• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSSvět po Pádu a jiné PA skopičiny


    Svět po Pádu je fiktivní svět. Je to platforma pro PA larpy a akce larpům dost podobné. Ty jsou otevřené všem (po rozumné domluvě) a jejich cílem kromě prožitku je také seznamovat nové lidi s PA žánrem a motivovat je k nadšení pro něj (například skrze zdokonalování PA kostýmů). SpP je svět otevřený kreativním nápadům, kdokoliv se může podílet na jeho tvorbě.

    Tento klub pak slouží k debatám o Světu po Pádu, případně aktuální distribuci informací o chystaných akcích. Zároveň zde můžete řešit PA tématiku jako takovou, všiml jsme si že zde na Nyxu oproti Hofy moc zastoupená není. Informace o Světě po Pádu je vhodné čerpat přímo z jeho webu. Jiné věci se busu snažit shromaž ďovat zde na nástěnce...

    WEB: http://svetpopadu.blogspot.com/
    Facebook: http://www.facebook.com/svetpopadu

    Aktuálně se řeší:
    Skončil SpP 4
    Hledá se místo pro další tématickou akci (ne larp)

    rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SEBEL: za Vyvržence to dopadlo dobře :)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Je mi opravdu líto, že jsem nemohl dorazit:-/ Nejvíc je mi líto, že to bylo naposled, tenhle formát hry v troskách Prahy se mi velmi líbil:-)
    Chtěl jsem se zeptat, jak to vlastně dopadlo, zda je někde shrnutí hry.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    HARALD: kousek níž jsou Charlesovy, o jiných zatím není známo :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    Jsou nějaké fotky z Plexu?
    MRTREVOR
    MRTREVOR --- ---
    APOSTRI: jj.. někdy se na to taky vrhnu :D
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    PETRIUS: Když tam je mooooooc otevřených otázek a u toho musí člověk přemyšlet...ale ja to nějak skusím.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Lidi díky za dotazníky, lezou z toho zajímavé věci - s většinou souhlasím a možná sem nahodím anonymně nějaké zajímavé postřehy...
    Někteří z vás chtěli nějakou zpětnou vazbu, budu se pokoušet během týdne odpovídat...

    Zbytek poprosím, aby se na to ještě podíval ;-) koneckonců tenhel dotazník je i docela dobrým předpokladem dostat se na další akci...
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    AINEE: +1 :o) i když já toho měla docela málo
    AINEE
    AINEE --- ---
    PETRIUS: po státnicích se do toho s chutí znova pustím ;)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    a sakra :-)
    nechte mě žít ve světě kde jsou důležité myšlenky a ne forma! :-)

    ne ve skutečnosti si vážím každého kdo do korektury jde (Ainé taky pro mě nějakou dělala a spolupracovalo se mi s ní skvěle!) je to dost důležité a samotnému je mi líto, že nemám moc čas po sobě své výtvory projíždět zpětně. Doufám že do další akce na tom webu ještě máknu a vůbc budu připravenější a méně nestíhací...
    AINEE
    AINEE --- ---
    NERION: Jo, něco o tom vím ;)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    RAISTILIN: tady Sára :-) a v pohodě, jako tam to fungovalo tak, že jsi mohl nabídnout cokoliv jsi měl... nějak by se to dohodlo. Musím říct, že jsi potom připravil mojí postavě složité chvilky, protože chudinka mladinká Sára potom řešila, kde jako udělala chybu, když jsem se plazila jak břečťan a trošku jí to zahoupalo se sebevědomím. Jsi první, u koho z nějakého důvodu neuspěla :-))) ale jako super podnět, díky za to:-)

    mě osobně je opravdu velmi líto, že Praha končí. Zažila jsem jenom tohle postapo, moc se mi líbilo... na druhou stranu mě velmi blaží myšlenka, že bude další! :-)
    LEVI
    LEVI --- ---
    NERION: epic
    NERION
    NERION --- ---
    PETRIUS: ..částečnou kOrekturu, což je šílená práce!!!
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MARWIN: :D
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    KID_MCHUTT: vsak taky kdyz jsme se to dozvedeli tak jsme se sebrali a odesli
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MURRIEL: mě na tom celém nejvíc pobavilo to, že jste měli celou dobu svatyni Černobýla za zadkem :D To byla moc pěkná irónie :)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    PETRIUS: Škoda, že "Praha" končí, moc se mi to líbilo, ale stejně jet další rok jako Samaritán bych prostě už nechtěla...
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    RAISTILIN: S příchodem do Plexu mám obdobnou zkušenost, chtěli mě prohledávat, ale nedala jsem se, měla jsem u sebe celou zásilku drog pro Metroplex. Šok byl pro mě prohledávání mojí ochranky, když Karamonovi vzali kopí, ne střelnou zbraň, ale vobyčejný kopí.
    Co se týká jídla, taky mě to trochu zarazilo jako Samaritáni, kteří mají jídla dostatek, jsme si s sebou vzali cizrnové placky, do kterých jsem naprosto drsně dala i nějaký ten česnek a majoránku - to jídlo mělo i chuť!!! Myslela jsem si, že budeme vypadat drsně až na místě budeme takhle drahé jídlo jíst, dost mě to zmátlo, když tam pak všichni jedli maso.

    Co se týká nedostatku, tak ten jsem pociťovala asi trochu jinak. Jako lékař jsem měla s sebou trochu alkoholu na dezinfekci, trochu bylin na léčení a celou dobu jsem trnula, že jestli vypukne epidemie, tak mám prostě těch bylin málo.

    Když jsi si neměl kam odložit věci, mohl si k nám, když jsme tam byli na hromadě s Recykléry, tak u nás furt někdo byl, kdo hlídal věci a mohl sis tam klidně sednout… my lidi z Kongresu nevyhazujem, my je i léčíme, jak jsi si všiml ;)

    Co se týká vykupování zajatců od Lovců, tak jsme měli dost výhodu, Lovci nám naší zajatou holku ani neznásilnili, dokonce uznali dluh za léčení z minula a díky mojí ochrace (taky Lovci) a pár jeho cigárům, jsme si koupili i někoho nového na práci v gangu... třeba z nich bude i nový člen gangu...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Lidičky děkujeme vám všem, že jste se zůčastnili našeho experimentu! :-) Nějaké obsáhlejší zhodnocení nebo osobní názor si ještě chvíli nechám pro sebe. Nicméně mám za to, že se to vesměs povedlo i přes nějaké chyby.
    A po experimentální stránce to hodně splnilo svůj účel. Nevím ještě úplně jak u ostatních orgů nebo vás hráčů, ale mě to vedlo k moha myšlenkám. Můžu říct, že tenhle Svět po Pádu byl poslední svého druhu. Další akce budou (ať už SpP nebo jiné) ale budou .... prostě jiné.
    Tím také uzavírám kapitolu "Praha". Je mi jasné, že mnozí z vás z toho budou smutní, ale tak to kolem larpů chodí. Když je nějaké téma už vyčerpané, je potřeba ho utnout...

    Dávám vám aspoň možnost vybrat si jestli konec bude hodně smutný nebo jen smutný (samozřejmě záleží na úhlu pohledu).

    Dále by se hodilo info, že v blízké době asi bude nějaká afterparty, když sjte si teda kvůli nám nemohli ve hře užít tolik chlastu :-)

    Jsem docela rád, že to takhle dopadlo a kladně vmímám nějaký osobní posun dopředu a pro vás třeba příslib dalších akcí.
    Můj dík patří především ostatním orgům. Letos to byl obrovký úkol a sám byh ho nezvládl. Takže jmenovitě:
    Janička (Renglaren) - tuna nápadů, komunikace s některými hráči a jejich propojování, různé konzultace a likvidace občasných záchvatů paniky a deprese :-)
    Prasátko - další tuna nápadů, propojení a podnětů, prvek chaosu a šíleností, které hru obohatily, komunikace s hráči, dirigování hry na místě, fyzická realizace některých věcí a další věci
    Nerion - tenhle člověk pochopil svět, který jsem stvořil a sám se stal jeho tvůrcem (už dávno před SpP4), letos hodně mákl na některých reáliích, obohacoval svět a hru svými nápady a rozmlouval mi některé věci. A dělal po mě částečnou kerekturu což je šílená práce! :-)
    Tári - přispívala svými nápady, brala na sebe odpovědnost za některé úkoly a pomáhala formovat největší gang ve hře - Metroplex!
    Lyrel a Digrein - přišly s nějakými nápady a hodně pomáhaly přímo ve hře.

    Děkuji také všem hráčům, kteří dorazili. Specielně pak i hráčům, kteří pomohli s organizací nebo nějakými technickými věcmi. Například Lešimu, Jezdcům, Nienor, Ettelwen, Marťušákovi a dalším.
    Také všem hráčům, kteří s námi před hrou komunikovali (specilně pak těm, kteří to dělali včas!). Hodně těm, kteří dodali postavu nebo aspoň svojí vizi co by rádi ve hře dělali nebo potkali. Takové hráče pro nás bylo jednodušší uspokojit než hráče, u kterých jsme jednali dost naslepo nebo byli poněkud ztracení...

    Tak a pokud chcete, aby se vývoj nezastavil vyplňte prosím následující dotazník. Zabere imho tak deset, patnáct minut a je pro nás celkem důležitý. Děkujeme!

    https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dG13YmlQRGdsOXhWamh0ZGxuRUtORXc6MQ

    Také víme, že jsme nezkasírovali úplně všechny hráče, kdo o sobě ví, že neplatil ať se nám prosím ozve. Lepší než kdybysme ho naháněli my :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam