• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMENIMalta
    Pár fotek z Malty a případné poznatky..
    rozbalit záhlaví
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    BULHI: já ti určitě můžu doporučit školu IELS ve Sliemě..učitelé jsou jak malťani, tak angličani, skoti, kanaďané.. byli jsme ve skupině 4 studenti z různých zemí..takže člověk musel stále vnímat a mluvit..výuka tam probíhá od 9 do 16 30-záleží kolik lekcí denně si zvolíš..jela jsem tam přes intact (pouze mi zajistili školu-je to levnější než přímo kontaktovat školu), hotel a dopravu jsem si zajistila sama ale intact nabízí spoustu možností ubytování jak v hostitelských rodinách tak v studentských hostelech nebo levné hotely..intact také mohu doporučit, vše bylo zařízené, žádný problém..
    BULHI
    BULHI --- ---
    jak to tady tak procitam, tak kurzy AJ na Malte teda spis nedoporucujete? dostudoval jsem a potrebuju to trochu poladit, protoze v mym oboru je anglictina dulezita a vzhledem k nastupujicimu podzimu se mi do Britanie moc nechce :-) je tady nekdo, kdo ma dobrou zkusenost s nejakou konkretni skolou?
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    BLATO: iels ve sliemě..ve Sliemě je na jedné straně přístav a malá kamenná pláž se vstupem rovnou do hloubky.. v druhém zálivu je kamenné pobřeží podel promenády, tam se dá koupat v pohodě, ale zase je všude vstup rovnou do hloubky..na boty to rozhodně je, někde jsou ty kameny dost ostré..nebyla jsem v Pacevillu ale slyšela jsem, že je tam i nějaká písečná pláž..já upřednostňuju kameny, takže jsem na žádné písečné pláži nebyla..
    doporučuju sebou vzít potápěčské brýle a šnorchl, na některých místech je spousta ryb..
    BLATO
    BLATO --- ---
    LEANKA: a v akej skole si bola?
    inak ako je to vlastne s plazami v Slieme a okoli?same kamene?to aby som si obuv do vody zbalila
    THERESA
    THERESA --- ---
    nejlepsi sou ty zvonky
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    jinak jsem na Maltě strávila 14 dní na kurzu angličtiny ve Sliemě..škola od devíti do jedný a pak volno..hodně jsme cestovali, téměř denně + nějaký dny relax u bazénu v hotelu nebo u moře..
    vedro šílený, k padnutí..život místních začínal se setměním..
    blbý bylo, že zrovna začal ramadán a naproti hotelovému balkonu bydleli arabáci, kteří denně koukali do noci na tv..
    jinak pohodička..moře teplý, všechno v pohodě, žádný problémy, lidi příjemný..
    busy šílený :) nechápu že tam neexistuje jízdní řád a ani na zastávce neni jaký čísla tam jedou a na busu není ani číslo :)
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    tak, trochu jsem to tu zahltila fotkama :) kdyby někdo chtěl vidět celou galerii tak napiště do pošty..
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    výhled z letadla na sever Malty

Comino (krouží okolo něj lodě) a Gozo
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    Mnajdra temple

pobřeží u Mnajdry

výhled na Ghar Lapsi a pobřeží
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    typické produkty

místní ryba lampuki (moc dobrá)

typická loďka v Marsaxloku
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    Mgar, Gozo

Inland sea (Gozo)

Azur window
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    pevnost ve Valetě

Ghar lapsi pláž

trajekt na Gozo
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    bus na Maltě

bus na Gozu
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    ulička v Mdině
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    St. Paul catacombs, Rabat

ulička v Mdině

výhled z Mdiny

LEANKA
    LEANKA --- ---
    Valeta

Kostel ve Sliemě

Gnejna bay
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    Popeye village

Comino a Modrá laguna

ryby v Modrý laguně
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    Výhled na přístav ve Sliemě,Manoel island a v pozadí Valeta

Dingli clifs

Filfla island
    THERESA
    THERESA --- ---
    mas tam nejaky pisecny vetsinou sou plny turistu pres sezonu a pak mas pisecny takovy kam se nedostanes kdyz to tam neznas.. jinak kameny a kameny bloky, Gozo je hezky ja si to spletla s Comminem, sorry
    BLATO
    BLATO --- ---
    THERESA: a plaze na malte su lepsie?same skaly som videla
    cakala som praveze to gozo je take poloopustene, takze sa asi mylim..
    THERESA
    THERESA --- ---
    oplati i neoplati :) hezka voda ale plaze nic moc a vsude lidi a ve vode lode :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam