• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIghostování - Ghost (DOS, Norton, Symantec), DriveImage, Acronis. Zálohování disku, záloha partition, image, imageování
    ghostování - Ghost (DOS, Norton, Symantec), DriveImage, Acronis. Zálohování disku, záloha partition, image, imageování, clone partition, klonování disku
    Jaké SW používáte? Off, nebo za běhu? Boot z FDD, CD, flashky? Zvládá váš nástroj přenášet obrazy mezi FAT32/NTFS?
    Vzdálené imageování: vytvoření na dálku, ukládání na dálku, obnovení na dálku.
    Symantec/Norton/DOS, Acronis, TrueImage, Snapshot, XXCopy, Clonezilla, ...
    rozbalit záhlaví
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MIRIS: ghost.exe naběhne i bez jakýhokoliv přepínače, takhle to vypadá vážně na poškozený soubor. nebo jsi jich zkoušel více?
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    WIL_M: ee
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MIRIS: na jiný mašině to jde?
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    čau nyxáci
    mohli byste mi pls poradit?
    sháněl sem soubor GHOST.EXE z norton Ghost2003 , který by šel spustit v DOSu ale bohužel se mi nepodaří spustit. buď se zasekne ještě v dosu na černé obrazovce (system halted - internal error), anebo se spusí program, ale jen do určitý fáze - nenačtou se ani obrázky, text, nic. máme notebook asus M51 a netuším kde může být chyba, dřív mi to šlo
    možná nějakej přepínač?
    HROBO
    HROBO --- ---
    ok tak keby to niekoho zaujimalo tak som to vyriesil nainstalovanim si acronis disc director 10 a v nej to ide super. nechapem moc tejto logike ale problem vyrieseny :)
    HROBO
    HROBO --- ---
    zdravim prosim vas o pomoc. mam boot acronis disc director 11. vidim disky a pozeram si subory na nich uplne v pohode ale nejde kopirovat z disku na disk. v starsich verziach to nebol problem. neviete ako na to? diky moc.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    používá někdo Fog projekt? opensource nástroj sdružující dhcp, tftp, wol a další nástroje pro imageování ze sítě. už jsem pochopil základní princip, jen multicast bez registrace mi zůstává prozatím utajen a to jejich wiki studuju dost bedlivě.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Hledám nějakou ideálně free utilitu, která umí pod DOSem vytvářet partitiony. Mám tři fixní velikosti a čtvrtá se má vytvořit "do konce". Podmínkou je, aby šlo utilitu spouštět automaticky skriptem, jelikož má jít o součást image pro notebooky. Za jakoukoliv radu díky.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    UBIK: udelej si image (zalohu) celyho disku a pak mas prostor manipulovat s partisnama klidne pokus/omyl system, ale pokud je firemni partisna to same co servisni partisna, tak to obnovis pres dell managera (muze se to jmenovat jinak, ale mozna nejjednodussi reseni pokud mas original OS dodany s ntb) - trochu me mate, ze vidis dve podobny partisny, podivej se na velikost, predpokladam ze jedna bude radove mensi (100mb) a to je partisna Win7 a obsahuje "boot files a recovery info" bez ktery to nelze provozovat.

    add velikost disku (klidne me nekdo opravte) - 500gb disk ma realnou hodnotu 465,66gb, za predpokladu ze 1 mb je 1024 kb, 1 gb je 1024 mb a 1 tb je 1024 gb

    500gb x 1000 x 1000 x 1000 je 500 000 000 000 b
    a zpet
    500 000 000 000 b / 1024 / 1024 / 1024 = 465,66gb

    takze je otazka co vlastne vidis.. u cisel je "cca" vetsinou mimo ;)
    UBIK
    UBIK --- ---
    hezký večír, obracím se na vás s dotazem, neb už nevím, jak dál a nenašel jsem diskuzi na nyxu vhodnější...
    nainstaloval jsem Partition Magic 8 na nový ntb Dell s Win7. program se po instalaci nespustil, ale cosi provedl (2x odkliknuté ANO), restartoval sys a ten se sesypal (bluescreen, výpis zásobníku). vyzkoušel jsem všemožné partition managery z Hiren's Boot CD a také GParted z Chip DVD, ale všechny vidí jen prázdné místo a žádnou logickou jednotku na něm. jen linuxovské prostředí recovery DVD z Chipu vidí správně tři partitions - OS a dva firemní od Dellu. také při pokusu o start mini winXP z Hiren's Boot CD jsem se dočkal jen bluescreenu.
    data, která na disku jsou, mě nebolí, klidně na něm vytvořím part novou. jedná se mi ale o to, že prázdný prostor, který vidím, je cca 485 GB a ne plných 500 GB. vím, že to není vždy přesně 500, ale těch pár GB mě trochu znervózňuje. navíc nevím, zda při ruční instalaci nepozbydu těch dvou firemních part nadobro.
    nemáte někdo nápad???
    předem díky za rady!
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    RUTHAN: clonezilla
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Ahoj,
    měl bych dotaz, je něco lepšího než Acronis True image, v poslední době mam pocit, že ty nový verze nějak zlobí.
    Spustim zálohání z boot cd, ráno se vrátim komp tuhej. Spustim Trueimage Home z woken cca 300 GB, vybraný složky původní odhad cca hodinu a běží to 14 hodin a pak napíše, že jako ještě 1 den a 6 hodin? Přitom dřívávějc tohle bylo za noc hotový, komprese normal.
    Dneska opět pokud o noční zálohování použita Safe version přijdu a kompu zrestartovanej corruped 40 GB image.
    HW mam Core 2, chipset P45 a 4 GB paměti a Sata disky Samsung F2 a Hitachi 500 GB, disky by měli být ok.

    Taky mě poněkud zlobí Disk Director, už dvakrát sem dělal další partion pro Linux a vždycky mi přitom před první partion udělal nějak microoddíl navíc, každej první systém najednou nebyl - 0(Wokna), ale až 1.. novej Linux nikoliv 1 nebo 2 etc.. Doufám, že číslování je pochopitelný alá Grup.

    Teď přemýšlim, co koupit do primy, kde by mělo bejt 10 static a jeden zálohovací Server, kterej by měl každou noc pravidelně odzálohovat nějaký složky z těch stanic. Tak jestli na to použít Acronis nebo radši něco jinýho cenově srovnatelnýho. BTW umí něco i WakeOnLan, aby si to zapnulo vypnutý kompy.
    OASHI
    OASHI --- ---
    Tak ja bych u Widli pouzil jednu funkcicku a pak hned 3 ks HDD:
    1) Svuj home Doc dic muzes totiz presunout, je to ficura Widli. Osobne to doporucuju: OS si zazalohuj do image a uz ho nemusis mit realtime zarcadleny. (staci po pul roce, podle toho, jak moc menis sve SW vybaveni)
    2) A pak na dvou dalsich stejnych HDD si udelej RAID na zrcadleni a na ne prave presun ty sve Docs. A je to. ;)
    ...Nemusis se trapit s zadnym dalsim spesl SW na zalohovani.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    RAB1T: jasne, tim raid 1 sem chtel spis naznacit akorad to, ze by mi tam ty vytipovane složky udržovalo 1:1 v záloze...nic bych z toho zpetne nechtel obnovovat, jen bych proste rad kdyby mi kleknul disk tak abych nekde mel par složek zalohovanejch...

    takže najakej kvalitni software, tip?
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    STEMBUS: tak
    1. musis si ujasnit jestli chces raid nebo automatickou zalohu. Raid 1 se praktikuje s dvěma stejnými disky, kdy je jeden kompletne zrcadlen na ten druhý a to v reálném čase.
    2. automatickou zalohu dokumentu umí kde co, treba windows to umí i když v dost nepuzitelne formě. Dle Ghost to snad taky provadi od verze dvanáct.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    zdarek, mam jeden dotaz

    chtel bych mit v PC (widle) druhej disk, kterej by mi slouzil jako zalozni disk kam by se mi zalohovala jen napriklad slozka Dokumenty, nejlepe automaticky a nejlepe asi RAID 1 způsobem...

    co k tomu potřebuju?

    Stači mi obyč druhej disk a nějakej software? jakej kdyžtak?


    díky
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    nevite jak je na tom momentalne Acronis a TrueCrypt? jejich nespoluprace rok zpet me pripravila o nejaky data, pouzivate to ted nekdo na jednom stroji?

    (pripomenu ze acronis z neznamych duvodu prepisoval 4bity v hlavicce disku po rebootu Windows; to jeste TC nemel zalohu hlavicky na konci oddilu disku pro snadnou obnovu)
    RCR
    RCR --- ---
    OASHI: PXE je moderni zpusob zavadeni ze site, je to unifikovany - byvaly doby, kdy kazdy prostredi vyzadovalo vlastni specifickou bootromku a k ni specificky protikus. PXE uziva tftp, nikoliv proprietarniho balastu, takze se mu ten protikus stavi dobre prakticky z cehokoliv.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Preboot_Execution_Environment
    OASHI
    OASHI --- ---
    RCR: ...jj, DHCP jsem tam take videl spustene, to si tak nejak vzpominam. Mas pravdu.
    PXE? To neznam.

    Dik za komentare! :)
    RCR
    RCR --- ---
    OASHI: JAk na licencni podminky zapomen? Pouziti toho softu je podmineno nejakou licenci a ja tedy predpokladam, ze sis jej koupil, mas licencni klic a jsi tedy schopen si poresit novejsi verzi. Pokud pouzivas piratsky soft a on te pripravil o data, nezbyva nez konstatovat: dobre ti tak, me to partition magic v roce 97 taky udelal a od te doby resim veci jinak.
    RCR
    RCR --- ---
    OASHI: Principielne to muzes mit nastaveny nasledovne: vetsina dnesnich desek umi delat rozdil mezi wakeonlan a normalnim zapnutim, takze se PXEckem nebudes muset zdrovat pri normalnim startu, ale budes schopen jej libovolne vynutit nadalku. Pak je tu pochopitelne i boot menu.
    Cela vec vyzaduje to, aby na siti byl dhcp server, ktery posle nejen sitovou konfiguraci, ale i odkaz na ty bootovaci soubory, ktery si pak PXE umi stahnout skrze to tftp. Dhcp je konfigurovatelny MAC adresou, takze muzes uz tady ovlivnit, kterejch kompu se to ma tykat a kterejch nikoliv. Z PXE lze natahnout i boot menu, ktery nasledne zavede system z disku - lze tak i ucine omezit schopnost startovani pocitace na pevne nastaveny moznosti, ktery menis nekde na serveru centralne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam