• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KLAIR: Já vždycky jen vypláchnu vodou tuhé části, žádný drbání. Do kýble hážu v podstatě nevyždímané, jen aby z toho nekapala voda. Peru jednou za dva dny. I teď, s příkrmy, se 95% vypere napoprvé, zbytek napodruhé. Pokud by bylo něco urputnějšího, budu sušit na slunci, ale zatím nebylo třeba.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TAPINA: nenapadlo mne, že by to šlo jinak.... ale mám na tom vždycky hovínko, to musím odrbat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KLAIR: Ty jsi málo vytížená, koukám :o) Tyjo, tohle by mě mohlo. Špinavá plena jde nasucho do kýble, jednou za 2 - 3 dny jde celej kýbl do pračky a na čem zůstanou fleky, to pověsím na slunce flekem ven. Cokoliv navíc s tím nejsem ochotná dělat a ani na to nemám čas.
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    GUDRUN: není...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Nezbavujete se náhodou někdo tréninkových kalhotek na cca 11kg dítě? Potřebuju urgentně a nechce se mi investovat do nových.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLAIR: Jenom ten flek navlhcim a jednou pretru mydlem a necham to v kybly na pleny pusobit do vyprani.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KOTENCE: no, drhnu každý flek ručně.... jak to děláte vy, že máte menší spotřebu?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLAIR: Tretina kostky na kolik? Na dvacet plen? Co s tim delas?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ANTIHERO: moje spotřeba je jedna kostka na tři praní. bez ohledu na účinnost. Ý+B si kupuju jednou za čas pro radost :-)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    Měla jsem postupně DM, Y&B a nyní Sonett žlučové mýdlo a za mě teda výsledky u čtverců prakticky stejné. Jedu s nějakými 25čč už cca půl roku a flekaté je nemám.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TABBY: a je lepsi?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLAIR: Maji i ve spreji :)

Btw, bylo mi receno, ze zlucove mydlo od Tierra Verde (Yellow and Blue) je asi 5x lepsi nez DMkove. Vzhledem k tomu, ze je taky 5x drazsi, tak je ucinnost potesujici :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    PROMETHEA: Na fleky je dobre, kdyz ten zlucak muze chvili pusobit. Tzn. mne by davalo smysl, abys tem plenam dedikovala kybl a pokazde, kdyz budes mit plenu, pretrela ji tim tekutym zlucakem z DM, zmuchlala a dala do kyble. Ta takto pripravene pleny potom jednou za tyden vyprala.

Btw, kupovala jsem vv pleny s tim, ze jsou flekate a zaprane. O pul roce pouzivani neni po flekach ani stopa...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROMETHEA: Fleky po vyprání ničemu nevadí, většinou zmizí sušením na slunci a kdyz zrovna musím sušit uvnitř, tak holt tam flek zůstane do dalšího praní. Hygienický čisté to je i tak.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRISSIE: super! Diky za tip! Pylova invaze otevira nove obzory!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: jako side effect žluté pylové invaze jsem zjistila, že když dám suché prádlo na 10 minut do sušičky (potřebovala jsem z něj dostat ten pyl), tak i přes naši vodu (tvrdou tak, že div z kohoutku nepadá v kostkách) se "obouchá" a změkne.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    JANISKA: ja prave chtela sbirat na varku do susicky...
    Ale myslim, ze prave i ty 2-3 dny byly dlouho...

Klicovy bude to, ze to nesmi zaschnout. Zkusim jeste variantu tydenniho sber a tesne pred pranim namocit do zlucovyho m.

Dekuju za reakce
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PROMETHEA: A pereš až teda cca po týdnu? Protože mně se nejvíc osvědčilo prostě prát co nejdřív, aby se ta stolice do pleny nezažrala. Plus zmíněný žlučový mýdlo (ale až teď s příkrmy, vaječina mi při pravidelnym praní co dva až tři dny pouštěla sama).
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    PROMETHEA: nebo zkus sodu na praní, případně ocet, a pak teda ten perkarbonat.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNNA: ja prave s prvni dcerou latkovala mnohem vic, zapirala, belila na slunci a flek jsem nemela ani jeden :)

A takhle kdyz to zaschlo, prvni prani, ze zlutejch fleku hnedy...to mi prijde skoda...zaroven jsem ale lina :D
    Druhy dite je dost mozna posledni, ale pliny bych kdyz uz nic rada poslala dal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam