky jsou takový paradox - na ty věci, na které stačí, by stačila i čistá voda, tak kde je ekologie toho, že se do ní něco přidává?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BLANITCHKA: Člověče, já mám pračku na 9 kg a ten pytel plen, kalhotek a případně podložek ji naplní tak, že už tam nic jiného nedávám. Jiné prádlo neperu na 60.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    BLANITCHKA: bambusový odličovací tampony, ložní prádlo, veškerý spodní prádlo (jedem trapně normální bavlněný, nic supersexy nevlastním), utěrky, hadry do kuchyně... Prostě všechno, co je žádoucí vyprat na vyšší teplotu, nebo tomu vyšší teplota nevadí.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    BLANITCHKA: Peru jen dětské a pořád je to plné ..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HC_: A v čem je podle tebe problém? Neměla by na bakterie primárně stačit vysoká teplota praní? Čím to, že ekoprostředky ve srovnání s chemkou tolik zaostávaj? Přitom co vím, třeba v mýdlovym slizu v mym okolí pere ledaskdo a na zápach plen si tihle ekouživatelé nestěžujou (maximálně tak na zanesenou pračku, ale to je věc druhá :))
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Možná zelenáčský dotaz, ale už mnohokrát se mi vyplatilo se na nyxu zeptat na nejpraktištější řešení i zdánlivých banalit. Kolektivní akumulovaná zkušenost a moudrost zde bez pochyby funguje :))

Takže: S čím perete pleny v jedné pračce?

Věc se má tak, že mám pračku na 7kg prádla a dvě domácnosti. Plínky peru každý druhý den a na jednu stranu jich není tolik, aby naplnily pračku (ale je potřeba praní, aby stihly uschnout a už trochu voněj) a druhak se mi kvůli třeba 15- 20ks plínek nechce honit celá pračka.

zatím k tomu dávám ručníky a vhodný dětský oblečky (dupačky, bodýčka), ale pořád to jede v podstatě poloprázdný.

Tipy? Triky? Zkušenosti?
    HC_
    HC_ --- ---
    KAI: pleny si tím froshem zničíš.Takhle jsme testovali 15 dní Tierra Verde. Pleny po vyprání nesmrděly, ale jen co se do nich vyčůral, tak to byl hroznej puch. Pak jsem přešla zpět na Persil Sensitive a smrdět přestaly...
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ahojda, nabízím kalhotovky Breberky, 100% stav, synovi bohužel nesedí.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: šampon co zrovna je, dávám dětský z DM, a bezvodý lanolin z lékárny. Budou mít i v lékárnách, kde se často něco míchá. Typicky vedle ordinace kožního ;) Nebo kde je vyšší koncentrace latkujicich žen. U nás na malém městě ho normálně mají i v měkké a blbě zásobené lékárně.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KAI: Chtěj v lékárně adeps lanae ("bezvodný lanolin"), nemají ho ale všude, většinou bývá jen v nemocničních lékárnách. Šampon používám vždycky ten, kterej zrovna doma máme (dětskej nepoužíváme, takže nejvíc používám asi dospěláckej alverde) a zatím jsem nikdy neměla problém.
    KAI
    KAI --- ---
    hlasim ze zmena praciho prasku pomohla a ranni zapach je pryc! juchu, dekuji! :)

takze pujdu do prvnich vlnacku, poradite prosim, co na to mam nakoupit za pripravky, jaky ten detsky sampon a co se vam osvedcilo za lanolin?
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    ANNNA:
    TAPINA:
    ELGEMA: dekuji za tipy :)
    KAI
    KAI --- ---
    diky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam