Problém zřejmě je, že jména připadala vtipnám hráčům ačkoliv postavám by rozhodně vtipná nepřišla. Jen opravdu málo vzdělanců by podle mě bylo s to dohledat ve svých pracně shromážděných polozuhelnatělých zbytcích knih jaký ta slova měla původně význam. Pro ostatní, kterým se po generace předávaly jen ústní, čím dál tím více nepřesné informace, by ta slova už měla více emocionální, než exaktní význam.
Třeba po léta vyprávěná historka o temném mraku, který se vznesl kdysi daleko na východě a hubil vše co mu přislo do cesty, v člověku, který nezná příslušné historické souvislosti a zároveň je to dál, než je schopen se vypravit, vyvolá potřebu v tom hledat nadpřirozené síly boha Černobyla. Prostě lidé si vždycky jevy, které byly za jejich možnostmi pochopení, nahrazovali nadpřirozenými bytostmi.
Stejně tak zmiňovaná Veolia, jejíž jméno je možné vidět na mnoha zdech ve městě, kde ji lidé vzývali, a o níž jsem slyšel, že lidem dávala čerstvou vodu je pro mě spíše věcí mystickou, k níž se budu i já modlit, abych dostal požehnání v podobě zahnané žízně a neevokuje ve mě nějaký pocit vtipnosti.