• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETUL_KA: To vidět není, ale prokazatelně to protejká.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    ANNNA: kdyz se podivas z rubu a je videt potrhanej zater, tak vyhodit
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Protékající PUL svrchňáky můžu asi rovnou vyhodit?
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    TRISSIE: jo tak, kvuli moci ja to nemam, stejne ho prebaluju vicemene hned.
    CAMELLA: a pritom to na nich pisou vyrobci, no tak nebudu, ja vetsinu hodila do jen par do zachodu. Ovsem byly to ty papirovy po x vyprani, takze snad nebude v cov kalamita.
    TABBY: jasny, no. Ale neni to takovy teply ted ve vedru na ten rozkrok?
    TABBY
    TABBY --- ---
    TERUSEZBUSE: Bezne bobany konzistence modeliny z ni jdou dobre sloupnout.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TERUSEZBUSE: bacha, ani ty jiné separačky nesmí do záchoda, ničí to ČOV
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TERUSEZBUSE: zůstává suchá (tzn. pokožka není v kontaktu s močí).
    No a vyprat jde fakt výrazně líp, než plína (a to jsem měla kojence na brutální substituci železa, což vytváří stolici o konzistenci kaolinu a barvě černého uhlí).
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    TABBY: u fleesu uplne nerozumim vyhode ty separacky, kdyz ji s pripadnym hovinkem stejne musim vyprat a nehodim ji do zachodu. Jakoze se to z ni lip sundava nez z pliny?
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    ANNNA: ale já se na nic nestěžuju, bavlna drží, pliny nesmrdí, trocha pelichají, ale to je mi jedno, malý není opruzený, já jsem spokojená, on snad taky. Kdybych používala bambus, nebo jiné sofistikované plenky, asi bych to řešila víc...
    TABBY
    TABBY --- ---
    TERUSEZBUSE: Fleece.
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    Jaky prosim pouzivate separacky? Mela jsem celulozovy “bez chemie”, jsou super v tom, ze se daj temer nekonecne prat. Ted mi ale zacalo mimino najednou vic kadit do plen a stava se mi, ze to na jedny strane trochu vyjede a lizne to plinu, pripadne i svrchnak :(. Zkusila jsem bambusovy, ale ty se vyprat moc nedaj, takze jsou strasne rychle pryc. Zatim ale zachytily vsechny hovinka, asi ze jsou sirsi, nebo co.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LD_DRTH: No, uvidíš. Kamarádka, co vede obchod s plínkama, referovala, že za velkou částí reklamací je praní na 40, enzymatické prášky a málo vymáchané plíny kvůli eko programům. Ten čpavek zkrátka potřebuje hodně horké vody a ošidit se to nedá. Plus některé enzymatické prášky prý žerou bambus.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    KOTENCE: peru v prášku s enzymy, 40 stačí když se nic neděje (myslím průjem malýho, ten měl jenom jednou a tenkrát byly všechny praný na 90 v prášku bez enzymy). Jinak žehlím s párou, takže dezinfekce je, fleky vytáhne slunce.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LD_DRTH: Proč to pereš jen na 40? Čtverce snesou i vyvářku a minimálně na 60 by se mely prát všechny pleny.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETUL_KA, ANNNA: pokud budete mít dítě, které ve vodě nekadí (3 naše exempláře ze čtyř vždycky z bazénu vylezly před potřebou), tak je to jedno.
    pokud ovšem budete mít exemplář, kterému voda a kopání nožiček rozpohybují střeva (náš čtvrtý exemplář), silně to nedoporučuju. Savá plína se nasákne a prověsí vahou vody, takže co pevný obsah vypadne. Nepříliš pevný obsah (a že i dítě, které je na pevné stravě, umí vytvořit mazlavou hmotu) při pohybu občas neudrží ani svrchňáky s plínou, že.

Jistí to (a odzkoušeno) neoprenové plavky s přiléhavým širším nápletem na bříšku i kolem nožiček.

Jako pokud si člověk znečistí vlastní napuštěný dětský bazének na balkoně, tak asi houby zle. U velkého napuštěného bazénu to zamrzí, protože pak je nutné bazén opravdu velmi silně přechlorovat, aby se voda nezačala kazit (takže je minimálně 24 hodin nepoužitelný pro koupání). No a komerční bazény (i ty s dětským plaváním) za něco takového účtují nemalé pokuty (třeba v bazénu, kam chodíme my, je to asi 10.000 - je potřeba ho celý vypustit, vyčistit a znova napustit).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETUL_KA: Plánuju používat teď v létě kapsové plíny bez savého jádra... Samotný PUL přímo na kůži by asi nebyl nic moc.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PETUL_KA: asi to fungovat bude. jako plenkove plavky se prodava
    https://www.mall.cz/plenkove-kalhotky/t-tomi-plenkove-plavky-modra-auta-863904001 coz ma navic sitku zevnitr, ale ta je tam asi spis aby se PUL nelepil na zadek. patentky asi zatunugujou lip nez suchac.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Nezkousel jste nekdo samotny svrchnaky pouzit jako koupaci plinu? Kakani (dite, co ji pevnou stravu) by to zachytit teoreticky melo stejne jak ta plena, ne?
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    TABBY: teď má 14,5 měsíců, ale je pravda, že mám práh citlivosti čichu posunuty, nehoda z práce
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TABBY: s dvouletou (a kalhotkovýma plenkama od PL) peru co 3-3,5 dne, nic nepředpírám ani nemáchám, a pár kapek tea tree (a pečlivě vypláchnout kbelík pokaždé, když ho vyprázdním do pračky) to jistí :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    LD_DRTH: Jak stare mas dite? Protoze mimineci moc je o necem dost jinem nez to, co produkuji deti 2.5+
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam