• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    JONKA: Oblíkání je v pohodě. Natáhneš to jako kalhoty ;) Ono to nemusí držet nijak těsně, jak mívají nohavičku a vyšší pas.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    JONKA: Vnitřní plína musí sama držet, ale čtverec na novosklad se snappi sponkou je v pohodě.
    JONKA
    JONKA --- ---
    ANNNA: A nejsou ty natahovací složité na oblíkání, jo? Já si to tak trochu představuju, že se při tom ta poskládaná plína zase rozeskládá nebo všelijak posune a tak, ale nezkoušela jsem to ani neviděla :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    A já mám jeden ekl dotaz ;)

Jak to řešíte venku, když se vám dítě po...tento. Dítě umeju, to je jasný ;), ale vozíte pak s sebou plínu s obsahem? Oškrabáváte do záchoda, je-li po ruce? Přepíráte rovnou? Samá špatné varianty!!! ;)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    JONKA: Natahovací jsou IMHO nejpohodlnější varianta, nikde nic netlačí, ideál na noc. Zapínací mám jedny, ale nepřilnula jsem k nim. Jsou méně objemné, ale zase tvrdší... asi budou vhodnější na den, ale já beru přes den PULky.
    JONKA
    JONKA --- ---
    Mám asi začátečnický dotaz: jaký je rozdíl (resp. výhody/nevýhody) mezi natahovacíma vlňáčkama a těma na suchý zip, co připomínají normální plínku? Chtěla bych je používat s klasickýma čtvercovkama, ale nevím, co si pořídit.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    všem děkuju za sdílení postřehů a zkušeností. Postupně se to akumuluje- častěji nutno převlíkat atd.
    TABBY
    TABBY --- ---
    BODY_SUIT: A v tomto pripade se nabizi otazka, zda kombo eko prasek, plus eko dezinfekce neni ve vysledku vetsi zatezi pro zivotni prostredi nez konvencni prasek.

Ja treba dezinfekci pouzit nemuzu, neb mame cisticku (a dezinfekce by v ni zahubila bakterie, ktere potrebujeme proto, aby rozkladaly.. ehm... obsah cisticky ;)
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    JANISKA: no mozna by stacilo pridat eko desinfekci na pleny (ja pouzivam bioD), nebo treba ocet (pokud teda nemáš bambusý plenky) a efekt by to mělo stejnej. Taky by mohlopomoci změkčení vody sodou. Šetrné varianty jsou, ale ne všude můžou fungovat, těch proměnnejch je tam dost :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    BLANITCHKA: Já s těma plenama zacházím dle návodu od výrobce plen Anavy. Tzn. večer máchám všechny pleny programem 3kg 20 minut a následně přidám k jakémukoliv pro, které zrovna peru, s výjimkou černého. Takto vymáchané pleny peru na 40 stupňů a nesmrdí.
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAMIA: Muze být, že tvému dítěti prostě jenom nesedí. Ale samozřejmě můžou být zničené i od předchozí majitelky. (Řešila jsem tu před časem svrchnaky Bambin Mio, které jsem koupila na Mimibazaru. PUL vrstva je na nich taková tenká a vcelku působí chatrným dojmem - dle prodávající měly být jako nové. Dospěly jsme tady k názoru, že problém je v tom, že je vyprala na vysokou teplotu - zřejmě vyvařila to pulu nesvědčí.)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Protejkjí mi všechny pop-in svrchňáky. Mám je z druhé ruky. Nějaké rady nebo už je jim konec po předchozí majitelce?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    FOXA: nemam srovnani moc jako ze bych mohla porovnat jak to pere s a bez, k bilymu povleceni jsem to pridavala i s taedem, ale vetsi belici efekt melo, kdyz jsem to chvili kropila na zahrade rozlozeny na trave. ale na skrvny na plinach to funguje dobre.
    FOXA
    FOXA --- ---
    PETUL_KA: o tom perkarbonatu jsem uvazovala na bile povlaky. Jaké s tím máš zkušenosti?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KOTENCE: To jo, ale konkrétní mix enzymů bude určitě různý... a zrovna ten Persil Sensitive je (dle prodejce plínek) k vláknům dost agresivní, a mají s ním hodně reklamací.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNNA: Jo, o Persilu jsem slysela nejaky pomluvy :-)
    Ale enzymy se davaj do prasku bezne, ne? Nejen do Persilu.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KOTENCE: Což ovšem Persil taky bambus žrát může, pravděpodobně právě kvůli těm enzymům.. viz ANNNA:
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PETUL_KA: Jsou tam enzymy, keterý pomáhaj rozpouštět špínu i za nižších teplot. Ocet žere bambus, takže si tim dost zkracuješ životnost u těch PL.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PETUL_KA: a na predeprani skvrn misto mydla pouzivam od feel eco takovej odstranovac skvrn v prasku, ale ten uz prodavaj jen parfemovanej. imho to je stejne asi jen perkarbonat namichanej s taedem a mozna jeste neco navic
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    FOXA: ja nerikam ze sliz nefunguje, imho ty persily jsou proste koncentrovanejsi a davkovani naddimenzovany, proto perou vsem, sliz a orechy ma kazdej v jiny koncentraci a by oko to ne uplne vzdy vypere. ja mydlo kvuli mikrovlaknu nemuzu pouzivat a feel eco baby bych rekla ze pere ok, pridavam perkarbonat a ocet misto avivaze.
    FOXA
    FOXA --- ---
    PETUL_KA: Peru pleny v mydlovem slizu z mydla s jelenem, pokadene predpiram zlucovym mydlem, macham v redenem octu s par kapkami vonneho oleje. Susim venku. Pleny nesmrdi.
    Peru, macham a susim takhle vsechno a smrdi jen to, co v ty pracce zapomenu treba sest hodin po doprani. To pak ale smrdi vytrvale i po dalsim prani.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TAPINA: soda ve slizu zmekcuje vodu, a mydlo je tenzid a rozpousti necistoty a odstranuje mastnotu. ale musi se pouzit dostatecny mnozstvi podle tvrdosti vody a miry znecisteni asi i v pomeru k napusteny vode v pracce, aby to melo efekt. ocet ci kyselina citronova na vymachani ma odstranit zbytky mydla a ja nevim ceho dalsihi z pradla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam