• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    KID_MCHUTT: Třídní boj je věc, kterou popisovali třeba i liberální ekonomové leta a leta před nějakým Marxem.... Třídní boj je prostě faktum. To na komunismu nezávisí.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KID_MCHUTT: vždyť Slovensko tvrdí že je komunista! Tak to musí být pravda!

ad. třídní boj, budu papouškovat Harolda: dobový kontext! jsem v práci, jsem líný, jsem neerudovaný .. ale za poslední roky na nyxu, jsem si tyhle otázky už zodpověděl..
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VIR_KENNY: námátkou - nemám čas se v práci vypisovat - třídní boj? Násilné omezení vlastnických práv?

(a teda od anarchisty bych tenhle výpad nečekal ;))
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    KID_MCHUTT: v cem? Ze si mysli, ze kdyz delnici nedostanou mesic plat, tak maji pravo stavkovat a ze kdyz se to opakuje maji pravo i pro sebe zadat demokraticka prava? Ze monarchisti se svym elitarstvim by meli jit doprcic? Ze kapitalismus je nejefektivnejsi kdyz funguje zakladni pravni system a ustava?
    ze se projevili radikalne proti Ludviku Napoleonovy, co se par tejdnu po zvoleni prezidentem prohlasil cisarem a vzal prava i mestum a burzoazii?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TOJEKONEC: něco si o komunismu přečti, tohle je sice hezké, ale Stalin a jeho nápady jsou jenom třešnička na dortu té ideologie. Ta je agresivní a nenávistná už sama od sebe.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    VIR_KENNY: and not a single fuck was given that day
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    VIR_KENNY: To víš, východňár...jemu stačí říct co s má myslet a von to bude opakovat jak papoušek, dokud mu neřekneš dost...svým způsobem mi ho je líto.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    CLAVEN: nojo, ale tys zapaleckoval jako blbost uznavanou tezi o soucasnem vzdelani, vzniknuvsi z kriticke filozofie a jasne predlozene v Liessmanove knize. Stejne tak uz dnes povazuje za fakt tnto upadek a schopnost aplikovani znalosti i na ekonomiich a delaji se o tom tabulky. Na Yale, Cambigi, Hardvardu i jinde. Takze pomalu s tim hlupym kokotom
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tyvoe ja doufam ze komousi asap vychcipaj aby zas bylo v tyhle republice konecne dobre a oni se k nim pridavaj dalsi a dalsi ovce?..to snad neni mozny jak je ta lidska mysl nekdy blba
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Však to, že odkedy vstúpil do KSČM, už ho ani neni jak uraziť. Pretože čím tak ešte človek môže uraziť niekoho, kto je taký neuveriteľne hlúpy kokot, že sa dobrovoľne stane komunistom a ešte je na to hrdý?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    libi se mi tu cim dal vic
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOUDY: myslí to vážně, před nedávnem vstoupil do KSČM.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    PATISLAV: Hafni!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CHAJIM: tohle je vtip, nebo to myslis vazne?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Důležité je umět se přesvědčit o tom, že to, co dělám, je správné. Třeba tak, že své konání označím za vyšší vývojový stupeň. To už je totiž hodně silný argument.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    CLAVEN: Být komunistou znamená dosáhnout vyššího vývojového stupně, což ale chápu, že ty, coby východňár, co vše skor vie, těžko pochopíš...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    CLAVEN: Hafni!
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CHAJIM: kámo, radšej omrdať 1000 ovcí, ako byť raz vyjebaným komunistom.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    tady se mi libi
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    CLAVEN: ...pročež se ozval ovcomrdač Claven.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam