• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj, chtěla bych moc poprosit o radu. Zatím nemám s látkovkama vůbec zkušenost a mimino ještě není na světě, každopádně chci bejt připravená, abych to hned na začátku nevzdala.
    Koupila jsem z druhý ruky sadu - pár svrchních kalhotek (starší verze Bamboolik s patentkami, potom The Pop-in a Flip, viz druhá fotka), vkládačky (tvarované Bamboolik na patentky, krátké, co se dají připnout na ně, a pak dlouhé rovné bez patentek, značka neznámá) + nějaké AIO Bamboolik.
    Chápu, jak fungují ty Bamboolik v kombinaci s tvarovanou plenou na patentky, tam je mi snad všechno jasné, ale chci se zeptat, co s těmi dvěma ostatními značkami. Ty nemají vevnitř patentky, což mě trochu znervózňuje. Budou fungovat v kombinaci s tou dlouhou vkládačkou? Stačí tam prostě vložit a pak si jenom pohlídat “utažení” té svrchní plenky, neposouvá se to tam nějak? Zkoušela jsem dovnitř zapnout i tu tvarovanou plenku a celkem to jde - u té zas mám jistější pocit, že by nic nevyteklo bokem, toho se trochu bojím u těch netvarovaných obdelníků.
    Další, co mě zajímá u těch obdelníků, je materiál - z jedné strany jsou hrubší (asi flís?), z druhé hladké, je to trochu vidět na fotce. Co je lepší u malých miminek?
    Pak se chci ještě zeptat, kolik je dobré mít doma cca svrchních kalhotek. Mám jich asi 6 a potom 6 těch AIO, které jsou ale asi vhodnější spíš někam na ven a na cesty, na doma asi zbytečný.
    Omlouvám se za takovou sondu, ale moc holek kolem mě nelátkuje, nebo začaly až o dost později a mají modernější verze, tak se nemám moc s kým poradit :/ Budu ráda za všechny zkušenosti a tipy.



    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    dík, stačí :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: A vlies-windel , windelvlies, Mioliners (to je rovnou značka). Projíždím německý amazon.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: A jeste abbaubare windel-liners
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: Případně jsem to našla ještě jako Trennung windeln
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: Trennwindel
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    naléhavě- pod čím hledat separacky v německy mluvících zemích? na co se ptát??
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MYSUS: Svrchních? Já ano, budu mit k prodeji dvoje
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    prosím, nezbavujete se někdo náhodou rostoucích petitlulu?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Ahoj, mám tady 10 zavazovacích plenek BabyIdea ve velmi dobrem stavu. Budu to davat i na tržiště, ale pro jistotu i sem.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    nabídka plenek..
    pardon, v předešlém odkazu přestaly fungovat linky
    [ OFFERINGNABÍZÍM: látkové pleny / Řevnice ]
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KETHAMINA: chápala bych to tak, že viskóza a celulóza jsou sice vyrobené materiály, ale na bázi přírodních polymerů, takže to je malá škoda, ať už se to spálí, nebo skládkuje
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    CAMELLA: možná jsem si blbě vysvětlila tu rozložitelnost :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KETHAMINA: Jak říkám, já to neřeším, vyhazuji normálně do komunálu (bydlím ale mimo Prahu), kompost mám, ale tam lidský houna fakt nedavam
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    CAMELLA: a kam to vyhazuješ, když je to rozložitelné? V Praze se vše spaluje, tak mi to přijde zbytečné a kompost tu nemám.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KETHAMINA: Tak nejlíp to uměj fleecovky, ale ty se perou, jinak snad nějaké bambusovky.
    Jinak mě osobně netrhá žíly vyhodit denně 1-2 obdélníčky rozložitelného materiálu, takže ekologii v tomhle případě fakt neřeším
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KETHAMINA: vyhodíme 4-6 separaček týdně, plus sem tam se nějaká rozpadne věkem. Když byl pidi, lítalo toho víc a myslím, že to nebylo nutný, u druhýho to zvážím a otestuju.

    staydry a další - hezky to vypisuje tady SMARTCHIN. Já používám Puero, teda viskózové a fakt vaječina prosakovala, takže flek byl až na plíně, ale šel vyprat bez ruční předpírky
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GUDRUN: ok, to dává smysl. Tak budu ve střehu, až začnu příkrmy. Přesně mi přijde, že s trochou žlučoveho mýdla a namočení se vypere vše a stačí jen vymachat před, doma i na chalupě máme pračku, takže teď spíš vychytávám frekvenci, kdy prát a co z prádla ještě snese být u toho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam