ZUZKAOU: o Chartres nepisu poprve, takze tady jsem to napsal jen jako poznaku na okraj (na zaklade ktery jsi shodila moji kompletni snahu neco vyjadrit), ktera ani nesouvisi tolik s tim ostatnim co jsem napsal.
Navic - o stavbe chramu v Chartres jsem psal uz mnohokrate pred tim a myslel jsem si, ze vedu rozhovor s lidma na urovni (tedy vira, ze jsi inteligentni a mas pamet se mi tentokrat nevyplatila), vidim ze nikoliv (ovsem hysterickym antikomunistum - nebo se ti nelibi tohle ideologicky vyrazivo? Tak s tim nezacinej...)
Ne, gotika samozrejme v Chartres nezacala, ona se tam poradne nakopla, evropska spolecnost se opravdu na takovychto projektech fakt realizovala (to stavim proti obecne vire ve valky a jejich prospech) nesouhlas s vypravama a nelibost ty vypravy platit jsou normalnim faktem, netusil jsem, ze vsechno musim rozepisovat do detajlu na diskuznim foru??? Tohle prece neni seminarni prace, ale nazor. Poukazani tedy na tento priklad se mi nevyplatilo (diky zhovadisloti jiste osoby, ze), ale oznacit vsechno co jsem napsal za levicovost? Politizovat to? To jsme kde, na sjezdu komsomolcu?
Cely jsem to psal tak, ze bylo jasny ze tim myslim obecnou motivaci lidi a tys to vtahla jen na ten jeden, jedinej priklad (z desitek radku na ten kousek, cos prekopirovala). Myslim, ze se nikde nedocteme, ze staveli Chartres kvuli podpore ty valky.... nelibi se ti to? Ale ja ted soudim tebe dle stejny logiky - kdyz pouziju ten tvuj postoj, vychazi mi ze tvrdis ze to bylo kvuli valce a pro ni. A ze nikdo v ty dobe asi nezorganizoval obcansky sdruzeni a nejel tak autobusem na brigadu je asi jasny, kdyz uz pisu nekde o tak vzdaleny historii.
Myslim ale, ze se ti nelibi spis my nazory obecne, a tak jsi jako pes se zakousla do jedny vedlejsi poznamky, ktera byla nahodila a - ano, neobsahovala vsechny informace - necitil jsem potrebu je vypisovat, protoze traktat o deseti A4 by nikdo necetl. U tebe taky nejecim kvuli kazdy kravine (a ze jich obcas uvedes) a uz vubec abych to nekde tahal.
a k tvemu zpusobu dizkuze - odkdy je normalni (kdyz teda diskutujeme):
- kdyz mam fakticky pripominky oponenta okamzite napadnout?
- prekopirovat jeho tvrzeni do perel a okomentovat to ideologickym tvrzenim - cimz oponenta zavres do skatule a ten se z ni jen tak nedostane (rika se tomu rana pod pas a v normalni spolecnosti se pak s takovym dizkuze nevede)
- na zaklade jedne poznamky shodit celou tezi a nepostavit zadny protiargument proti faktickymu obsahu sdeleni? Mam pastnout capka co tenhle zpusob kppancu popsal tak pekne uz pred X-lety?
Opravnene soudim z toho, ze mas se mnou osobni problem - nadavky ti psat nemusim, myslim ze vis co si o tobe myslim.