• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KOTENCE: no, drhnu každý flek ručně.... jak to děláte vy, že máte menší spotřebu?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLAIR: Tretina kostky na kolik? Na dvacet plen? Co s tim delas?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ANTIHERO: moje spotřeba je jedna kostka na tři praní. bez ohledu na účinnost. Ý+B si kupuju jednou za čas pro radost :-)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    Měla jsem postupně DM, Y&B a nyní Sonett žlučové mýdlo a za mě teda výsledky u čtverců prakticky stejné. Jedu s nějakými 25čč už cca půl roku a flekaté je nemám.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TABBY: a je lepsi?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLAIR: Maji i ve spreji :)

Btw, bylo mi receno, ze zlucove mydlo od Tierra Verde (Yellow and Blue) je asi 5x lepsi nez DMkove. Vzhledem k tomu, ze je taky 5x drazsi, tak je ucinnost potesujici :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    PROMETHEA: Na fleky je dobre, kdyz ten zlucak muze chvili pusobit. Tzn. mne by davalo smysl, abys tem plenam dedikovala kybl a pokazde, kdyz budes mit plenu, pretrela ji tim tekutym zlucakem z DM, zmuchlala a dala do kyble. Ta takto pripravene pleny potom jednou za tyden vyprala.

Btw, kupovala jsem vv pleny s tim, ze jsou flekate a zaprane. O pul roce pouzivani neni po flekach ani stopa...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROMETHEA: Fleky po vyprání ničemu nevadí, většinou zmizí sušením na slunci a kdyz zrovna musím sušit uvnitř, tak holt tam flek zůstane do dalšího praní. Hygienický čisté to je i tak.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRISSIE: super! Diky za tip! Pylova invaze otevira nove obzory!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: jako side effect žluté pylové invaze jsem zjistila, že když dám suché prádlo na 10 minut do sušičky (potřebovala jsem z něj dostat ten pyl), tak i přes naši vodu (tvrdou tak, že div z kohoutku nepadá v kostkách) se "obouchá" a změkne.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    JANISKA: ja prave chtela sbirat na varku do susicky...
    Ale myslim, ze prave i ty 2-3 dny byly dlouho...

Klicovy bude to, ze to nesmi zaschnout. Zkusim jeste variantu tydenniho sber a tesne pred pranim namocit do zlucovyho m.

Dekuju za reakce
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PROMETHEA: A pereš až teda cca po týdnu? Protože mně se nejvíc osvědčilo prostě prát co nejdřív, aby se ta stolice do pleny nezažrala. Plus zmíněný žlučový mýdlo (ale až teď s příkrmy, vaječina mi při pravidelnym praní co dva až tři dny pouštěla sama).
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    PROMETHEA: nebo zkus sodu na praní, případně ocet, a pak teda ten perkarbonat.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNNA: ja prave s prvni dcerou latkovala mnohem vic, zapirala, belila na slunci a flek jsem nemela ani jeden :)

A takhle kdyz to zaschlo, prvni prani, ze zlutejch fleku hnedy...to mi prijde skoda...zaroven jsem ale lina :D
    Druhy dite je dost mozna posledni, ale pliny bych kdyz uz nic rada poslala dal
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PROMETHEA: kaslu na fleky, jsou to pliny ;)

Hodně pomáhá sušit na slunci, každý flek se postupně vybělí...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR: zmoulas kazdou plinu zvlast? To se mi prave nechce...zlucovy tekuty z dm mi prave ty fleky nevycistilo...
    BODY_SUIT: tvrdou vodu mame :(

Rada bych skladovala nasucho, zkusim asi ten perkarbonat
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PROMETHEA: na zluty od kojence skvele funguje perkarbonat, ale ja to namacim, mohlo by stacit i pridat do pracky, ale nevim jaky mnozstvi
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PROMETHEA: zmoulam se zlucakem.... ale mám i z dm tekutý. takže to je snazší
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    PROMETHEA: skladují na sucho, peru někdy každej den, jindy obden, občas se nějaká Olina zapomene dýl. Nepredpiram, zlucak nepoužívám. Jen to všechno hodím do pračky na 60 (jednou za čas na 90) s machanim navíc. Teď jsem dávala ecover na jemný prádlo, protože mi došel feeleco. Někdy přidám desinfekci biod, jindy ocet. Fleky nemám. Nemáš tvrdou vodu, nebo neperes na eco program? (Tzn malý množství vody)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ...susim v susicce
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Potrebuju optimalizovat proces: pouzivam latkovky zatim sporadicky, ctverce mam na prebalovaku jako podlozku-kdyz jich je vic najednou, peru a kvuli mekkosti susim..
    Pred kazdym pranim je ale musim predeprat v ruce se zlucovym mydlem, jinak flicky od stolice nezmizi...jak to delate?
    Kdyz bych latkovala vic, tak to namacim a nezapiram, ale takhle sbiram to mnozstvi treba tyden
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam