• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMENIMalta
    BLATO
    BLATO --- ---
    boli ste niekto na ostrove gozo?oplati sa ist pozriet?
    THERESA
    THERESA --- ---
    LEANKA: s tou anglinou to tam fakt neni tak horky, kurzy jsou ok ale venku s tebou nikdo dobrym akcentem nepromluvi, vetsinou mluvej maltsky a anglinu maj jako druhej jazyk, rizeni nalevo je ok, zvyknes si ale prvni dny ti to bude pripadat strasny :) v srpnu tam je nejvetsi vedro okolo 30 a vic, takze flip flops plavky tricko a kratasy stacej na celej mesic :)
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    ahoj, jedeme na Maltu s přítelem na kurz business english a trochu to tam projet v srpnu..tak jsem zvědavá na tu jejich angličtinu, pač my si jí tam chtěli jet zdokonalit..nemáte někdo zkušenost z IELS Sliema??
    mě teda kurzy nepřišly zas tak drahý, mám možnost srovnat to s kurzem španělštiny v Marbelle, kde jsem byla..a třeba oproti Británii mi to přišlo celkem v pohodě..

v srpnu tam asi bude pěknej pařák,co?

a máte někdo zkušenosti s půjčením auta,mopedu nebo nějakého přibližovadla? na řízení vlevo jsem zvědavá :) zajímaly by mě ceny, pač co jsem se tak dívala na Hertz a podobný, tak je to celkem pálka..nějaký místní společnosti či tak něco..
    SVEDOMI22
    SVEDOMI22 --- ---
    Ahoj, to vse je pravda, co je tu napsano. Kurzy pomerne drahy a Matska Aj je z italskym prizvukem. Na druhou stranu ty kurzy jsou dost popularni, maji tradici a myslim, ze se clovek nauci dost. Ve skolach jsou i rodily mluvci. Taky je tu dost Americanu. Letenka se da vychytat kolem 2 tis. jedna cesta a nabizim ubytko za 250 euro na mesic. Malta je spojeni prijemneho s uzitecnym...
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    TH:dík, tak to možná přehodnotim....
    THERESA
    THERESA --- ---
    jde o to ze na malte si moc nepokecas s rodilym mluvcim, maltani sou na tom s anglinou asi jako cesi takze mluvej ale nehezky :)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    KETHAMINA: aha dík, to jsem nečekala, myslela jsem si, že když tam jezdí takhle celkem dost lidí, tak to za to stojí.
    Cenově mi to přišlo u Student A. přibližně na stejno s Anglií a Kyprem, ale pak je tam samozřejmě rozdíl v ceně cesty
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    JUASINHA: ahij, Malta je neuvěřitelně předražená, co se kurzů týče. od místních vím, že kurzy stojí často za prd.

pokud bych mohla něco doporučit - tak anglie, belgie, austrálie :)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ahoj, chtěla bych jet v létě na nějaký intenzivní kurz angličtiny a napdla mě taky Malta, nemáte s tím někdo zkušenost?díky
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TAZZI: on se nikdo ozvat nemusí a my půjdem pěšky :)
    TAZZI
    TAZZI --- ---
    KETHAMINA: ahoj Markétko,tak kokám,že se ještě nikdo neozval z radou,snad to bude finančně dostupné i pro mě.pa TAZOUŠEK
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    hola, hola - nějaký tip na levné letenky - mám šanci se dostat pod 6000,- i se zpáteční, když chci letět až vvřijnu - kdy je nejvhodnější nákup?
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    MIKE_21: ty rusáci sou fakt všude!
    THERESA
    THERESA --- ---
    tsss, koupat se v prosinci v mori... :)
    MIKE_21
    MIKE_21 --- ---
    Tak aby to nebylo jenom o tom chlastu, tak tady taky s klukama ruskejma hodne hulime libijskej hasis, je docela dobrej:-) je tady porad krasne, dnes sem si chvilku cetl na plazi, nekdo se i koupal, ale to uz se mi zda studeny more
    THERESA
    THERESA --- ---
    MINIELI: to je hezky, skoda ze sem pracovala v paceville tam boha nenajdes :)
    MINIELI
    MINIELI --- ---
    a nemyslím si že by se na Maltě moc chlastalo..chlastaj pubertáci v Paciville ale to je stejné jako u nás..jinak je to hodně křesťanská země..a mají tam své staré zvyky a rituály..jako třeba v 6 letech pokřtívání dětí..nevím přesně jak se to jmenuje..je to další krok po pokřtění..děti jsou slavnostně oblečené a v doporvodu rodičů jsou půl dne v kostele a je to taková sláva..že když v našem centru vypukly chickenpox(neštovice) rodiče ani děti nepouštěli do školy několik týdnů..aby to nechytli aby se té slávy zúčastnili..
    MINIELI
    MINIELI --- ---
    ahoj, já byla na Maltě od února do června tohoto roku v rámci evropské dobrovolné služby, dělala sem jako dobrovolník v sociální organizaci ve městě Cospicua a bydlela sem ve Fgura což je od sebe kousek pěšky..z Malty mám krásný zážitky,hl.moje organizace a lidi v ní byli super..ale je pravda že na poznání země opravdu stačí málo a myslím, že se sehnáním práce je opravdu v tak malé zemi problém. Ale mě se tam líbilo moc a snad někdy zas navštívím své přátelé a tísíce let staré chrámy.
    MIKE_21
    MIKE_21 --- ---
    THERESA: to mas sakra pravdu, zrovna vcera sem jen tak sam sedel na pobrezi a koukal do more. Kdyz najednou slysim cestinu, tak sem aspon pozdravil, jenze to by to nesmeli bejt moravaci bydlejici a pracujici v anglii. Ve tri rano po 4 lahvich hawany se mi docela prijemne usinalo
    THERESA
    THERESA --- ---
    tam se chlasta i kdyz tam nikdo neni, zrovna dneska jsem smolila nejake informace k jednomu clanku o malte a tohle je zatim nejzasadnejsi informace: Vsude se tam chlasta! :DD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam